Dagens lista

Kamrater. Jag är ensam i hemmet. Lite lagom roligt är det. Tänkte för att muntra upp stämningen en smula presentera min lista med ensamhetens fördelar. Här är den:

Fördelar med att vara ensam och allena i hemmet:

1. Man kan överpeppra middagen utan att någon protesterar.
2. Man kan duscha med vidöppen dörr.

Yes. Det var allt. Tack så mycket.


Batteribrudarnas första advent

Den första adventssöndagen har anlänt och det är i enlighet med den almänna åsikten okej att julpynta på riktigt. Fantastiskt, säger vi och tar tillfället i akt att att göra batterigatan juligare än nånsin.   

Genom att hänga upp färgglada julestjänor i fönstren och piffiga änglar runt hallspegeln.

Och så buteljerar vi årets glögg. Ett ganska omfattande projekt så att säga. Men så blir vi ju sjuochenhalv flaska julestämning rikare också. Det ni.  

Om ni har vägarna förbi får ni titta in på en slurk


Angående kvällen

Ikväll är det hemmakväll mellanstadiestyle som står på schemat. Vi har handlat chips och godisar och steker nu hamburgare i riklig mängd. Min uppgift är att hacka lök och gråta.
Härligt.

Angående horred, dess missionsauktion, en hiskelig film och en tjusig dubbelgångare

Modern var så trevlig att jag följde med henne hem till skogstrakterna. Ett stycke rumskamrat med tillhörande stor bror tog jag också med mig och tillsammans begav vi oss till horreds församlings årliga missionsauktion för att få uppleva en smula hembygdsstämning. Det fanns ganska mycket av den varan och god var den också.

Ortens pensionärsförenings kör framförde ett par väl valda visor. De husliga husmödrarna gräddade våfflor i riklig mängd, av vilka vi alla blev en smula illamående, då vi alla på sedvanligt vis åt en smula för många. De rekorderliga makarna claesson skötte loppmarknadshörnet på exemplariskt vis. Den läspande farbrorn skötte auktionen på exemplariskt vis. Och lotterna gav som vanligt dålig vinst. Av fjorton inhandlade lotter gav blott en av dem utdelning. Då i form av en chokladbit, modell mindre. Men icke hängdes någon läpp för det. Tvärtom såg jag turen i oturen och antog att oturen i spel skall komma att kompenseras på andra områden. Förhoppningsvis.

Det var alltså med ett gott mod kamraterna och jag såsmåningom begav oss till den åbergska boningen för filmtittning av exklusivt slag. På sjukt stor och platt televisionsapparat med festligt runtomkringljud alltså. Jag var fascinerad och lite livrädd på samma gång. Fascinerad över lyxigheten i det hela och livrädd över den dramatiska filmen. Det var nämligen harry potters sjätte film som rullade och den var hiskelig och hemsk och tidvis ganska trevlig. Tydligen är det i den filmen min dubbelgångare gömmer sig. 


Luna heter hon och är precis som jag ganska tjusig. Inga direkta problem har jag med att acceptera vår påstådda likhet. Nejnej 

  

Angående fredagens finbesök

Idag är det fredag och det nalkas finbesök. Modern skall titta förbi och överlämna några glas att komplettera vår brokiga samling med. Sen ska jag bjussa henne på kaffe och visa upp min välstädade boning. Det blir trevligt.

ps. Anna är här också. In case ni skulle undra.

Vad gör DU idag?

Angående sune och erik och kvällen i allmänhet.

Kvällen spenderar jag ihop med sune och hans jul och jag kommer fram till att sune är ganskaså lik den där idol-erik. Han med den rejäla pannan alltså. Alien-erik. Med den imponerande rösten. 

Det var allt jag hade att bjuda på. Hav en god natt, kamrater.
Puss


jenny ger er sitt utlåtande


Dagens jultips

Syster är här och fikadejtar mig. Vi äter pepparkaksdammsugare och det smakar bra. Lite som pepparkaksdeg. Eller snarare precis som pepparkaksdeg.

Enligt syster var de värda tre pestoburkar av fem möjliga. Jag, som är lite mer generöst lagd gav dem en fet och härlig femma. Det är ju ändå pepparkaksdeg vi har att göra med.


