Bloggdejt -Zürich styleIdag har jag fikat med fina vänner. Vänner som, precis som jag, legat hemma och sjukat sig nästan hela förra veckan och därför var i högsta grad socialt understimulerade. Munnarna gick därför i ett och stillnade enbart till då och då för att smaka på den delikata chokladkokoskräm det vegetariska cafét vi slagit oss ned på erbjöd. 

Hursomhelst. Det mest spännande med det hela var faktumet att jag bjudit med min bloggbekantskap Ellen Csordas (Ellen sure does) till spektaklet, varpå det hela förvandlades till värsta seriösa bloggdejten. Ni vet en sån där där man får ett livs levande ansikte på en person som man hittills bara känt genom cyberspejsiga bilder och bloggbetraktelser.

Det hela gick dock fint och vi kom till och med ihåg att fotografera varandra. 

Bra gjort!

Nästa gång kan vi kanske bjuda in Blondinbella, som ju också hänger i vår stad, och diskutera sociala medier, nya fräcka projekt och Kissies senaste plastiska ingrepp. Ni vet. Sådär som man gör.

Gråter blod

Hörrni. Jag har nu sett klart samtliga avsnitt i samtliga änsålänge sända säsonger av True Blood. Kan ni tänka er hur mycket blod jag sett? Och kan ni tänka er hur många timmar jag lagt ner på det hela? Kära nån va!

Hursomhelst så har min ömma moder alltid sagt att man påverkas tokmycket av teve. Att man blir som man umgås, och umgås man med teven -ja då blir man som teven. Eller åtminstone som karaktärerna som befolkar den. Man anammar deras hjärndödhet, deras klädstil och sätt att se på livet.

Häromdagen fann jag mig själv stirrande på nedan blodsgråtande öga, då jag gick förbi en spegel. 

Kan ni tänka er va? O M G! The tevetittning is taking ut sin rätt på mig, tänkte jag  då och började fundera på att välja en lite mer harmlös serie att begrava mig i härnäst. 

Förslag?

Långfilm i smalsäng

Vi hade filmkväll i min säng igår, kamraterna Sofia och Kajsa och jag.

En alldeles utmärkt uppsättning kamrater just för filmkväll i säng, vill jag påstå, ty när man filkmkvällar i smalsäng är det viktigt att inte ha för många och framför allt inte för tjocka kamrater. Dessutom är det viktigt att man har en bra liggteknik där den som ligger närmst väggen med hjälp av uppstöttande kuddar ligger med baken utanför sängen i fråga. 

I Kajsas fall råkade dock baken hennes vara för liten, varpå hon missade både fotografering och antagligen halva filmen. 
Jag kan dock i efterhand berätta för henne att filmen var bra, att alla var snygga och att romantiken flödade. 

Bra det.

Hey prästen, its your birthday

Idag fyller Sören år. Ni vet, min coladrickande vän. Min gåva till honom är en halv chokladtårta med smak av sprit och härlighet. Den andra halvan fick han av kamrat Ann-Marie som är på besök. Erkänn nu att det var en ytterst fin och festlig present! I bakgrunden synes även doftljuset Sören fick av mig i julklapp. Märk väl hur jag all of a sudden framstår som värsta generösa människan. 

Och titta så lycklig han är! Ändå är detta bara pre-tårta-bilden. Ni kan ju tänka er hur lycklig han såg ut efteråt. Eller ja. Ni blir ni tvugna att tänka er, för jag glömde bort att ta en sådan bild. Osis.   
Och nu ska vi iväg och äta middag på Sörens favoritrestaurang. Restaurangen han själv beskriver som restaurangen där ägaren hälsar i hand på en. Kan ni tänka er så trevligt?

Jag sätter på mig partyoutfit med icke åtsmitande magparti. Bra så.  Den annalkande sommarn

Okej. Jag vet att många av er sitter hemma och väntar på vår och sommar och hela baletten. Kanske tar ni i smyg ut hårtorken på bakgården för att smälta lite snö och hjälpa det hela på traven. Vad vet jag?

