Halleluja!

Mina damer och herrar, idag har det skett.
Elementet har lagats!

Halleluja säger jag. Halleluja!


En liten försynt fråga

Okej. Jag har en fråga till alla husmödrar/ hälsokunniga där ute. Här kommer den: Hur länge håller sig en pepparkaka fräsch? Känner man på smaken om något är lurt?

Jag menar, de är ju så smidiga att knapra på då man väntar på en sambos hemkomst, men samtidigt så känns det ju inte eftersträvansvärt att dra på sig någon farlig sjukdom såhär mitt i karriärframgångarna. Ack nej!

Tacksam för svar.
Hej.

Blodstappad syster och en strippshow

Idag har syster varit hemma hos mig och hälsat på. Druckit kaffe och beklagat sig lite över sin bandagade arm och så. Innan hon anlände till min boning hade hon nämligen gått till något hus där hon helt frivilligt blivit tappad på en massa blod. Tydligen hade hon som tack för läskigheterna hon lämnat från sig fått en trisslott som till systers stora sorg visade sig vara en besvikelsens lott, en lott utan vinst, vilket gjorde henne till en än fattigare studentska än hon redan var.


"Ack" ropade hon då. " Vad skall jag ta mig till? Här sitta jag utan varesig blod eller rikedom. Du måste muntra upp mig, syster lilla." sa hon. "Du måste idag åter uppdatera din blogg, så att jag vid min hemkomst har någonting att stimulera min litterära ådra med!". Lite försynt påpekade jag då att min inspiration sedan läsarnas svek häromdagen inte riktigt varit på topp, att jag inte visste vad jag skulle skriva om och sådär. "Nemas problemas" sa då systern. "Jag har en plan. Ett väl beprövat knep." Och så log hon sådär illmarigt som bara en blodstappad syster kan göra. "Vad läsarna vill ha är en strippshow." sa hon. "En strippshow utan dess like. Läsare gillar sånt" Och så tog hon fram den lille gröne kameran och började plåta. Resultatet kan skådas nedan.

Okej, här kommer den.

Tänk er utmanande musik och något dämpad belysning.
Kanske Britney Spears "piece of me". Eventuellt.
  
 
dambadadam

uuuh

oooh

åååh

öööh

hmmm

AHA! Nu blev ni allt förvånade va?
Inte trodde ni dethär om er rekorderliga bloggerska va? va? va?

(Notis till mor. Ovan utvikning bör av känsliga läsare (dig) ses snarare som ett bevis på författarens (dotterns) duktighet gällande att klä sig varmt då hon i tidig morgonkyla arbetar med frysrättsdistribuering i stadens brunnspark. Slut på notis)Och med denna lilla chock lämnar jag er alla för natten.
Hoppas ni är välmående. Själv mår jag bra bortsett från viss träningsvärk i högra rompan.
In case ni undrade.

Godnatt 

Ett skridskoäventyr


I Horred är det kallt och snöigt på ett trevligt sätt, utan slask och jobbigheter. Härligt, tyckte jag och vännerna, så vi gav oss ut på skridskoäventyr. Det var vintrigt och härligt och ingen trillade i någon vak och sedan grillade vi korvar och mashmallowsar och bacon och så drack vi chokla och varm saft och hade det så trevligt så.

Jag tänkte att jag skulle ta kort på det hela för att spara händelsen i minnet till kommande gråa och blöta dagar men så slarvade jag bort den där blixtfunktionen bland allt annat spännade högteknologiskt, varpå resultatet blev bilden ovan. Lagom tjusig.

Dåliga läsare och en film

Bara en endaste av er har uppmärksammat herr Trens med födelsedagshälsning idag. Det är dåligt, bloggläsare. Mycket dåligt!   

Som straff tänker jag inte ge er någon lång och djupgående recension av kvällens bio. Tänker på min höjd ge er en hint om att den handlade om blåa gubbar och att jag tidvis skrek både högt och länge. Den får fyra pestoburkar. Ni får inga pestoburkar. Så det så. 

 


Rast

När man som jag har ett jobb får man också såna där käcka saker kallade raster på köpet, och det är just en sån jag för tillfället avnjuter. Läser några sidor i stålmannen. Degar lite i en soffa. Känns rätt gött faktiskt.