Angående ett otrevligt koffeinberoende

För tillfället dricks den första koppen kaffe på cirkus fyrtio timmar. Jag tänker mig att det måste vara någon sorts rekord och gratulerar nu mig själv för min uthållighet.

Godmorgon


Angående håret och dess färgIdag har jag låtit färga håret mitt. Det var ett helt gäng frisörer som gjorde det. I pedagogiskt syfte. 
Blont var det och blondare blev det och jag är rättså nöjd. Bra jobbat fräscha frisörer.

Såhär ser det hela ut snett uppifrån. Tjusigt 


Angående livets förträfflighet

Jag är tillbaka på banan igen. Har duschat och druckit kaffe samt läst de livsnödvändiga bloggarna. Härligt är det. Härligast av allt är dock den stora överraskningen som står i hallen. Batteribrudarnas julklapp till varandra. Tjugofyra överraskningar i en. En säck fylld med jul och lyx. Fantastiskt!


Ledsen att behöva besvika er

men idag är jag trist och tråkig. Har inget spännande eller exklusivt att dela med mig av alls. Knaprar mest mandlar och väntar i tystnad på att en telefon som inte ringer ska börja ringa sådär glatt och hysteriskt. Det gör den inte. Kanske ska jag gå på en promenad i regnet. Kanske inte.


Angående mina lena ben

Idag rakar jag benen på pedagogiskt vis. Med en ny tysk rakhyvel som enbart fungerar på flickor.

Lent och fint blir det.

Angående gårdagen, maten, spelet, dansen, vinet och dagens unningar

Tjenatjena kompisar. Jag förstår att ni alla varit djupt oroade över min frånvaro. Att ni undrar  om jag blivit bortrövad av mystiska marsmänniskor eller liknande. Jag kan berätta att jag inte har det. Jag har varit hemma, ätit mat, spelat spel, dansat dans och druckit vin. Tänkte därför, för att stilla era sinnen en smula, visa ett par bilder som bevis.

Kollakollakolla. Här äts det mat.
 

och här spelas det spel


här dansas det dans


och här dricks litegranna vin


(Och för att stilla moderns nervösa sinne bör det tilläggas att dessa lådor icke tömdes under kvällen, utan enbart illustrerar hur det kan gå när kommunikationen vid inhandlingen brister.)

Jag hoppas att ni, liksom jag har en sympatisk helg, och att ni, liksom jag, unnar er något härligt för att fira helgigheterna. Idag har jag bland annat unnat mig att handla en förtjusande hallspegel, fyra burkar pesto och en förpackning extra effektivt rengörande maskindiskmedel. Det ni.  


Dagens bloggtips

Polare! Jag är tillbaka efter gårdagens spontana bloggpaus. Känns bra gör det, tack så mycket.
Tänkte dagen till ära tipsa om ännu en ny fräsch blogg. Det är herr Trens som återvänt till den internätliga litterära världen. Fantastiskt säger jag. Kolla här vetja!

Angående mor och så

Åkej kamrater. Ni behöver inte oroa er längre. Vinden vände fortare än väntat och dagen blev lyckad, trots allt.

Jag drog på mig gummistövlarna och drog till landet. Åkte buss nån timme, upptäckte charmen med att i ensamhet och regn färdas genom öde landskap, och anlände uppvilad och färdigmediterad till mor och färdiglagad lyxmat. Det var festligt och trevligt. Mor är trevlig. Hon visade massa bilder från förr i tiden och berättade massa hemlisar om släktingar och så. Eller, kanske inte så många hemlisar kanske. Saker jag inte hört förr om underliga synproblem och skräckfrisörer och sånt. Sen berättade jag för henne om mitt häftiga stadsliv och det hela kändes väldigt fint och kvalitativt. Inte en endaste gång kom min bristande känsla för vattentäta skor på tal. Och mitt ovårdade hårsvall omnämndes enbart i förbifarten.

Känns lite som om vår relation håller på att växa upp. Det känns bra.

