Tyskland, blommor och fölsedag

Jag nämnde ju lite sådär i förbifarten igår att jag varit på kortvisit i det tyska landet. På den glada och lite småsvenska blommsterön Mainau, lite närmre bestämt. 

Där vandrade jag lycklig ikring i solens sken.

Provsatt en hysteriskt bekväm hängstol. (Det är dock inte jag som poserar på bilden nedan)

Plåtade blomster.


Samt en enorm påfågel tillverkad av detsamma. 


Helt okej chill jobb jag har då va.

Vive la france

Jag är tillbaka efter internationella helgen. Hit och dit och hit och dit från Schweiz till Frankrike till Schweiz till Tyskland och tillbaka till Schweiz har jag farit. Och kära nån vad jag har sett!

Igår var jag i Frankrikes sydligare regioner. I en liten och sjuukt pittoresk by i Alsace, närmare bestämt.

Där gudstjänstade jag tillsammans med en hög tillresta svenskar i liten men överdådigt smyckad stenkyrka, doftade på klättriga rosor och smaskade sparris tills solen gick ner. 
I grannhuset samlade man på porslinsdjur och trädgårdstomtar. Jag ficka akut ameliefrånmontmartrefeeling och blev nästannästan tvungen att plocka med mig en liten nisse som sällskap på kommande äventyr. Värdfolket bjöd på bubbeldricka från närbelägna vingårdar. Med nyplockade körsbär till. Och till det knaprade vi i oss sparrisar med god aptit. Under bar och molnfri himmel.

Och runt benen våra strök mjukpälsade bykatter och små barn med körsbärskladdiga händer.

Ja jag var så överväldigad av det helas idylliskhet att jag nästan föll av min stol och ner i den prunkande rosenrabatten intill. 

Men bara nästan. Turligt nog. Jamenar, hur hade det sett ut liksom?

Schoggifrossan

När man bara har arton dagar kvar av sitt utlandsår är det viktigt att man är effektiv och betar av alla grejer man sagt att man ska göra men aldrig riktigt kommit till skott med.

Idag regnar det och jag har slutligen tagit tag i mig själv och gått till starbucks för att handla den chokladigste chokladkakan stället hade att erbjuda. Den omtalade chocolate fudge caken. 

Klarade på cirka två timmar av att trycka i mig cirka en tredjedel  av kakan innan jag var tvungen att avbryta projektet på grund av sockerchockat illamående. Fick då stöd från Emma som klarade av två tuggor innan hon gav upp.

Och nu ligger kakan inlindad i en sovsäck av servetter och väntar på bättre tider. Stackarn.


Typ smet. 

Och så ögat. Det har äntligen befriats från sin inkräktare och mår efter omständigheterna bra. Tacksåmycket. Aje!

Jag tror jag har en fluga i ögat.

En fluga alternativt annan insekt / smula / allmänt jättestörig grej som fått mig att vifta frenetiskt med fransarna likt vindrutetorkare i spöigt regn de senaste fyra timmarna. 

Hoppas för min och kanske framför allt er skull att problemet skall lösa sig självt under natten då ögat i annat fall lever under stor amputationsrisk och antagligen kommer det hela varken att bli vackert eller behagligt. 

Aj vill kip jo posted...
Uppdejt 10.28: monster i öga= fortfarande kvar, amputationsutrustning förbereds

Vädret

Jag bor alltså i Schweiz och inte på Bahamas. Även om det är lätt att tro det. 

Ja, käranån! Det är så att jag får flashbacks från förra sommarens varmaste turkresa (det finns alltså anledning att fara till badplatsbefriade Istanbul annan säsong än just densvinvarmasommarsäsongen), då jag låg i en liten, utmattad hög i skuggan och väste jag dööör, jag dööör.

Så varmt är det. 

Fönstret står vidgavlad dygnet runt, med följden att taket är prickigt av flygdjur. Kläderna mina är så svettiga att jag får hänga upp dom på tork. Och igår badade jag till och med en sväng i floden bland fiskar, hurtsimmare och ganskaså starka motströmmar. 

Det finns dock ett ställe i stan som är lite nådigare mot svalketörstande brudar som jag. Där vinden från sjön blåser en i ansiktet och det ständigt luktar grillade köttingar och romantik. 