Tänkte också ta tillfället i akt och berätta att OLLE fyller år. Idag! 22 år blir han. Tycker ni ska ta er en titt på hans döfräscha blogg. Kanske uppmärksamma honom med en gratulation. Eventuellt.

Ja. Slut på rast.
Nu: Pettson!

Puss 

Framgångsrikt och superhärligt

Jag tänker mig att det är nu ni alla sitter där hemma i stugorna och funderar över vart den där boggerskan brgström egentligen hållt hus de senaste dagarna och eftersom jag inte är den som är den som inte vill besvara era undringar tänker jag att jag just nu skall ge er vad ni vill ha. Svaret!

Tack och lov har jobbandet som fröken varit fortsatt framgångsrikt. Så framgångsrikt att det hela förlängts först med en dag och sedan med två dagar till och sedan till FREAKIN HELTID veckan ut! Det känns fantastiskt seriöst och jag klappar mig varje dag på huvudet för att belöna min duktighet.

Och utöver de jobbande delarna av livet har det, som man säger, flytit på. En hel hög brudar har hunnit bli träffade, en till mitt nya liv matchande seriös grönsakskaka (se bild nedan) har bakats och förtärits, en tårdrypande film har beskådats (se bilden nedanför den första bilden) och dessutom har hutlöst mycket pizza tillverkats och blivit lagd i lådor som sedan blivit lagda i en frys.
Och det är nu jag tänker mig att ni alla utropar "WOW, vilket framgångsrikt och superduperhärligt liv hon har, den där bloggerskan!", för det är lite så det hela känns. Framgångsrikt och supderhärligt alltså. (Bortsett från en liten lätt förkylning som börjar göra sig märkvärdig i nostrakten.) Det är en känsla jag tänker ta vara på. Sova på. Tänka tillbaka på då klockan ringer klockan sex. Ja. Godnatt.


Lite svinn får man räkna med

Förstår att ni undrar hur det gått för förskolefröken såhär första dan på jobbet och på det skulle jag vilja svara jotack bra!

Bara ett barn tappades bort och turligt nog återfanns det redan samma dag. Ungarna fullständigt älskar mig. De målar porträtt av mig (med skägg, jagad av monster), skriver dikter till mig (vickarien får en yksa i huvet) och är allmänt kärvänliga.

Skönt. Låt oss hoppas att det går lika bra imorgon.
Nu ska här sovas. Är inte van vid såna här ansträngande aktiviteter.

 

Godmorgon

Säg god morgon till er vän den tillfälliga förskolläraren!

God morgon, god morgon.

Piratbraller? Äre sant?

Hittade by the way och appropå mode och min brist på sådan där medvetenhet värsta bloggen nyss. En som hävdar att trekvartsbyxorna är tillbaka och på tapeten. (Tre kvarts byxor för att vara exakt) 

Kära nån, säger jag då. Vad är det som händer här? Är det här sant? Betyder dethär att jag måste skaffa mig såna där piratbraller igen? Såna där jag skuttade runt i som nioåring. Ska jag ha magtröja till? Matchande? Med glitter?   

Ojojoj. Hänger verkligen inte med här.


Ska vi byta grejer?

Idag har Jenny och jag varit på klädbytardag. En dag då man byter kläder med varandra, alltså. Fantastiskt koncept, tycker jag, då det går i linje med såväl ekologisk som ekonomisk hållbar utveckling. Dessutom är det ett superfiffigt sätt för den inte jättemodemedvetne att piffa upp en lätt långtråkig garderob.

Såhär såg det hela ut påt ungefär.  En riktig frossa i formlösa, lite för korta ginatricottoppar i inte jätteklädsamma kulörer.

Varför har ingen kommit på dethär tidigare, undrade Jenny. Och så kastade hon sig in i kampen om de läckraste plaggen. Fajtade sig blodig i de avgörande stensaxpåsefinalerna och kammade hem en hel hög fynd! Härligt, ropade hon då. Härligt!