Hursomhelst.

Inatt drömde jag att det var sommar. Vädret var härligt och jag hade på mig kortbraller och hade långt hår som fladdrade när jag sprang på maskrosäng. Sen satte jag upp mitt härliga svall i en sån där festlig mittpåhuvetknut, bara för att jag kunde liksom.

So far so good.

Sen visade det sig att en geting flyttat in i min frisyr. En arg geting som surrade ikring och stack mig i skallen så att den svullnade upp till sin dubbla storlek och jag såg ut ganska mycket som en småtuttad Kissie .

Så. Ni kan väl ta det lite lugnt med hårtorkarna? Snälla?


Aktuell frisyr. Utan geting.Som en ledsen dinoasur

Efter sisådär fyra dagar i vågrätt halvslumrigt läge anser jag mig nu vara friskus nog att återvända till bloggosfären och formulera orden jag har saknat er.

Här har ni en bild på den lilla bit ingefära jag försökt trycka i mig för att lindra symptomen av mina åkommor. Den ser ut som en ledsen dinosaur. Ungefär som jag känt mig de senaste dagarna med andra ord.

Mycket talande bild. Bra gjort ida. Bra gjort!(Nu är alltså läge för er att med diverse muntra tillrop och ömma kärleksförklaringar önska mig välkommen tillbaka (bara såatt ni vet))

Väderstenen

Igår var jag och församlingens alla damer på utflykt till Tyskland. Närmare bestämt så besökte vi en liten schwarzwaldsk by, i vilken man kunde gudstjänsta i kylig kyrka, luncha på pittoreskt värdshus samt spana på en gammal men fin synagoga. 

Utanför värdshuset i fråga fann vi nedan vädersten. En ytterst praktisk, ständigt aktiv meterolog, som så gott som aldrig har fel. Ta er en titt själva vetja!
Då stenen rör sig är det storm, och när den står stilla är det vindstilla. Är den blöt så regnar det och är den torr har man belönats med uppehållsväder.

När man inte ser stenen är det dimma och när den kastar skuggor skiner solen. Är den däremot vit så snöar det och har den trillat ner på backen har man drabbats av jordbävning.

Om stenen mot förmodan är helt och hållet borta har den med största sannolikhet blivit knyckt.

Jahapp. Vid vårt besök var stenen dock både blöt och lite rörlig, något som idag märks på min egen täppta näsa, tjocka skalle och nästintill igenväxta hals.

Men det är väl sånt man får ta, antar jag.

Vänskap, sol och härligheter

Vad är nu detta, tänker ni. Har hon gått och blitt mästerfotograf bara sådär, männskan?

Nejdå, säger jag då. Det är bara Olles kameras minneskort som såattsäga parat sig med datorn min och sedan fött fram  nedan nostalgiframkallande fotografier. 

Så. För att råda bot på denhäringa bloggens bildiga svältföddhet och för att inte överanstränga min tillfälligt självkänslesjuka skrivförmåga bjur jag här och nu på ett fasligt festligt bildkollage från den gågna veckans härliga kamratåterförening. 

Håll till godo!


Framme

Nu är de här, både Jempa och Olle. Halleluja!

Klockan halv nio imorse landade de i alplandet mitt, efter att ha tillbringat en natt på Frankfurts flygplats. Själv fick jag kliva upp, i mina mått mätt, alldeles hysteriskt tidigt för att möta dem på flygplatsen och följdaktligen ligger vi nu alla nedbäddade för välbehövlig eftermiddagslur.

Dagen än så länge har nämligen varit tämligen ansträngande med promenad i vackert väder, solning bredvid pojke i shorts invid fågelfylld sjö och dubbel matshopping. Jenny har bland annat, för att riktigt anamma den schweiziska dryckeskulturen, köpt en burk energidryck att hälla i sig när middagsluren lider mot sitt slut. 
Ikväll ska jag bjuda på ost. Jawohl!

