Bonjour Baguette / Lausanne

I söndags morse avbröt alltså jag, Rita och Christelle våra skönhetssömnar nästan innan de hade kommit igång, för att hoppa på ett tåg till ett ställe långt borta i fjärran.

För att överleva det hela hade vi bunkrat upp med frukost i riklig mängd att avnjuta på tåget.

Rita hade målat franska rödläppar, för att dölja morgonens dagenefterofräschighet, och litegrann för att passa bättre in i den fransktalande del av landet vi under förmiddagen rullat in i. Och som ni vid det här laget säkert kan räkna ut, dömt av den berömda(?) fontänen i bakgrunden, var det till den tjusiga staden Lausanne, vid Genevesjön vi farit.

Där strålade solen rakt in i våra sömniga själar och muntrade upp oss så till den milda grad att vi på ett rent hysteriskt sätt började turistfotografera allt möjligt runtomkring oss, som kanske eventuellt möjligtvis skulle kunna ha varit sevärdheter.

Och så shoppade vi loss på loppig marknad, kikade på en kyrka, smakade på utomhusbakad gorgonzolapizza och irrade ikring på gator med svåruttalade namn. Efter en stund hittade några sköna grabbar som voltade ikring på mycket små och skrangliga sparkcyklar och i vanlig ordning strajkade vi varsinn pose och fotograferade så det hela. (Så här i efterhand kan jag förundras en smula över min skengravida mage, som antagligen orsakad av tågfrukost, pizza och dålig hållning fläker ut sig på bilden nedan.Sedan vandrade vi så långt och så länge att fötterna nästan trillade av, för att till sist komma fram till Genevesjön och en lätt gudomlig vy. Jag hånglade lite med en glass och såg samtidigt upp mot himmelen med en förundrad min. Sedan log Rita mot kameran med glass i hand. 


Sedan kisade Christelle mot kameran med trasig glass i hand.


Och sen åkte vi hem. 


Kommentarer
Postat av: pelle

Wöw, en heldag det där du, det ser vi ju. Och den där berömda fontänen har man ju hört massor om...hehe.,

2011-05-06 @ 12:13:59
URL: http://pellespersonliga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0