Herr februari

Imorgon kommer Emmas pv (häftig förkortning för pojkvän) till Zürich. Med enkelbiljett. För att stanna typ evigt och för alltid. 

Jag är glad för deras skull men kan inte hjälpa att känna ett litet uns av avundsjuka mitt i glädjen. 

Det enda karlbesöket jag får är nämligen från herr februari. Han har lustig kroppsbehåring och en fräsig piercing men känns i övrigt rätt platt. 
Dieterna

Under gårdagens fikadejt kom vännerna och jag att tala om våra bästa stay-strong-and-healthy-dieter.

Ja, eftersom vi inte kommit längre än till slutet på januari ligger det ju till på så vis att stor del av befolkningen fortfarande lever i nyårslöftenas efterdyningar, där optimistiska planer på nya sunda livsstilar fortfarande florerar bland folket och konversationer av detta slag på intet vis är ovanliga. 

Hursomhelst hade det fallit sig på det viset att Emma strypt sitt kolhydratintag ungefär i samma veva som jag själv börjat vandra på den vegetariska vägen, och till råga på allt gick nu Juddan på en diet som förbjöd henne att äta sås!

Med andra ord insåg vi att det på en gemensam middag för vår del inte skulle kunna serveras mycket annat än ett par små salladsblad, att summan av kardemumman av våra dieter var anpassad för en ätstörd näringsbristlig varelse med för mycket karaktär och för lite livsnjutardrag.

En sån varelse vill väl ingen vara, tänkte jag och bestämde rätt och slätt att vi var tvugna att åka till IKEA och förhindra det hela med en rejäl semmelfrossa.   Det hela gick dock lite lagom bra, då ikeat inte riktigt förstått att semmelsäsongen redan var i full gång. Men gräddfyllt bakverk som gräddfyllt bakverk, tänkte jag och slängde i mig det bästa subsitut jag kunde hitta. En Schwedentorte i miniatyr. Havregrynsgröt

Det händer ibland att jag får för mig att äta havregrynsgröt till frukost. Imorse var en av dom iblandarna.

Det är egentligen lite lustigt att det händer, med tanke på att jag på intet vis tycker om havregrynsgröt, sällan klarar mig igenom en hel portion och vid slängandet av den kvarblivna sörjan brukar lova mig själva att aldrig mer laga samma misstag till frukost. 

Och jag tänker att denna enorma grötogillan kanske har sin grund i den sommar då jag och mina klimaträddarpolare tältade och gasolkokade havregrynsgröt och pulversvampsoppa var dag på fyra långa festivaler. Eller att den kanske beror på de barndomstraumatiska tillfällen då sällsynta men obehagliga vassa gryn satte sig i halsen och försökte ta kol på mig. 

Eller så det helt enkelt så att gröt är äckelpäckel, alltid har varit äckelpäckel och kommer fortsätta att vara det i evigheters evighet amen. Så kan det vara. 


Halväten äppelgröt


Liten och grön

Söndagsnöjet fick bestå i att gå på promenad i stadens yttre kanter, långt långt, för att inse att det häftiga kafét som skulle besökas på intet vis planerade hålla söndagsöppet. 

Sällskapet var dock inte det sämsta. Emma och Judith med sina varsina stora, svarta och häftiga modebloggarkameror följde med, visade vägen och hjälpte till att klaga över det gråkalla vädret. 

När våra stixigt genomfrusna spiror till ben tröttnat på att promenera begav vi oss dock till kakvännernas kafé för paus. Där drack vi helgkaffe och åt inga kakor och vännerna diskuterade framtida fotoprojekt och häftiga objektiv och jag och min lille Kurt (kamera) gjorde vårt bästa för att inte känna oss utfrusna. 

Låt dig inte tryckas ner av de stora svarta pojkarna, sa jag till honom. Att vara stor och utvridbar är inte allt och för mig är du fin och värdefull fast du är liten och grön och ibland lite ofokuserad och darrig.