Bästis

Imorgon kommer min bästaste vän på besök. Jag spelar den här sången för att peppa. Dock är det tur att jag inte är någon lesbian, med tanke på att bästisens karl är medföljande sällskap. Kunde bli lite spänd stämning. 

Hursomhelst. Kul!

Vad gör ni idag?

Melodifestivaltjafs

Mitt nya projekt är att lära mig prata fliessend tyska genom att ständigt ha den tyska teven på i bakgrunden. Den riktigtyska teven alltså. (Prov på oriktig schweizertysk tv kan med fördel påtittas HÄR.)

Till följd av detta får jag inte bara ta del av en ryslig massa tvivelaktigt tyskdubbade amerikanska komediserier och ännu mer tvivelaktiga, intedubbade tyska såpor. Nej dessutom får jag, före alla er andra, ta del av den tyska schlagerfestivallåtväljarschowen, unser song für deutschland

Jag har ju hört att galejet i Svea Rike redan är i full gång och känner därför att det är min plikt som bloggare att dra mitt strå till melodifestivalstacken. 

Hursomhelst så kan jag meddela att tyskarna, om ni tycker att de svenska uttagningarna är långtråkiga, tagit det hela steget längre. Här är det nämligen inte bara tre delfinaler och final och omröstning hit och dit och hej och hå som gäller, nej här är det dessutom samma tjej som sjunger alla låtarna.

Och till råga på allt är det samma tjej som förra året. 

Har ni hört talas om något så fantasilöst? Va va va?

Dessutom är tonaterna missanpassade för sångerskan. Och så är dansarna töntiga.


En ganska fantasilös bild på mitt ben en gång i tyskland. Appropå fantasilöst och tyskland.

Väderlig ambivalens

Jag var ute på promenad innan. En handlings/motions/läsabokpåparkbänkisolpromenad.

Solen sken, som vanligt, männskorna ikring var glada, som vanligt, men mitt i alltsammans hade något skumt ägt rum. Framför stadens rådhus hade ett gäng rödvästade och plakatförsedda figurer helt enkelt dumpat en enorm hög med... snö. 

? ? ?

Gammal

Age is not a number. Snarare ett mått på hur förolämpad snedstreck smickrad du blir då någon misstar dig för att vara äldre eller yngre än vad du egentligen är. 


Häromdagen uppnådde jag till exempel själv den grad av gamlingskap det innebär att bli glad när man blir tvungen att legitimera sig för att bevisa att man uppnått den vinköpslegitima åldern av sexton år.Så länge man blir ledsen över att se yngre ut än vad man är, har man ungdomligheten kvar. 

Så fort man dör i själen av att bli äldreförklarad är man förvisad in i vuxenvärlden. 


Jag är en tant.Pörr och blod

Idag har jag varit på dejt med aupair-lovisa från Basel. Hon ville bli visad stan och dricka choklad och det hela var så trevligt så, tills min näsa gjorde uppror och började spruta blod på oss och inärhetenvarande solande folk som blev tvugna komma till vår undsättning med näsdukar och oj oj ojanden. 

Sen tog näsdukarna slut och då fick jag gå och bloda ner närmast befintliga offentliga toalett, som för övrigt hade kombinerad toalettstol och handfat. 

Jag kan tänka mig att efterkommande toalettbesökare ansåg mig vara en ytterst osmaklig människa. Lovisa var dock glad då hon fick skåda en jättestor kyrkklocka

..och fika på ett fint, sammetsklätt och ganska jättepörrigt konditori.


Nu ska jag ge mig själv och mina nosliga problem en ytterst tillförlitlig googlediagnos. Önska mig lyckate!

Raclette och fett

Ikväll har jag och aupairerna tillbringat en härig afton i raclettens tecken och till följd av detta står nu magen min åt alla håll medan det ur mitt gap osar likt från en gammal och genomsvettig socka. 