Dit kan man till exempel i sällskap med en god bok avnjuta solnedgång. Eller molnuppgång, som fallet var för mig igår. 

Ack Zürichhorn, vad jag har dig kär!
Fashionistgömman

Som ni säkert alla vet så är väl inte den genomsnittlige schweizaren den som är mest känd för att glänsa med sin känsla för fashion. Vid klädnadsinhandling brukar nog de allra flesta av dem mummla mantrat dyrt är fint för sig själva och sedan rycka åt sig första bästa plagg med fyrsiffrigt belopp på prislappen och sedan vara nöjd med det. 

Det finns dock vissa undantag, som såattsäga gör regeln. 

Undantagen träffade jag på igårkväll,för då hade nämligen Maja den goda smaken att bjussa med mig och ett par andra väninnor på värsta fräcka designmarknadsmodevisningsgrejen

Wööwhöööw, ropte jag då jag klev över tröskeln till stadens männerbad. Det är alltså HÄR alla fashionistisar gömt sig hela året.

Och så vandrade jag ett par varv kring marknadsplatsen för att beundra härligheten, roffa åt mig lite gratis parfymprover samt låta mig sminkas av ett mejkupproffs som smetade mina läppar fulla av det rosaste läppstift jag någonsin skådat. 

Och sedan drog modevisningen igång. 

Vi fick plats på front row där man kunde dingla med benen och fundera över vad man skulle ta sig till om ens skor råkade halka ner i vattnet.

Eröffnung Mercatino Rimini Sommersaison 2011 @ Rimini Bar, 23.05.2011

Och snart insåg jag att modellerna faktiskt var i färd med att gå på en freaking undervattenscatwalk!

Herrehoppsan! sa jag då till mig själv och hoppades djupt och innerligt att någon av modellerna skulle trilla i floden. För det gör dom alltid på top model. 

RAMLA! RAMLA! utropade jag lite nu och då, när jag tyckte det hela långtråkade till sig. 

Eröffnung Mercatino Rimini Sommersaison 2011 @ Rimini Bar, 23.05.2011

Vissa av modellerna var dock långtråkigare än andra. 

Hon här nedan var... inte så långtråkig. 

Eröffnung Mercatino Rimini Sommersaison 2011 @ Rimini Bar, 23.05.2011


(Bilder: brutalt snodda härifrån. Som synes.)

Looptroop rockah!

För konsertigheterna gick också bra!

Det var värsta häftiga hipphopparbandet från Sverige som spelade/ sjöng /rappade och det hela var så medryckande att både jag och vännerna hoppade högt i extas när det hela drog igång, trots att ingen av oss någonsin hört talas om bandet Looptroop rockers tidigare.

Dom hette så, dom som spelade alltså. Rita hade förberett sig med en naglig hyllning.


Och jag förberedde mig genom att äta väldigt mycket potatis. Sen gjorde vi oss alla snygga och som vanligt slutade snyggörningen med att vi alla såg nästan likadana ut. Den här gången blev vi gröna. 

Själv snodde jag en skön och mycketmycket ljust grön tröja av Rita, som jag sedan posade järnet i framför en tavla av en nakenspringande dam som helt passande hängde inne på stället där bandet spelade. Så många kort tog vi att kameran sedan blev överansträngd och vägrade att knäppa några fler bilder alls den kvällen. Så vi fick glatt svänga de lurviga utan att dokumentera det hela. 

Kan dock meddela att musikerna var konsekvent klädda i rött. Sicken miss!Detektivigheterna II

Detektivigheterna gick bra.

Min assistent Kajsa och jag åkte i fredags långt ut i obygden med både tåg och buss och smög sedan ikring både länge och väl innan vi hittade det vi letade efter. Sedan satte vi oss nöjda och lättade på en gräsplätt i utkanten av en parkeringsplats och avnjöt där en picknick och det beröm vår arbetsgivare levererade telefonvägen. 

Härligt!

Framgångsrik detektivassistent på parkeringsplatspicknick. 

Mystisk med mörka solisar.

Jahaja. Och hur gick konsertigheterna? tänker ni nu. 

Lugn, lugn, säger jag då. Ni får veta snaaaart!

Detektivigheterna

Det är en händelserik tid vi lever i. Idag till exempel planerar jag att starta min karriär som detektiv, middaga i Schlieren och sedan plocka fram mina väl fördolda hemlandskära sidor och gå på svennebanan-hiphopkonsert. Och som ni märker är det den förstnämnda av dagens event som är det mest intressanta. 