Och så klappade jag lite uppmuntrande på honom och vips så hade knäppte han, av ren revanchlust, tre stycken alldeles jättetrevliga bilder. 

Se där!


Juddan och misstänksam bordsgranne. 


Fräck Emma och ännu fräckare svart kamera. 

Kakvännernas kafé, innehållande kakätande vänner. 

Choklafabriken

Imorse vaknade vännerna och jag med enorma chokladbegär. Chokladbegär som inte kunde stillas med kakao i normala mängder, inte med några hemihopslängda bakverk och verkligen inte med skafferiets skrala utbud av godsaker. 

Alltså blev vi tvugna att ta till drastiska metoder. Plocka ihop vårt pick och pack, snöra vandrarkängorna och bege oss till endorfinparadiset. 

Och vi vandrade och vandrade i blåst, kyla och litegranna solsken, förbi spöklika stugor och lyxiga villor, längs palmer och granar och en och annan badbrygga tills vi kom till det förlovade landet: Lindts chokladfabrik.

När vi klämt i oss några bitar insåg vi dock att välmåendet alltför snabbt följdes av illamåendet, varpå vi skyndade tillbaka till staden för att inmundiga en bit riktig mat och på så vis inkassera en redig mängd vuxenpoäng. 

Katching!Sextiettårskalas!

Igår läste jag i spårvagnstidningen att det var en speciell dag. Så speciell att två stycken av mina största barndomskändiskärlekar fyllde år. På samma dag. Det här måste firas, ropte jag, och for hem till Fredrik för att kalasa med honom och hans hulda dam. De hade bakat köpepizza och jag lärde dem att slica den med sax. Fint. Blev lite butter över att inte ha blivit upplyst om att dresscoden krävde rutig herrskjorta men försonades sedan med mitt utanförskap och tillbringade resten av kvällen i ett välmående, mätt och förnöjt tillstånd. 


En lite störig grej

Ni vet när man i sötsugigt ögonblick får för sig att man är sugen på äpplen, tar en tugga och inser att man inte alls är sugen på äpplen, men ändå, på grund av sin svenska snålhet, måste äta upp hela äpplet, fastän det är alldeles abnormt stort och vattnigt och ogött och dant.
Två och en halv män

Det är fredag och jag har treochenhalv lediga dagar framför mig. Treochenhalv dagar på rad. Det är inte lite det. 

I vanliga fall brukar jag nämligen avnjuta ledighet på lite mer utspritt vis. En måndag här och en fredag där och kanske en halv söndag  som mest går åt till sjusovande och planlösa strapatser. Men treochenhalv dagar. Kära nån. 

Och appropå treochenhalv dagar har jag under en tid funderat över hur fel det hela låter. Självaste uttrycket. Typ som den svenska tv-bilagans översättning av two and a half men (= två och en halv män) som tidvis åsamkar mig språkligt illamående. 

Två och en halv man? Snälla? Någon?

Eller varför inte bara två män? Den där lille ungen är ju bara störig ändå.

De andra två också förvisso.

Låt oss kalla den för män.

Alternativt lägga ner serien helt och hållet. Ja, så gör vi!


Fett mycket snodd bild
Ville

Idag har jag skajpat med Ville. Min bästaste barnvän, tillika kusinunge. Han hade lärt sig säga öl. Bra tyckte jag.Villes mammas blogg kan du läsa HÄR.

Lyckat?

Igår eftermiddag skulle vi ha övning med vår alldeles nystartade aupairkör. Sånggruppen som enligt mina högtflygande planer skulle äga på vårens glada gudstjänster och festliga församlingskalas. Jag hade fetinguppladdat med sångböcker i högar, gnolat upp min post-technoklubb-hesa stämma och duktigt stretchat pianofingrarna mina.

Sen väntade jag.

Och väntade. 

Och sen kom Emma, som jag en halvtimme innan avtalad träff hetsat till att anlända för att stilla mina premiärpirriga nerver. 