Det är dock inget som stör mig, med tanke på att jag de närmsta timmarna ändå planerat att ligga orörlig under ett täcke och vad andedräkten beträffar ändå lider brist på pusspartner att uppvisa den för.

Hursomhelst. Ni undrar vad raclette är förnågot och jag skulle vilja kalla det hela för den sofistikerade formen av svullomat. För det är ju det det är. 

Man tar alltså ett par kokta potäter, eventuellt någon skön grönsak och fett mycket peppar. Sedan skär man en sjukt tjock skiva ost och trycker in den i raclettejärnet sitt. När osten sedan uppnått önskvärt rinnigt tillstånd häller man helt enkelt hela härligheten över tidigare nämnda rotfrukt och skyndar sig sedan att stoppa allt i munnen innan alltsammans stelnar igen. 

Som sagt är det dock viktigt att försöka begränsa inmundigandet till rimliga mängder, då det annars kan orsaka paltkoma, magondska och social utstötthet till följd av munliga odörer.


Balkong

För att fortsätta på gårdagens låt-oss-göra-läsarna-gröna-av-avundsjuka-tema vill jag hemskt gärna berätta att jag idag fikat chaiigt te på soligaste uteserveringen invid en plaskande flod med en strålande vän i ett doftmoln av intillfikande farbrors cigarill. 

Sen handlade jag keso och vitkål och promenerade hem genom en park, med knapplåstrasig, volymväxlande ipod i öronen.

Nu ska jag kasta mig på sängen, blunda och låtsas att jag har en balkong.


Kult på restaurangen

Häromdagen var utlandskyrkans chefer på besök hos oss här i Schweiz, för att kika på körkan, se till att vi skötte oss och litegrann för att få äta lunch på europas äldsta vegetariska restaurang. En restaurang jag besökt en gång tidigare men inte riktigt fått ögonen SÅ uppspärrade för innan. 

Vi provade alltså på deras enorma, väldoftande och heltjusiga buffé och jublade i kör över vegetarianismens förträfflighet. Jag var tvungen att prova allt, och var glad att slippa betala för kalaset. 

Vad vi vid det tillfället inte visste var dock hur vår nyfunna favoritrestaurang ser ut nattetid. Det vet jag nu. Inatt for nämligen jag och mina kamrater dit för att diskodansa tills fötterna trillade av. Turligt nog satte dock den svettiga trängseln, den volymstegrande musiken och min egen trötthet stopp för det hela i tid och jag kom hem med fossingarna i behåll. 


Sexton grader

Jag tror att Zürichs samtliga innevånare, av såväl mänsklig som fåglig karaktär, hängde vid sjön idag. De förstnämnda kastade brödbitar på de sistnämnda och de sistnämnda hackade, kacklade och släppte ner sitt avfall på de förstnämnda. 

Själv samlade jag inspiration till framtida solglasögeletning och samlade på mig ett par sköna fräknar på ögonlocken, slurpade i mig en förträffligt smaklig mangodricka och njöt av dageneftertrötta kamraters sällskap.

Judith brände sig i ansiktet. Ljudligt

Idag har grannen min dambesök och jag har äntligen fått klarhet i hur lyhört huset vi bor i egentligen är. 

Ganska mycket lyhört är det. 


Nu ska jag iväg på picknick och jag tänker att jag kanske borde skriva det med STORA BOKSTÄVER så att grannen i fråga hör och förstår att kusten är klar för fortsatta ljudliga aktiviteter. 

en annan gång på picknick


Välsignad kaka

Kära nån vilken lyckad konfirmandfröken jag är!

Nu kan alla mina tre lärjungar både hitta i bibeln, sjunga för maten och baka välsignade kakor. Välsignade med så rikliga mängder honung att en liten kaka skulle kunna mätta fyra tusen mäns, och därtill kvinnor och barns, sockerbehov. Inte illa!Religiös matlagning

Det har fallit sig så att både herr och fru Präst farit till Sverige och att lilla jag blivit ensamen kvar med ett helt församlingshem och en nätt liten konfirmandskara att undervisa, mata och sköta.