Jag har alltså, för maxad framgång, laddat med mycket skönhetssömn, ett rejält morgonmål, mörka solglasögon, en kompetent assistent samt en bild på en tjock katt. 

Och mer än så kan jag av uppenbara anledningar inte förtälja. 


Kära nååån så spännande!Sistagångenknytet

Tjugosju dagar kvar i tobleronelandet och tillvaron börjar så sakteliga fyllas av sistagånger.

I måndags gick sistaste organiserade zürichaupairträffen av stapeln. I knarkparken invid floden. Det var knytkalaspicknick som stod på schemat och själva knytigheterna var så rikliga att jag blev tvungen att klättra på alla fyra över filten för att nå fram till kanelbullarna i mitten.Så ska en picknick se ut.


(Bilder: snodda från Judolf, som förövrigt har Zürichs snyggaste blogg. Kolla vetja!)

Gratulerer med dagen

Idag har jag förlängt mitt cv med en rad, då jag gjort en insats på de folkdräktsbeklädda norrmännens nationella dag som rikligt avlönad våffelgrädderska.

I fyra och en halv timme stod jag i solen på en sjöutsiktig balkong och det var fyra och en halv mycket aktiva timmar, må jag säga.

Fyra och en halv timmar under vilka propparna gick fyra gånger, jag brände fingrarna på våffeljärnet sex gånger och creme fraichen (?) tog slut en gång.Norrmännen hade fått för sig att man skulle växla in alla sina pengar vid ingången till kalasigheterna, för att man istället skulle handla vaffler, pölse med lompe och rulltårta med låtsaspengar. 

Till råga på allt hade de fått för sig att låtsaspengarna skulle heta bonger. 

Haha. Bonger. 


Jaha. Og hvorfor är det bara svenske jenter som steker vaffel? frågade sig de fosterlandskära norrmännen lite småbittert då de smuttande på sin champagne väntade på våfflornas tillfrasande, ty de trodde sig ha blivit av med svenskarna för gott på befrielsens dag för hundrasex år sedan.

Men så förklarade jag att jag visst hade rötter, om än avlägsna, i det oljerika landet i väst och vips så var allt frid och fröjd igen.  


Och så sjöng de en hel massa nationalsånger, lekte konstiga lekar med bollar som flög hit och dit och drack sig glada på bubblig dricka. 

Jag råkade bränna nacken röd.

Morgon

Inatt har jag sovit så fantastiskt dåligt att jag känner pressen från mitt eget bittra inre att skriva ett upprört inlägg om det hela. 

Här kommer det!
I listform. 

Vanligtvis framgångsrika insomningsmetoder som inte funkar:

1. Blunda

2. Blunda hårdare

3. Byta sovställning från mage till rygg

4. Byta sovställning från rygg till mage

5. Byta sovställning från huvud i huvudända till huvud i fotända

6. Byta sovställning från säng till golv

7. Byta tillbaka från golv till säng

8. Räkna får

9. Räkna baklänges

10. Läsa tråkig bok

11. Slå bok i huvudet

12. Be stilla och desperat bön

13. Svära högljutt

14. Fälla olycklig tår

Insomningstekniker som faktiskt funkar

1.  Titta på tysk dokumentär om mustaschman på stort lastfartyg

Total insomningstid: fyra timmar


Gomorron på er.

Sannas födelsedag / fördelen med långa kamrater

Idag är dagen då Sanna fyller stor och följdaktligen var natten till idag natten då vi skulle fira denna händelse.

Så vi samlades gladhågade i min inte så stora säng för att på min inte så stora tv beskåda Schweizarlandets inte så framgångsrika deltagande i den europeiska songcontesten och sedan vandra vidare mot mer kvalitativa musikupplevelser.

Och som vanligt då sällskapet såg ut som det gjorde förvandlades jag, med min vanligtvis ganska medelmåttiga längd, till en tvättäkta dvärg. 

Inte ens mina försök att bygga frisyr på höjden gjorde någon större skillnad.Nej. Jag fick helt enkelt acceptera läget och posera bäst jag kunde. 


Men sen slog maja huvet i lampan och jag kände att mitt öde nog inte var så väldans tokigt ändå.