Så här ser min mor ut när hon vattnar sina blommor. Hon vattnar sina blommor mest hela tiden. Alltså ser hon ut såhär mest hela tiden. Jag tycker att hon ser mycket rar och harmonisk ut. Rar och harmonisk är vad hon är. Och fin.

Puss

...

 

7. Vass sak attackerar fot
8. Borttagning av vass sak orsakar spårvagnsmiss

o.s.v.

Dålig start på dag


Okej.
Låt oss för enkelhetens skull ta det hela i punktform.

1. Hysterisk väckarklocka ringer UNDER säng.
2. Rygg är stel som pinne. 
3. Noll kärleksbrev är mottagna under natt.
4. Mjölk är slut
5. Västtrafiks hemsida är galen
6. Busstidtabell är bortspelad i vad

Uppmuntrande kommentarer mottages tacksammast
 

Kvällens bloggtips och boktips. Lästips i allmänhet alltså.

Kamrater! Det är dags för mig att presentera värsta nyheten. En god nyhet!

Ni vet den där ungen jag nämner lite nu och ? Den där raringen min kusin tillika väninna för några veckor sedan i svåra smärtor klämde ut?

Den här ungen har skaffat sig en egen blogg. Eller ja, ungens far har skaffat sig värsta fräscha bloggen, i vilken han delar med sig erfarenheter från pappalivet och livet i allmänhet och så. Jag föreslår att ni alla tar er en titt på den snarast. Att ni tar tillfället i akt och insuper den härliga bäbisatmosfären, för jag vet att ni som jag äälskar föräldrabloggar.

Yes. Gör det nu. Gör det HÄR! Ni kommer inte ångra er.

En annan sak ni kan göra om ni känner att ni har lite tid till övers är att läsa denhäringa boken.

Jag menar, hur kan man motstå en bok med en sådan titel,

och sådana häringa bilder? Jag kan det inte. Motstå den alltså. Ljuvlig är vad den är.

Jahaja. Då hoppas jag att ni skall kunna hålla er sysselsatta.
Själv ska jag se grace anatomy. Lite spänning i vardagen sådär.
Hadet. Puss


Stalkerida

Alla tycker om pojkar som spelar trombon. Framför allt blonda pojkar i rara mössor som spelar trombon.

Idag, när jag och skolkamraterna i godan ro satt försjunkna i grammatiska studier, trillade min och de övriga grönsakernas stora gymnasiecrush trombondavid in på språkcafet. Han slog sig ned vid bordet intill vårt och var som vanligt vacker som en dag. Alldeles starstruck blev jag. Fnissade hysteriskt en stund och lyckades sedan på ett smidigt sätt ta en stalkerbild. Som om jag aldrig gjort något annat.

"Se glad ut anna. se glad ut! " ropade jag högt, för att undvika omgivningens misstankar. Klipskt!


Dagens insikt

Jag har slutligen kommit på varför det är så rysligt kallt i rummet mitt. Varför det är så motbjudande att hoppa ur sängen när man väl ligger nerkorvad bland täcken, kuddar, filtar och överkast. Elementgalningen är ju inte på! Kall som en snöboll är den. Hujedamig!

Turligt nog är det en händig karl jag om cirkus tolv minuter ska hämta upp från spårvagnshållplatsen. Kanske vill han vara vänlig och lösa mina elementära problem. Jag hoppas på det.


Angående headern och den schyssta systra.

Wowowow, kolla vilken fräsch header! Den är ny och fixad av en schysst och konstnärlig syster till mig. Tack tack syster!

Dagens musikval

Idag frukostlyssnar jag på Michael Jackson. Tänkte att det kunde vara lite bra för min musikaliska bildnings skull. Jag är nämligen en av de ytterst få nu levande personer som inte vuxit upp sida vid sida med denne mans musik. Ett undantagsfall som inte har med billie jean i mitt livs soundtrack.
När jag en gång i tiden var ett barn lyssnade jag nämligen på Aqua och Abba. Enbart.  Det ni.