Och vi väntade. Och drack kaffe. Och väntade.

Slutsats: Aupairer + söndagar = dålig komboLördagspigga aupairer.

Herrlieberg, disko, vilsenhet

Jag var alltså hemma hos Sofia på middag igårkväll. I Herrlieberg. Ni hör ju själva hur härligt det var.

Ylva och Malin lagade maten. Jag stod för kryddningen. Alexandras medhavda kamrat lärde mig att skåla på vietnamesiskt vis (yo!) och till efterrätt blev det glass i lass med ekologiska maränger. När vi alla var uppätna tog vi tåget tillbaka till stan. Jag utforskade perronngens utbud av automatgodsaker och hittade en burk cannabis-iste till förmånligt pris. Köpte dock inte nej..


Och när vi sedan kom in till stan prisade jag mina härliga dubbla raggarsockar för deras närvaro, lät mig på sedvanligt vis hånas av portvakt på häftig klubb för att sedan efter lite om och men godkännas och skickas upp i en läskigt liten hiss till ett dunkande och blinkande dansgolv. 

Där plåtade jag mina dansande vänninnor och kände mig för ett ögonblick som en häftig vimmelfotograf.Och sedan dansade jag litegranna själv, trampade några närgångna schweizare på tårna (entschuldigung, entschuldigung), smög mig in för att checka läget i vip-loungen, målade på lite läppstift och vips så var alla vännerna borta.

Ensam och vilsen stod jag kvar i ett hörn, med modlöshetens skimmer över hela min varelse. 

Turligt nog dök då plötsligt och från ingenstans en litegranna svensktalande innebandyspelande bekantskap upp och botade min ensamhet, hjälpte mig leta rätt på kamraterna och tillrättavisade mina tyska felsägningar. Skönt. Sen gick jag hem.

Loppisen och understället

Vi skulle gå på loppmarknad idag, Emma, jag och emmas barnvagn med tillhörande barn. Värsta stora tilldragelsen där läderväskor säljs för femfrankisar och fulnoppriga nylonsweatshirts trängs med fantastiska fynd i form av blommiga mockabryggare och små prydnadsugglor. 

Dessvärre låg det till på det viset att ingen utav oss vid morgonens påklädning vistats i närheten av en termometer. Inte heller hade vi haft tid att spana ut genom fönstret för att undersöka förbipasserandes nivå av påpälsning, varför vi alla darrade som små och nyfödda kalvar av kölden som rådde och blev tvugna att rusa oss igenom  härligheterna för att inte frysa fast i marken. 

Trist kan tyckas. 


En annan loppis i Bern, en gång när det var varmt. Snodd från Miia.

Som tur är råkar jag dock vara en kvinna fylld av visdom, som nu inför aftonens tillsofiaåkande och efterföljande diskodansande iklätt mig såväl dubbelraggarsockar som skidunderställ och fleeceförsedda yllevantar.

Lite för att ta uttrycket hetast på dansgolvet till en ny nivå också.

Avstängda linbanan!

De har visst fått för sig att stänga av linbanan upp till berget där min vän Emma bor. Fram till mitten på april!


Det betyder att vår vänskap plötsligt förvandlas från att vara en soffliggande, vinsmuttande sak till att bli en mycket konditionskrävande och benmuskelbyggande sådan. 


Jag är dock inte den som klagar. Ikväll har vi nämligen frossat i tomatsoppa och låtsasglass, lyssnat på en tvåochetthalvtårings utsökta munspelskonsert samt spanat på en film om folk som spelar kort.  Och snön är som synes tillbaka i stan. Utifallatt ni undrade och så liksom.

Fulbesök

En spindel har flyttat in i min dusch. En lång- och mångbent rackare. 

Så om ni upptäcker en unken doft i min närhet eller uppmärksammar en otvättad kalufs vet ni varför. 