Att vara i kortväxt minoritet kan ju bära med sig en hel del fördelar. Exempelvis är det mycket praktiskt då man vandrar i spöregn och på ett smidigt vis kan skydda sig från vätan i skuggan av långa kamrater.Nu föll det sig dock så att jag fick vandra hem i ensamhet, utan reslig polare som regnskydd och därför drog på mig en röstansättande förkylning.

Men det är ju en annan historia.

Kyrkröran

Jag har just provat på en för mig heelt ny form av kyrkighet. Den trespråkiga gospelmässeformen, närmre bestämt.

En ganska tidskrävande grej, kan jag meddela att det är, där tre olika präster skall predika om samma sak fast på tre olika språk. Efter varandra. Där alla texter skall läsas tre gånger och alla liturgiska visor skall trippelframföras.

Men så, för att effektivisera det hela kom någon på den briljanta idén att psalmerna kunde sjungas på tre språk samtidigt. Samt att var och en högt och i otakt kunde läsa fadervårigheterna och trosbekännelserna på sitt eget modersmål, utan att riktigt förstå vad man själv eller någon annan säger mitt i allt yksi kaksi.

Och sedan, när man inte trodde att det kunde bli rörigare, då dyker en glad engelsksjungande gospelkör upp och drar med hela kyrkan i värsta halleluuujah och handklappsgunget.

It´s a salig röra in the kyrka, säger idolf och ser lite allmänt vilsen ut.Äckeligheten

En sak som är lite tråkig när man ska avnjuta en hård och kanske lite sur karamell är när den får en litenliten men mycket vass spricka i sig, som sedan skär upp ett sår i tungan på en, som i sin tur släpper ut en strid ström med blod i ens mun och kontaminerar hela den trivsamma karamellsmaken med sin äcklighet.

aj.

Andranamnsnamnsdagen

Igår firade jag och Emma vår gemensamma andranamnsnamnsdag med att ha en sjukt schtekig dag. I mången lång timme låg vi i solen och drack hallonsaft och läste mången kvalitativ tjejtidning. 

Jag fick bland annat veta vilka kändisar som skulle skilsmässas från vilka, utan att riktigt ha vetat att de var gifta med varandra in the first place, vilka som var gravida med sina andra och tredje och femte barn, utan att veta att de hade fått sina första samt en hel del andra viktigheter som tidningar av detta slag kan erbjuda ett öppet sinne.

Och så fick jag mig en redigt rejäl hamburgerbränna. Ni vet när man blir färgad på framsidan och blir färgad på baksidan men är alldeles ostekt på kanterna. Så ser jag ut nu.

Och sedan, när kvällen nalkades, gick vi över från en rosa dryck till en annan, då vi förflyttade oss ned till floden för att sippa rosé i solnedgången. 

Maja anslöt sig och vi (emma) bestämde att hon skulle passa i page.
Emma hade på sig en keps.
Och jag försökte peta kameran i ögat. 

Sen gick vi hem.

Klart slut. 


Grillerill

Häromdan hade mina finvänner bestämt att det var kvällsparkgrillningsdags. 

En fantastisk bestämmelse, tyckte jag att det var och frammande vid tanken på det hela en gudomligt smaklig fantasi där en blandning av marabouchoklad i bränd banan gifte sig perfekt med en gummilik haulomiosts sälta och där en kallhärlig bira glittrade idylliskt i kvällssolsbelyst glasflaska.

Men så när jag anlände till butiken, där mina kulinariska drömmar genom effektiv inhandling skulle bli verklighet, krossades plötsligt min idyll. På ett brutalt sätt dessutom. 

För kan ni gissa vad jag hittade i butiken?

Inte?

Jo. Jag hittade ingenting!

Vad är det för stil va? Vad är det för butik som inte säljer bananer? Och inte haloumi och inte en kallbira så långt ögat kan nå, trots att vädret utanför är skrämmande likt klimatet i en ångbastu.

Så, jag fick handla en flaska översockrat och lite äckligt iste istället. Turligt nog blev kvällen ändå glad, då jag åtminstone fick åtnjuta fint sällskap samt doften av kamraternas grillköttingar. 