 

Angående en film

Igår var Jenny och jag och Jennys syster på biografen. Vi såg en film med en titel man inte kan komma ihåg och en handling man inte kan förstå, men hade det ganska härligt ändå. Vem tackar nej till herr Law, herr Ledger och herr Depp i sama film liksom? Inte vi iallafall. Vi tackar JA!

Och nu äter vi ägg. Fantastiskt.

En flaska vinbärsvin. Två pestoburkar

Ibland bliret inte som man tänkt sig och ikväll är det mina planer om en kväll i klassisk anda som gått om intet. Hänger istället i hemmet med en Jenny som idag för första gången shoppat loss på systembolaget. Då ingen körsbärsöl fanns att finna blev hon tvungen att nöja sig med en flaska finskt svartvinbärsvin och det är ju inte helt tokigt heller. Lite som outspädd blandsaft liksom. Fast dyrare.Vi ger det två pestoburkar av fem möjliga.

Kippis!

Liveblogg från fikastunden


Skumt ställe dethär.

Lite liv i holken, så att säga.

Nu har den där Jennyn kommit hem och det har så att säga blivit liv i holken. Här har städats och diskats och julrensats och allt möjligt. Inte för att jag haft någon särskilt stor del i det hela då jag suttit i kontraktskrivarmöte förmiddagen lång. Men resultatet har jag fått skåda och jag måste erkänna att jag känner mig synnerligen nöjd. 

Se bara själva!
 
Nnya fresha tabletter.

och goa matchande grytlapps

och en ny matchande disketrasa.


Ja hon har till och med städat bort den gamla glöggen som av någon underlig anledning bosatt sig i skåpet under diskbänken.

Och när hon ändå var i farten lagade hon diskmaskinen och möblerade om lite och så. (Kanske inte så världsomvälvande för den som inte vet hur det såg ut innan, men världsomvälvande är det. Ni får lita på mitt ord)

En sån kvinna alltså!
Och nu skall hon laga mig middag.
Sen ska vi te syster och trycka i oss kardemummabullar.
Och sen ska jag te Hörred å lyssna te klassisk musik.

Jaja. Ha det!


Bra blogg ändå

Det är ganska bra det där med att ha en blogg ändå. Framför allt då man som jag har en stor och välläst sådan. Man behöver liksom bara slänga ut en liten försynt önskan, och så får man den uppfylld innan man hunnit blinka. Nästan.

Ja.Som ni säkert förstår har alltså Rebecka kommit hem från några dagars semester i hembygden och det känns så trevlig så. Hon fyller ut tystnaden och tomheten som rått i veckan och hjälper till att värma upp rummet en smula.

Och en vacker dag skall också Jenny åter beträda batterigatans trygga mark, efter att ha festat hårt i prag i dagarna tio och därefter legat hemma hos modern sin i hemska sjukdomsplågor några dagar till. 

Då, och endast då kommer jag få frid i hjärtat.  
Saknar ju ändå didär damerna när di är borta och svirar.


Men låt oss nu inte begrava oss i känslor och grejer.
Nä. Nu sover vi.
Godnatt.Ps. I takt med mitt livs förändringar kommer också bloggen snart att få en mejkåver. Pyntas om. Inom snar framtid, tror jag. Spännande, eller hur? Ville bara säga det. Lite som en cliffhanger liksom. Ja. Gå och lägg er nu. Sitt inte här och uggla hela natten.. Det är en dag imorgon också Ds. 

På televisionsapparaten

En annan sak man kan göra här i hemmets lugna vrå är att spana på televisionsapparaten. För tillfället sänds ett program som handlar om amerikanare som väger sig till dramatisk musik. Det verkar spännande.

(Kom hem)


Det exklusiva livet, för stunden

Och ni ba "meeehn idaaa! var är alla schnygga bilder från ditt spännande liiiiv?"

Och jag ba "aaaaallrightans. härärdooooom"


Såhär ser min sovplats ut.
Såhär ser min arbetssökarplats ut.
Såhär ser min läsa-en-tysk-bok-plats ut. 

Såhär ser mitt te ut.

Tycker det börjar bli dags för mina batteribrudar att komma hem.