Hoppas ni ursäktar att jag spar mitt stackars hjärta från bildgoogling.

Tågåkningsteknik

Igårkväll tog jag mig en tur till Basel för att hänga en smula med den sköna aupairgruppen som träffs där varannan vecka.

Där är de så härliga och blandar friskt ihop danskor, svenskor och finskor med kanadensiskor och sydafrikanskor för att diskutera hemlängtigheter, leka underliga lekar och intetgöra varje nyttighetsnyårslöfte med hembakta kakor i överflöd. I samband med min resa till staden i fjärran, som förövrigt brukar ta ungefär lika lång tid som självaste vistelsen, fick jag även tillfälle att öva litegrann på min tågåkningsteknik, som främst innebär att jobba för att inte bli nedmejad i tågträngseln som ofta råder i Schweiz större städer om kvällarna.

Tricket är alltså att hålla sig tryckt intill tågets väggar vid själva utsläppet av avstigande passagerare för att sedan, i precis rätt ögonblick kasta sig fram framför kön av påstigande som trycker sig mot öppningen för att först av alla rusa in i tåget och knipa de bästaste platserna, som i allmänhet utgörs av ensamsäten med fötterna i tågets färdriktning.

Här gäller det dock att passa sig för att inte råka hamna i en förstaklassvagn, eftersom ett sådant misstag både kan innebära personlig ruinering i form av faslig felåkningsböter och förverkligande av mardrömmen att få tillbringa resan stående. 

Och efter cirka fem månaders övning klarade jag mig igår alltså utan både trängselskador och böter.
Gött, I say!

Som vanligt igen

Min Emma är tillbaka i Zürich efter hemskt lång vistelse i både Sveariket och Portugallien och äntligen är stan som den ska vara igen. Idag har vi återförenats i glädje och hällregn, uppdaterat oss om vad som hänt sedan sist (intesåvärstmycket) och planerat vad som under våren komma skall (ganskasåmycket).

Som vanligt lunchade vi på stans göttigaste restaurang och försökte förgäves att inte se alltför mycket ut som ett alldeles för ungt lesbiskt föräldrapar där vi släpade vår barnvagn uppför spårvagnstrappor och nerför spårvagnstrappor och hit och dit tills vi hittade rätt. 


Tha Emma and tha barnvagn on tha stammishak samses.

Smörgåstårtorna

Idag har jag maratondiskat från morgon till kväll. Efter smuligt personalfika, såsig seniorlunch och vinigt julbasarmedarbetartackkalas. Med träningsvärk i baken och inom kort säkerligen även i diskmusklerna. 

Under det sistnämnda partyt hade någon fått för sig att vi skulle förtära smörgåstårtor, och så pråliga kreationer har jag knappast tidigare i mitt tjugoåriga liv stött på. Typ så att man ville balsamera dem och placera dem i något glasdörrsförsett skåp för allmän beskådning i evighet amen. 

Julbasarsmedarbetarna föredrog dock att äta upp dem istället. Stollarna! 
Spela alphorn

Jag var i Adliswil och lunchade hemma hos Gerdan idag. Hon kom på att hon just den sjuttonde januari firar fyrtiofem år i Schweiz och bestämde därför att vi skulle slå till på stort med långpromenad på ett högt och härligt berg. Så vi åkte upp upp upp i en lite läskig linbana, spatserade över kullar, rötter och en och annan lerig pöl och hörde då i fjärran ett sällsamt ljud.Några hundra meter bort stod nämligen en livs levande alphornsspelande schweizarkarl. Hej hopp, sade Gerdan då och vips hade hon blivit tjenis med tutaren i fråga som utan vidare erbjöd mig att både plåta och provspela hans instrument. Man kan nog utan vidare påstå att det hela såg bättre ut än vad det lät. Men vi lät oss inte nedslås utan vandrade friskt vidare, nerför hela berget och tillbaka hem. 

Och nu. Nu har jag änna lite ont i bena.