(Bild: brutalt snodd från rosenqvistarns blogg, som förövrigt och till mitt förtret leder över mig med en bloglövare)

Celebert besök

Den här veckan har vi kändisbesök i kyrkan. Av sveriges mest läste barnboksförfattare.
Det skall erkännas att jag inte läst en endaste bok av sveriges mest läste barnboksförfattare. Men det finns ju eventuellt en möjlighet att han kan vara något att hänga i granen ändå.


Hursomhelst så gjorde jag idag ett tappert försök att förklara storheten i det hela för mödrarna till mina barngruppsbarn. Det gick lagom bra. 


Barngruppsbarnsmamma: Martin Widmark? Är det han som är med i ladies night eller? Nejhej inte det? Då är det nog inte så mycket att ha. Martin Stenmarck?                                          Martin Widmark?Happ happ. Nej nu drar jag iväg och käkar pastasallad och lär mig allt om hur man skriver en lyckad barnbok.

Värmeslag

Det är varmt i stan nu. Sådär såatt man måste klä av sig naken, slänga av sig täcket, vidgavelöppna fönstret och doppa tårna i fontänen utanför för att ens komma i närheten av den svalhetsgrad som krävs för insomning.


varm..


...fot i fönster.


Det är inte lätt när det är svårt, nivet.

Förtidsnostalgi

Om en liten månad och fyra små dagar far jag hem igen till Sverige. Kan ni TRO va?

Inget mer låt-oss-sjunga-bellmanska-allsånger med seniordamerna blir det då. Inget mer hur-smugglar-man-svensk-välling-på-smidigast-vis-fika med småbarnsmammorna. Inget mer vi-sätter-oss-i-ringen. Inga fler mina-aupairbarn-är-dummare-än-dina och inget mert i-parken-häng och inga fler hemlängtiga ikeaturer och ingen mozzarellamiddag i Oerlikon. Inte ens någon mer mövenpickfrossa med glassgalen präst. 
Ingen mer diskodans eller samsesmat eller solschtek i april när det egentligen ska vara för kallt för att bada fast man kan göra det ändå för att man bor i värsta exotiska sommarlandet. 

Hjälp!


Europaresan

När man, som jag och kamraterna, nu bott mitt i den härliga Europeiska smeten nästan ett helt år, kan man litegranna känna pressen att ha bordat se en himlarns massa saker. Och eftersom jag enbart hunnit spana på inhemska sevärdheter samt på en liten liten del av Tyskland, kände vi att det var dags att göra någonting drastiskt åt saken.

Så vi for till Europa Park. I Tyskland. 

Jaha, tänker ni nu. Sa du inte precis att Tyskland var det enda utomschweiziska land du sett?

Joho. Svarar jag då. Fast just det här resmålet var lite käckare än så. Där har man nämligen, i Deutschlands största Freizeitspark, samlat de allra viktigaste av Europas länder och i enhet med temat byggt upp små men mycket pittoreska byar, i vilka man kan skåda modeller av sevärdheter, dinera på landstypiska restauranger och sist men inte minst skrika halsen av sig i galna karuseller. 

Fantastiskt, eller hur?

Innan kameran dog hann vi bland annat med att åka europas största bergådalbana i Frankrike. 


Äta bläckfiskar i Grekland. Posa med kosmonauter och väldigt långa hiphoppare i Ryssland.Känna fiskdoften i.. Luleå?Och dessutom att stå i en väldigt lång kö i Schweiz, forsränna i Österrike, åka uppånerkarusell på Island samt promenera rakt igenom Holland. 

Ganska bra och effektiv dag, om jag får säga det själv.

I arbetartagen

Igår fick  Kajsa och Kajsa och jag plocka fram våra patriotiska sidor, då vi fått äran att agera serveringspersonal på värsta eventet för nordisk design. Vi spände på oss våra gladaste leenden, övade in några käcka servicerepliker och svängde våra ljusblonda hår hit och dit i sommarvinden.

Och ojojoj, som det gick undan sen.

Det var snittar som serverades hit och vin som hälldes dit och glas som skulle diskas och skräp som skulle plockas. Dessutom var vi ju tvugna att provsmaka absolutvodkamonterns samtliga drinkar, samt med jämna mellanrum fylla fickorna fulla med dajm, utan att någon märkte det. Och alltsammans skulle vi klara utan att spilla en endaste rödvinsdroppe på en endaste prålig designerkavaj. 