Kom hem... Kom hem..KOM HEM!

ps. Det vore också trevligt om någon kom och lagade elementet ds.

och strax skulle mödan giva lön

Åhå, ser man på! Uppmedtuppandet har redan givit resultat! Ett stycke jobb har nu blivit mitt och jag både jublar, dansar och prisar Herren inombords. (Utombords, alltså rent fysiskt, ser mitt tillstånd synnerligen oförändrat ut. Men det spelar ju inte så stor roll, när allt kommer kring) Nåväl, Halleluja iallafall! 

Nästa gång ni ser en kringvandrande snygging i metrokläder är det troligtvis jag. Så håll ögona öppna kamrater. Håll ögona öppna! 

Morgonstund har guld i mund

Nejmen hejsan och godmorgon och goddag alla kamrater och sjusovare där ute. Trevligt att just ni är vakna och vid medvetande.

Vaken och medveten är nämligen jag också. Faktum är att jag idag varit uppe med tuppen. Eller ja, snarare innan tuppen. Inte såg jag någon tupp i alla fall då jag i mörker, kyla och ensamhet kastade mig ur min trygga bädd. Och nu är jag alltså inne på dygnets fjärde vakna timme och har redan hunnit hänga lite i world trade center, marknadsföra mina tjänster och göra arbetsmarknaden osäker. Typ. Mycket imponerad är jag över min insats hursomhelst.

Och för att fira min duktighet skall jag nu slå till på en redig unning. En hel stunds lugn och ro med te och pepparkaka och en snygg bok blire. Närmare bestämt en tysk en som jag lånat av en tjusig bibliotekarie på gamlestadens bibliotek. Fantastiskt. Såhär ser den ut.    


Läget

Hur det går med jobbasökandet?

Jotackjotack. Man skulle väl kunna säga som så att jag nu har nu sökt alla jobb jag vill ha och så smått har börjat fila på ansökningar till de jobb jag inte vill ha. Lite lagom stimulerande sådär.Angående morgonens besvikelse

Inatt drömde jag att Rebecka fått en mikro i juleklapp. Vaknade blott en smula besviken.


Matblogg, med bilder och allt!

Käraste nån. Det är inte klokt vilket flyt jag har. Idag går verkligen ALLTING bra. Till och med maten.
Se själva liksom, inte visste ni att det var möjligt att lyckas så väl med några gamla spagettistrån, en hög kidneybönor och några grönsaker. HA! 

Smaka?

Dagens platsannons

Mina damer och herrar. Dagen har ägnats åt jobbsökarsurf och följdakligen är jobbsökarsurfroligheter det enda jag kan bidra med idag. Och här har ni den alltså. Dagens lustighet. Restaurangbiträde /Tolk tycker jag att vi kan kalla den. 
Ingen dokumenterad erfarenhet krävs men 2 tjejer eller killar, gärna 25-30 år, det passar kundkretsen. Minst en som kan mycket god svenska, då det är en brist bland övrig personal. Även spanska kan vara meriterande.

En bäbis kanske?

En bra frulle gör en bra dag. Just den här dagen har varit god på det viset att den spenderats till största del med en sovande bäbis på magen. Fantastiskt sympatiskt sätt att spendera en dag, kan jag berätta för er. 
Kanske skulle man ta och skaffa sig en såndär. En bäbis alltså. Att ha på magen. Kanske.
Ja. Godnatt.


Bröd med solroskärnor

Kamrater! Var icke oroliga. Jag är vid liv och jag mår bra. Glömde bara bort att vakna litegrann där, men nu är jag vid medvetande och nu ska här ätas frulle av exklusivt slag. Bröd med solroskärnor och avancerat kaffe blire. Fantastiskt.

O. Ser man på. En stund över!


Jag tar tillfället i akt att visa hur gårdagen slutade. Antar att ni alla är galet intresserade och så. Varför skulle ni annars vara här och snoka varje dag va?

Jag köpte en påse pepparchips och for till Bergsjön och syster. Där åt jag pepparchipsen och såg allmänt lustig ut.
Sen tände Hanna en vattenpipa och jag tände ett gäng ljus och stämningen blev god.