I natt jag drömde

Inatt drömde jag att jag var au-pair åt Charlie Schulman samt att min (manlige) kusin var på smällen. Det tog jättelång tid innan jag ens reflekterade över var ungen hans skulle ta sig ut när tiden väl var kommen. Sen visade det sig att han planerades att förlösas magvägen och sen vaknade jag.


Riktiga aupairer

Vitamin D

Jag gick ut för att insupa den dagliga dosen vitamin D och fann mig själv svettandes i min våriga jacka och fylld av solenergi för veckor framåt. Juddan och den piffiga väggen

Kollakolla vilket finbesök jag hade igårkväll! Från fräschaste Judith, som lät sig bjudas på te och banan, utvecklade ett nytt sätt att skala kiwi, delade med sig av några trevliga nya bloggadresser och framför allt beundrade min nypimpade fotovägg. 

Jag drabbades såklart av akut hybris vid åhörandet av hennes beundran, med tanke på att hon i sanning är en kvinna med både stil, smak och fotografisk talang, bugade och bockade och låtsades alls inte om att jag på intet vis plåtat någon av bilderna själv, ej heller att jag flyttat ikring bilderna halva kvällen för att uppnå den lilla grad av symmetri som kan skådas på bilden nedan.Glad Judith med holgerdator och piffig vägg fylld av nyårspussar, mumintroll och manliga muskler.


Bada

Idag har solen skinit på varm stad. Jag har suttit inne och smaskat svårätna bakverk med två små konfirmandrar och skrivit brev till Jesus Kristus.

Sen såg jag en tant som badade i sjön när jag spanade på solnedgång i min ensamhet på en bänk.


Så. Nu är det er tur. Vad har ni gjort idag?


Skön kille med luta och jagsjälv iklädd ett ställ jag inom kort kan gräva fram ur gömmorna.Nästan bombade

Det är nåt lustigt med poliserna i det här landet.

Tre gånger den senaste veckan har jag bevittnat att ett helt gäng med poliser helt enkelt stoppat någon random människa, kollat igenom dennes alla fickor, stirrat lite bekymrat på personen i fråga för att sedan låta honom promenera vidare som om ingenting hänt. 

Och igår då. Då spärrade dom av halva tågstationen med polistejp och såna konstigheter, så att man knappt visste hur man skulle ta sig ut, med anledning av en bomb som enligt min ringrostiga tyskförståelse aldrig riktigt smällde.

Och så cyklar de ikring. Med fula små hjälmar på skallarna. 


Stor kaffekopp jag helgunnade mig under gårdagens bomb-ovetande fika med Kajsa 

Energitvålen

Har jag berättat att min nya tvål luktar som en mycket kemisk energidryck? Inte? Den gör det iallafall.

Prima praktiskt när man som jag inte får bruka kaffe i uppvakningssyfte. Ett litet stänk under näsan och jag blir pigg som lärkan. Typ. 


Ledigdag

Det är så trevligt att vakna tidigt på sin lediga dag, sörpla te i sängen och höra hur hopar med pigga och uppmärksamhetskrävande ungar anländer till arbetsplatsen en trappa ner. Så skönt är det att nynna med i käcka sånger om hoppande djur litegrann på avstånd och i lugn och ro. Och sedan somna om en smula.

Trevligt äre. Bakmassage?

Två nätter i rad har jag vaknat upp vid halvsextiden av kramp i den så kallade sätesmuskeln. Hysteriskt tidigt med andra ord och hysteriskt obehagligt framför allt.

Med tanke på att jag är ett barn av min tid har jag självfallet googlat både orsak och behandling till problemen och kommit fram till att det hela antagligen beror på överansträngning till följd av hård intervallöpträning och på bästa vis botas med massage av de.. nedre... delarna.