Hej och hå. Det hela gick dock bra. Så bra att Therese, som är så pass designig och seriös att hon får vara gäst på kalaset, tog följande jätteglada bild, som jag nu skall klistra upp på mitt cv som bevis på mina fantastiska serveringsfärdigheter. Bonjour Baguette / Lausanne

I söndags morse avbröt alltså jag, Rita och Christelle våra skönhetssömnar nästan innan de hade kommit igång, för att hoppa på ett tåg till ett ställe långt borta i fjärran.

För att överleva det hela hade vi bunkrat upp med frukost i riklig mängd att avnjuta på tåget.

Rita hade målat franska rödläppar, för att dölja morgonens dagenefterofräschighet, och litegrann för att passa bättre in i den fransktalande del av landet vi under förmiddagen rullat in i. Och som ni vid det här laget säkert kan räkna ut, dömt av den berömda(?) fontänen i bakgrunden, var det till den tjusiga staden Lausanne, vid Genevesjön vi farit.

Där strålade solen rakt in i våra sömniga själar och muntrade upp oss så till den milda grad att vi på ett rent hysteriskt sätt började turistfotografera allt möjligt runtomkring oss, som kanske eventuellt möjligtvis skulle kunna ha varit sevärdheter.

Och så shoppade vi loss på loppig marknad, kikade på en kyrka, smakade på utomhusbakad gorgonzolapizza och irrade ikring på gator med svåruttalade namn. Efter en stund hittade några sköna grabbar som voltade ikring på mycket små och skrangliga sparkcyklar och i vanlig ordning strajkade vi varsinn pose och fotograferade så det hela. (Så här i efterhand kan jag förundras en smula över min skengravida mage, som antagligen orsakad av tågfrukost, pizza och dålig hållning fläker ut sig på bilden nedan.Sedan vandrade vi så långt och så länge att fötterna nästan trillade av, för att till sist komma fram till Genevesjön och en lätt gudomlig vy. Jag hånglade lite med en glass och såg samtidigt upp mot himmelen med en förundrad min. Sedan log Rita mot kameran med glass i hand. 


Sedan kisade Christelle mot kameran med trasig glass i hand.


Och sen åkte vi hem. 


Choklasvull

Gårdagens aupairafton ägnades åt chokladprovning. Ingen kan väl med gott samvete lämna Schweizarlandet efter en helårsvistelse utan att någon gång svulla i sig butikens hela chokladutbud på en och samma gång, tänkte vi och dukade upp ett helt hav av praliner och andra godbitar. 


Fotograf Christelle lyckades fånga mitt anlete i dess njutigaste tillstånd, då jag fortfarande knaprade på portion nummer ett och jag ännu inte skiftat färg till måillegrön. Nom nom nom...

Valborgshiphopparpartyt

Kära nån vilken späckad helg som just passerat förbi! Det har varit kungabröllop som avlösts av valborgskalas som avlösts av s av förstamajutflykt till en stad långt borta och jag vet inte riktigt vad jag ska börja min redogörelse för det hela. 

Så jag gör som så att jag börjar mitt i smeten, med lördagens valborgskalas.


Jag följer inte med ut,
sa jag till högt och bestämt då jag anlände till aupairkompisarnas samkväm, ty jag har på senare dagar förvandlats till en tråkig tant som hellre sitter hemma på kammarn än att vara ute och svänga de lurviga bland fesliga schweizare. Men sen så föll det sig som så att jag efter mycket om och men lyckades med bedriften att göra en inbakad fläta i mitt egna hår, och då fann mig själv så snygg att jag inte kunde med att undanhålla min skönhet för världen, och därför bestämde mig för att ansluta mig till det klubbande sällskapet. 
Så vi for allesammans, glada i hågarna, till ett knökat och svettigt hiphopdansarhak, där flickornas klackskor var höga och vassa och pojkarna förgäves försökte skrika raggningsrepliker i öronproppsdövade öron. Jag själv, som med tanke på mina planer för kvällen hade skippat både högvassa skor och små svettvänliga kläder fick mig en inblick i hur det känns att intaga dansgolvet i kill-outfit (lägg märke till lökring under höger skjortärm) = värdefull kunskap.Men trots ofräschheter och klibbande hår fortsatte dansen nästan fram till gryningen, då vi lunkade hemåt för ett par (läs tre) timmars sömn, innan vi foro vidare mot nya äventyr. RSS 2.0