Sedan försökte vi ta fräcka bilder på tjejer som blåste ringar och dylikt. Det gick lite lagom bra.
Tröttsamt var det. Så tröttsamt att både jag och syster och alla hennes brudar somnade i en mer eller mindre organiserad hög på golvet.

Jahapp. Så vare mäet. 

Bra kväll. Trots allt.

 


Angående en förundrande fräschhet

Har idag lånat en parfym av systern. En som doftar citrus och fräscht, vilket resulterat i att jag hela dagen gått ikring i ett ganska förundrat tillstånd.

Vem är det som doftar så fräscht? tänker jag lite nu och då. Men det är ju JAG, får jag då som svar.
Ganska härligt faktiskt.

Nu är det dock dags att duscha bort fräschigheten. Innerst inne är jag nämligen en liten slusk, och slusk får man inte vara när man ska gå till biografen. Nej det går inte för sig!

En fredag

Ibland kan det hända att en stilig kavaljer tvingas överge sin fredagsdejt för andra viktigheter så att dejten blir tvungen att sitta ensam hemma och äta köttbullar och spana på Americas Funniest Home Videos. Då kan det hända att hon inser att Americas Funniest Home Videos inte är vidare Fun. Att hon börjar betvivla de där amerikanarnas känsla för humor. 
Till exempel.   

En god natt önskar vi eder

Vi hittade några sköna fågelskådarbilder på Karins dator och kände direkt behovet av att dela med oss av dem till er. Det gör vi nu och tackar er därmed för idag.
Godnatt.Karins spontana frisörkväll. Del 2
Dyrt, men de var re värt, säger Ida Friberg från Torestorp. 
Efter blösatörken blere rätså brau fåktist.

Våga och vinn, säger Karin. När du blir gammal kommer du bara ångra det du aldrig gjorde.

Liveblogg från Karins spontana frisörkväll

Karin har en förkärlek till att klippa av folk håret. För henne spelar det inte så stor roll om offret i fråga är ett villigt sådant.

Såhär ser kvällens offer ut. Lagom förväntansfulla.

Såhär ser frisören ut. Mycket förväntansfull.

Hon har koll på sina grejer. Sprayar ordentligt och, frågar vilken kortlek som önskas. I bästa fall lyssnar hon också in eventuella önskemål från offret, i detta fall Andrea som skulle vilja ha luggen en smula längre på sidorna än i mitten.  

Här har ni resultatet. Lite längre i mitten än på sidorna.

Sedan är det Fribergskans tur. Litegrann i topparna, säger hon. Jahjajaha, säger Karin.

Och så klipper hon litegrann i topparna

Och så litegranna till i topparna

Och till sist, efter ganska mycket om och men, ger Fribergskan upp. Okejokejdå, säger hon.
Karin är nöjd.


fortsättning följer....


Arbetssökerier


Hallihallå kamrater. Idag är dagen då jag tar tag i mitt liv. Litegrann iallafall. Checkar utbudet på platsbanken.se och har redan hittat några riktigt lockande annonser.
Vad tror ni till exempel om följande?ROLIG ANNONS NUMMER ETT:
(Speciellt roligt är det då man besöker hemsidan och inser att företaget är beläget i Överlida och säljer nästan enbart campingprylar. Fantastiskt)


TREND- OCH MODEINTRESSERAD BLOGGARE

Pinal AB

Publicerad: 2009-12-17, Annons-ID: 0009-234902

Svenljunga (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2010-02-28

Vi söker en trend- och modeintresserad bloggare.

Finns du?
Den vi letar efter är en person som följer vad som händer i omvärlden och som också har idéer om vilka trender som är på gång. Hon, för vi tror att du är en kvinna, tycker om att skriva och vet också hur man använder Facebook och liknande sociala medier. Kanske har du redan en egen blogg eller skriver i någon annans, du får då mer än gärna länka till den i din ansökan. Att du är intresserad av reklam och marknadsföring tar vi nog mer eller mindre för givet. Det, liksom att du är utåtriktad och vågar ta egna initiativ.

Stämmer detta på dig?
- Mer öppen för nya intryck än hemmablind.
- Mer storstadspuls än lantligt lugn.
- Mer reklam och Photoshop än budgetkalkyler och Office-paketet.
- Mer intresserad av smycken, smink och bling-bling än vandrarkängor och svampplockning.
- Mer en Blondinbella än en skogsmulletyp.