Följdfrågorna blir såklart: Är det någon av er som sett mig hårdintervallöpträna i sovande, hypnotiserat eller annat omedvetet tillstånd på senare tid? Varför slår det hela till just klockan halvsex? Är det någon typ av magisk inre väckarklocka som tröttnat på ständigt sjusoveri? Och kanske framför allt: vem ska massera min bak?Kamrathög med problemområdet i fråga till höger i bild.

Framtiden fixad

Igår hade jag en svår släng av framtidsångest. Jag insåg att chilltiden i utlandet är slut om bara sex små månader och innan dess måste jag än en gång bestämma vad jag ska göra med mitt liv. Eller ja. Åtminstone det närmast förestående året.  

Så jag surfade runt på vad-ska-jag-bli-när-jag-blir-stor-sajter, gjorde tester, läste om lustiga universitetsutbildningar och kom som vanligt fram till ingenting.

Ett test sa nämligen att jag ska bli målare och ett annat att jag ska bli regissör. Vissa mammor säger att jag borde bli personalansvarig på något fräsigt företag och Jacobar som tycker att jag har en fallenhet för att analysera känslor i tid och otid föreslår terapeututbildning.

Samtidigt känns det ganska lockande att läsa Göteborgs Universitets naturvetenskapliga program med inriktning på vin. Eller kanske oceanografi, för att övervinna min djuprädsla. Eller kanske logopedprogrammet, där jag lär mig hjälpa andra att kunna prata lika mycket och gärna som jag själv.

Sen hade jag krismöte med Theres och Gerd, mina ypperligt visa aupairgruppsledarkollegor, som bestämde att jag ska bli en sånhär. Spännande va?

Låt oss fira med en omotiverad bild på mig själv med lugg i ögona.
Trasig
Idag råkade jag skära sönder mitt finger med tillhörande nagel mitt i lökhackningen. Utan att varken gråta eller svimma. Tänkte att ni nog ville veta det.

Skinny Bitch

Jag fick böcker i julklapp. Flera stycken härliga, tidsfördrivande och uppbyggliga sådana.

Bland annat dessa två:


Och jag undrar så smått hur det är tänkt att jag ska tolka den kombinationen.

Hursomhelst så har jag börjat läsa den högra av de två. Boken som skall vägleda mig då jag förvandlas till en Skinny Bitch. Fyra kapitel har jag läst och redan fått veta att jag måste sluta inmundiga socker, sötningsmedel, värktabletter, andra tabletter, kaffe (passande nog), koffeininnehållande te, rött kött, vitt kött, fisk, mejeriprodukter av alla dess slag, öl, vitt vin, rosa vin, rött vin innehållande sulfiter samt övriga alkoholhaltiga drycker. Jag får dock dricka ekologiskt rödvin om det inte innehåller sulfiter, samt äta färsk frukt.

Inte undra på att jag kommer bli en bitch, med en sån diet. Men så länge jag är skinny så är ju allt väl.

Fortsatt språkförvirring

När man har mitt jobb träffar man, som ni säkerligen förstår, på rättså många människor.

I många fall handlar det om svenska mammor, som bor i schweizertysktalande land med makar med annan nationalitet och språkkunskap, som kommer till kyrkan för att lära ungarna sina att sjunga imse vimse spindel på rätt sätt. I andra fall är det alldeles tvärtom och i vissa fall är det rentutav helsvenska familjer som av någon anledning hamnat i detta ostiga land.


Hursomhelst så händer det lite titt som tätt att det drar ihop sig till familjefest i församlingens hus, då hela familjerna tar sig hit för att exempelvis plundra julgranar eller sjunga astridlindgrensånger. Massor av för mig okända föräldrar tornar då upp sig och invaderar lokalerna och bidrar med härlig förvirring med sina olika språk och okända uppenbarelser. 

Kanske vimlar det då av sextiofyra lussekattssmaskade barn och föräldrar och kusiner och aupairer och då är det inte lätt att veta vilket barn som hör till vilken förälder, vem som förstår vad man säger och vem som hoppar kring granen utan en tanke på att han eller hon faktiskt är en liten groda.