God morgon allesammans

Angående bloggen och magen och den härliga rosmari

En av fördelarna med att ha en blogg är att man genom att searcha lite i arkivet kan undersöka om det är befogat att ha ett instabilt psyke och såna däringa smärtor i magryggtrakten. Jag har kommit fram till att det är det. Bestämde därför att det var helrätt att bädda ner sig i säng med choklad, dator, fjärrkontroll, i-pod, telefon, vatten och värktabletter inom räckhåll och att sedan stanna i den positionen resten av kvällen, natten och antagligen morgonen och resten av dagen alternativt de kommande dagarna.

Har hittills hunnit läsa sex bloggar och umgås lite med raringarna i ullaredtvserien. Har framförallt fattat tycke för den där Rosmari. Så himla härlig. Tänkte följa hennes exempel och låta nästa års sommarledighet gå i överkonsumtionens tecken. Bo på camping och paddla kanot med ungarna och gubbenmin. Bra plan.

  


Angående systern och de pimpade muffinsarna

Har varit och hälsat på syster nu. Fick spela lite hallelujasånger på hennes piano och fika massa kardemummakaka i hennes kök . När jag kom hem hade Jenny lagat kycklingbaconsoppa med parmesanmuffinsar. Smakligt och tjusigt var det.

Dagen till ära var muffinsarna lite extra tillpimpade. Med små glada blommor.
Läckert!

Fem pestoburkar

Jenny hade det tydligen bra med mangan ikväll. Det går bra. Jag hade det också bra. Mycket bättre än jag hade haft det i Jennys skor.

Jag ger kvällen fem pestoburkar av fem möjliga.

Känner mig ganska superlativ.

Den där Jenny

Godafton kamrater. Läget? Händer ikväll dårå?
Självans ska jag ner på stan å kolla bio. Bröloppsfotografen. Tjusigt. Kändes som en döfräck lördagsunderhållning. Innan Jenny berättade vad hon skulle ägna kvällen åt alltså. Hänga lite med Magnus Tingsek. Lite casual sådär. 
 
Hon ska alltid vara så häftig, den där Jenny.


Topp fem: saker på konstiga ställen.

Planerna ändrades. Syster var tydligen dubbelbokad och valde tråkigt nog bort systern sin (jag).  Jag blev alltså tvungen att stanna hemma och hjälpa Jenny att storstäda huset inför dagens och kvällens finfrämmande istället. Trevliga som vi är tänkte vi dela med oss av några av dagens fynd.

Varsågoda, här har ni vår topp fem lista över saker som ligger på konstiga ställen.
(Obs. Bilderna nedan är tagna innan själva storstädningen, därav de tidvis otrevliga bakgrunderna.)

Plats nummer fem: Verben på ytterdörren. Egentligen var det Jenny som tyckte att placeringen var underlig. Jag tycker att den bara är praktisk. Med hjälp av den kan man kombinera spaning efter farliga våldtäktsmän i titthålet med inlärning av de transitiva respektive intransitiva verben.  Alla tiders!
Plats nummer fyra: Spetsen i fruktskålen. Egentligen en kvarlämning från födelsedagens paketöppning. Rättså stiligt. Rättså onödigt.


Plats nummer tre: Hårnålen i disken. Länge har jag funderat över hårnålförsvinnandets gåta. Vart de tar vägen och så. Nu vet jag 


Plats nummer två: Enochfemti i mynt på badrumsgolvet. Har legat där i veckor. Ett praktiskt spartips. Ingen vill plocka upp pengar som legat på ett toalettgolv. Ingen använder pengar som legat på ett toalettgolv. Följd: Man får ha pengarna kvar. Dösmidigt.


Plats nummer ett: Gemet i duschen. Pappersarbete. Vatten. Är det bara jag som tycker att verkar vara en minde bra kombination?
Igår, inatt, imorse och sen


Igår åt vi pepparchips och drack julmustdrinkar. Det var fint och gott och härligt. Sedan dansade vi disko och var allmänt livade.


Olle gav mustdrinkarna fyra pestoburkar av fem möjliga. Ett bra betyg med andra ord. Vad man dock kan finna en smula underligt är faktumet att halva glaset slank ut i diskhon.

Sedan åt vi hamburgare med bacon på och sedan åkte vi hem och sov. Jättelänge. Jag drömde att jag jobbade med att rensa avlopp. En inte helt orealistisk framtidsförutsägelse.