Bra, då kan du vara den vi söker.
Vi finns i Överlida och arbetar vardagar mellan kl. 9-16.30. Hel- eller deltid är lite upp till dig, men tjänsten är tänkt att tillsättas så snart vi hittar rät person.

Vi är nyfikna på vad du kan, dina intressen och vad du vill göra i framtiden.

Har du inte hört talas om oss tidigare rekommenderar vi ett besök på vår hemsida: www.pinal.se


ROLIG ANNONS NUMMER TVÅ:
Kvinnlig assistent, Haga Göteborg!

LUNDEQVIST, JOHAN

Publicerad: 2009-12-21, Annons-ID: 1621212

Göteborg (Kommuninformation), 1 plats

kvinnlig assistent sökes:
En kvällstjänst, 50%

Arbetssysslorna varierar. I huvudsak personlig service i form av husgöromål och fritidsaktiviteter till en 48-årig rullstolsburen man.

Krav:
Körkort
Humor... skrattar!

Två-veckors schema:
V 1, tis, ons, sön 16-23
V 2, fre, lörd 16-01

Så. Nu vet jag vad jag ska göra i vår. Härligt

Den där fantastiska Egoinan

Har alltid tyckt att hon är en go brud dendär. Men nu kamrater, nu stiger hon till skyarna! Sanna mina ord.

Spana lite extra noga på punkt tre.

Det är som om en liten hallelujakör vaknat till liv inom mig!

Trettondedagen. Fortsättning

Wowowow. Det horredska hemmet har skaffat sig trådlöst bredband! Det betyder att Holger och jag kan umgås när vi vill, var vi vill. I hela huset!

Det är bra när man känner att man inte kan bidra så mycket i disskussionerna kring kamerainställningar, datordammsugning och gamla minnen från den glada ungdomen i nordnorge.

Jag säger då det. Kvällen är räddad! 


Trettondedagen so far

Idag är det den sjätte januari. Dagen då de vise männens kom och gratulerade den lille jesusparveln. Men det är också  en viss vis kvinnas dag. Moderns femtiosjunde födelsedag. En dag fylld av snö, choklad och en ny kamera. Festligt, eller hur?

 
SnöChoklad

Ny kamera


Och så lite fashion

Fick häromdagen för mig att skaffa min en kavaj. Har nämligen uppfattat att det är såna man ska ha på sig nuförtiden.

Så jag gav mig ut i rean och fyndade en käck en. 349 spänns. Halva priset.

Och idag skaffade mig entill. Likadan. Bortsett från lite frill i bröstfickan då. 45 spänns.

Och nu står jag här med två kavajer och ett problem.
När i hela fridan har man på sig en kavaj?

Läget

Ni vet när man är sådär hungrig att man mår illa och mår så illa att man inget vill äta. Det är jag idag.

Det nya året och så ja

Det gamla året har nu avtackats och in trillar inte bara ett nytt år, utan också ett helt nytt liv. Ett som för tillfället ser aningen tragiskt, ensamt och sysslolöst ut. Men låt oss bortse från det faktumet en stund och leva ännu en tid i det förgågna. Närmare bestämt i nyårsnatten. Jag förstår nämligen att ni alla är galet nyfikna på hur den såg ut. 
 
Ja. Med tanke på att bilderna som togs ser allt annat än bra ut bjuder jag er enbart en. Den föreställer herr bordskavaljer och migsjälv och illustrerar på ett finfint vis hur duktigt jag tillämpar tankeläsningskonsten jag håller på att lära mig. Märk alltså det synkroniserade kroppsspråket. Det skall tydligen få kavaljeren i fråga att uppfatta mig som en härlig person. Häärligt.
 

Och som ni säkert också ser utspelade sig festligheterna i en döfräsch partylokal i hyssna city. Eller ja. Närmare bestämt utanför hyssna city. Festligt var det med mat, bubblig dricka, glitter och snö. Vid det omtalade tolvslaget fick jag av rebecka en kyss och sedan smällde det i skyn. Fantastiskt!
Vilken fest!

RSS 2.0