Och det är vid sådana tillfällen det kan hända att man börjar prata jättelångsamt och lätt idiotförklarande med en pappa med alltför djupt värmländsk dialekt, eller rentutav tar till det tyska språket för att underlätta för en tystlåten västmanlänning, som man dömt av det lustiga uttalet tror är av utländsk härkomst, så att det blir sådär pinsam och tryckt stämning.

Ibland är det inte lätt serni.
Vissa barn är dock lätta att para ihop med sina föräldrar.

Jacobs frestelse

Igår efter julegransplundringspartyt, när granen kastats ut och tomten gått hem, lagade Ylva och Sofia och jag världens godaste middag. Iallafall tyckte vi det just då. Som en flygande jacob fast med kalkoner istället för kycklingar och massor av kikärtor och lökar innuti.

Vi kallade den för jacobs freselse, även om den antagligen inte hade frestat min egna mycket köttkräsne jacob avsevärt.
Jätteglad och hungrig Ylva.

Sen knökade vi ihop oss i min inte så breda säng, mölade kiwi och glögg och spanade på en film om en kille som bara fick säga ja.
Jag drack inget kaffe. Alls.

Så. Applådera nu!

Kaffenykter ida?

Har jag berättat om mitt nyårslöfte?

Jag menar alltså inte det där jag lovar att inte handla ett endaste litet klädesplagg innan den femtonde juni, inte heller det där jag lovar att skaffa mig en riktig schweizisk ickesvensktalande vän och inte heller det där jag lovar att bli världens seriösaste och mest aktiva bloggare.

Jag menar löftet som de senaste dagarna givit mig kronisk huvudvärk och svåra omvända sömnproblem, dallriga fingrar och slöa ögonlock.

Jag menar mitt löfte om att sluta knarka kaffe.


Från och med i onsdags var det alltså slut med blaskigt coopsnabbkaffe och kalla slurkar av gårdagens brygg. Från och med då skulle kaffe betyda fest och enbart avnjutas vid speciella tillfällen i speciella koppar med speciell rostning och hej och hå. Abstinensdämpande sörja skulle enbart dumpas i slasken, alternativt i annan koffeinknarkares kopp.

Sundheten hade kommit på besök till mitt liv. 


Nu ser det dock ut som så att det i församlingshemmet står tre halvfyllda termosar med fortfarande varmt, med omsorg bryggt julegransplundringskaffe. Kaffe som förfaras om ingen tar hand om'et. Kaffe som längtar efter att kasta sig ner i min törstande strupe.


Och jag säger: what to dooo?

Tio grader

Det sägs att det var tio grader varmt i Zürich igår.

Typ så att långkalsonerna osade onödighet och så att de vita vårskorna hoppade fram ur sina gömmor alldeles självmant. Så att det inte gjorde något att åka lite vilse på vägen till filmochvindruvekvällen hos Karin, eftersom jag ändå inte behövde knäppa någon jacka eller snurra någon halsduk runt huvudet för att överleva en längre färd till fots. Istället promenerade jag i sakta mak jämte hundpromenerare med leenden på läpparna och vårkärisar med händer i andra vårkärisars händer och förbi aftonöppna kafeer med filtförsedda uteserveringar.

Jag tar tillbaka det där med tre långa månader kvar till vår. Nu ska vi plundra gran och dansa runtrunt församlingshemmet tills vi slinker ner i diket.


Mer jul!

En av de tråkigaste sakerna med att julen tar slut är att den verkligen tar slut. Ingenting av egentligt trevlighetsvärde ersätter den lycka och frid som försvunnit iockmed det nya årets början och ledigheternas slut.

Istället för glada stjärnor i fönstren och lustiga tomtar i minsta vrå pyntas nu fler och fler hem av just ingenting och då julemusten är slut och pepparkakshusen rivits tar de nyårsbantningslöftesvänliga mycket karga fikastunderna över.