Idag ska vi baka bibelkaka.

Vad är det? säger ni då.

Joho, säger jag då. Det är en minsann den ultimata kombinerade lär-dig-att-hitta-i-bibeln-övningen och lär-dig-att-baka-en-kaka-övningen. Två livsviktiga visdomar i en.

Prova själva vetja! Receptet har jag snott härifrån.


Ingredienser

200 g Psaltaren 55:22
2 Jeremia 17:11
2,5 dl Dom 14:18
3,5-4 dl 3 Mos 2:2
2 tsk 1 Kor 5:6
0,5 g Höga v 4:14
1,5 dl 2 Mos 13:5
lite 2 Mos 12:15


Gör såhär:

Värm din Dan 3:6 till 175 grader.
Smält Ps 55:22.
Vispa ihop Jer 17:11 och Dom 14:18 till en pösig smet.
Stöt Höga v 4:14 i en mortel med lite Dom 14:18.
Tillsätt 2 Mos 13:5, Höga v 4:14 och Ps 55:22.
Blanda 3 Mos2:2 och 1 Kor 5:6. Rör ner i smeten.
Klä en form med lite Ps 55:22 och lite 2 Mos 12:15
Grädda i nedre delen av Dan 3:6 i 40-45 minuter.

Avnjutes med fördel i goda vänners sällskap.Så. Lycka till och shalom på er!
Giftsvamp och dubb-tv

Hur gjorde kvinnor för att överleva månadens svåra dagar innan värktabletterna var uppfunna? På riktigt. Hur gjorde dom?

Hade jag själv inte varit förlamad i båd händer och fötter när svårigheterna slått till hade jag inte tvekat att kasta mig i närmsta lägereld, hoppa ner i närmsta älv eller knapra i mig närmast tillgängliga giftsvamp för att få slockna några ögonblick och slippa ifrån plågorna, och då brukar det ändå pulsera hälften blod och hälften ipren i ådrorna mina. 

Det är sådant jag kan fundera över då jag, som idag, ligger däckad på min bädd under majoriteten av dagens solnärvarande timmar. 

Också lite kan jag fundera på huruvida det är samma person som gjort samtliga roller i den tyska dubbningen av scrubs, eller om det helt enkelt är så att alla tyskar har likadan röst.

Det lutar åt det förstnämnda. Mer ekonomiskt så. 

En hälsning till alla potentiella nyckelknyckare!Idag har vi badat i toaletten. Eislaufen

Idag vaknade jag pigg. Kan inte komma ihåg när något sådant senast inträffade.

Kanske var det för att jag råkat sova med öppet fönster och friskluftschockade mina stackars lungor till uppvaknande.

Hursomhelst så har ni här svaret på gårdagens gåta:Likt en friluftsdagsfirande skolbarnaskara for jag och sju sköna damer igår till Basels fräckaste isbana. En isbana där de fräcka grabbarna spelade hockey och de väna flickorna dansade piruettande isdans och vi själva mest halkade ikring och försökte undvika att bli överkörda av övriga medglidare.

De enda skillnaderna vårt äventyr hade gentemot barndomens oboyspillda, tåfrusna var de att vi fick gå in när vi ville, inte behövde jaga någon förbaskad puck samt var tillåtna att medtaga sötsaker.

Ja. Eventuellt var vi lite äldre också.

Priset för närmast, bäst och mest intensiv gissning kom från fru Prussy, som kan inkassera sin vinst på närmsta resebyrå. Grattis!

Gissa!

Gissa vad jag ska göra ikväll då.

Här har ni ledtråd!Matsäck i lågstadiestil. Det enda som fattas är saft i sirapsflaska och kexchoklad, som trots att fröken hävdar motsatsen, är mellanmål och inte godis.  

Rättgissaren vinner en självbekostad resa till Schweiz!

Yo yo! Koman!RSS 2.0