Är det inte tragiskt va? Är det inte det?

Med typ tre långa och trista månader kvar till vår KRÄVS fortsatt mys och pys, om inte annat så för den själsliga överlevnaden. 

Därför bakar jag idag femtiotre nya lyssekatter att post-jul-svulla med.

Och kanske lite till morgondagens julgransplundring. Eventuellt. 
 


Dagens trueblooduppdatering

Kom på mig själv med att ha blodapelsin i munnen samtidigt som dom åt ett männskohjärta på teven.


Blä!

Achtung, Weihnachtsbaum!

Jag är tillbaka på banan nu. Nästan iallefall för jag har ätit ikeaköttbullar och mövenpickglass med herr och fru präst och insett att det ändå finns vissa trevligheter även här.

Sen har vi burit en fullt påklädd julgran nerför tre långa trappor och blivit alldeles barriga och stuckna i armarna och magarna. Nästan krockade vi även med en av grannarna som bar på sin väldigt litna och nyfödda bäbis.

Achtung achtung Weihnachtsbaum, ropte vi nästan i mun på varann och försökte på smidigt vis att inte barra alltför mycket på den lille. 


Varningsskylt barnets föräldrar satt upp i trapphuset med bild på den lille, samt information om dess sovvanor. Mycket omtänksamt och fint.

Tomhet och tragik

Som ni förstår så åkte jag tillbaka till Schweizarlandet igår. Ett litet stopp i Amsterdam gjorde jag också, där jag hann prova fler taxfreeparfymer än jag mådde bra av och fick ont i rompan av de inkonfortabla väntestolarna. 

Hursomhelst var det en tragikens dag där jag lämnade glädje, snö, julefrid, vänner och kärlek och fyllda kylskåp bakom mig. Istället kom jag till ett snölöst men ändå äckelkyligt land, till ett folktomt rum, ett mattomt kylskåp och allmän tragik. Likadant som jag lämnade det, fast utan glädje och förväntan och oöppnade paket. 

Så, nu tillåter jag mig själv att sörja i en dag. Gräva ner mig under täcket, tänka på det förgågna och fälla en tår. 

Sen kommer jag tillbaka. 

Dagens ord

Grångla- att gråtpussas, kanske på en busshållplats med sin käraste efter två veckors finfint jullovskalasande en kylig dag i början på januari.

Tre nya år!

När man som jag har många govänner kan det hända att man blir tvungen att fira nyår både en och två och tre gånger, och hade varje påhittat årsskifte räknats hade vi nu levt lyckliga i nådens år 2013. 

Två år som gått upp i fyrverkerirök. Bara sådär. Konstigt. 

Hursomhelst så har jag fått låna bilder. Från mästerfotografen Olle. Se här!

På klippans ångbåtsbrygga kunde man spana på stadens stora tidnings fyrverkerier tillsammans med applåderande kamrater och storögda barn med hårt-i-handen-hållande föräldrar.

Jag tyckte att stadens stora tidning hade kunnat satsa lite mindre pengar på att hälla ut tungmetaller i naturen och lite mer pengar på att betala sina stackars prenumerationsförsäljare, men njöt ändå en smula av det pangande miljögiftet i fjärran. 
Sen blandade jag ihop en exotisk och rosa paraplydrink till min karliga karl, som drack den på rockenrolligast möjliga vis. 

Sen lagade vi sjukt mycket vegansk mat.


Bland annat krämigaste soppan som gjorde mig så mätt att jag blev tvungen att gny över magfylldheten en stund på soffan.
Jag bakte en mintig chokladkaka med mjölkfritt margarin i. Festligt och fett!Sen blev klockan tolv och då poppades det champagne. Vi funderade en smula på att vaska en slurk men ångrade oss i sista stund. Sen pussade jag Jacob och sen pussade jag Jenny och Olle tog gladeligen kort på det hela
Mycket goda förutsättningar för ett gott kommande år, o ja!

RSS 2.0