Sedan vaknade jag och blev bjussad på värsta partyfrullen. Röriga ägg med mycket peppar. Och nu ska jag åka till bergsjön för att hälsa på den där däckbytande gangstersystern. Hemma hos henne brukar de ha festligt fika och sånt. Tycker det känns lovande inför dagen.

Hadet. Puss

Dagens middagstips

Idag har jag tagit min sushioskuld. Sju styckna fräscha avokadoomelettrisalgrullar har jag ätit. Det var spännande må ni tro. Mitt liv kändes genast lite rikare och min mage mycket mättare. Det ni.


Värsta spelkvällen

Igår ägde den stora grannspelkvällen rum. En riktigt seriös sak hemma hos pojkarna på Lars Kaggsgatan. I veckor hade vi laddat upp såväl fysiskt som mentalt och vi var alla hemskt peppade. Taggade skulle man kunna säga.  Vi spelade pictionary och Emma ritade med sin onda hand. Så här ser hon ut då hon suddig av ansträngning lägger ner sin själ i illustrerandet. Trots sin kämparglöd segrade hon dock inte.


Det gjorde vi! Tack vare Fridas utomordentliga konstnärliga förmåga. Ovan kan ni skåda hennes tolkning av en inhalator. Heja Frida!

I halvlek fixade Karles värsta chokladfondyen. Med frukt och choklad och tandpetare och grejer. Det var välsmakande och uppbyggligt.

Så att vi sedan fyllda med ny energi skulle kunna spela risk. Jenny och Olle lade då sitt förhållande på hyllan och blev bittra fiender för några timmar. Ovan kan ni skåda hur buttra de ser ut. Jättebuttra verkligen

Frida vägledde mig genom mitt livs första riskspelomgång. Jag förstod inte så mycket men kämpade hårt ändå. Vi fick de fula lila spelpjäserna ni ovan kan skåda. Dåliga pjäser verkligen. Bilden är tagen innan vi blev fullkomligt utrotade från jordens yta.

Såhär ledsen blev Frida då.

Och såhär ledsen blev jag. Jag lade mig ner och sörjde ett slag. Kände mig misslyckad som människa och fällde i självömkan ett par tårar.

Fick dock dåligt med medlidande. Både mördaremma och vinnarkarles var glada som choklad resten av kvällen. Tyckte att spelkvällskonceptet var ett bra koncept. Att vi skulle anordna en ny likadan och så.
Jag tyckte det var en dålig idé.


Dagens pedagogiska konstverk

Välkommna välkommna till grammatikens värld, 
Varsågoda vänner, skåda och lär!

 
Ärgern=transitivt verb


Gratulieren=intransitivt verb

Müssen=intransitivt verb

Danken=intransitivt verb

Sollen=transitivt verbVad jag åstadkommit idag so far så att säga.
Yes. Catchupwithyalater

Outfit des Tages


Idag är det fredag och jag har på mig fredagströjan.

Bra val!

Fredagströja : Erikshjälpen
Naglar: neutrala

Ha en fräsch dag kamrater.


Jenny har en städpsykos

Ikväll har Jenny en städpsykos. Rusar runt i hysteri och ropar "Herregud så stökigt. HerreGUD så stökigt". Och så kastar hon påsar och väskor och kläder ikring sig.
En härlig syn är vad det är.

Kära vänner

Tro det eller ej, men imorse både vaknade jag och gick upp i tid. Hann dessutom med att laga gröt och klä på mig innan det blev dags att rusa iväg till spåris och jag är extremt stolt över min insats. Extremt stolt. Tänker därför bortse från faktumet den första delen av dagens första föreläsning spenderades i halvslumrande tillstånd. Att det hölls på en halvslumrande nivå har vi eriks/pers energiska puffar att tacka. Tack eriks/pers energiska puffar!

Nu ska här pluggas och ätas och pluggas igen. En sån dag kamrater. En sån dag.

Angående morgondagens morgon och så

Imorgon är det föreläsning klockan åttafemton. Så tidigt har jag aldrig gått upp! I alla fall inte i år. Eller den här terminen. Sjukt tidigt är det i alla fall. Kanske är det bäst att jag går och lägger mig på studs så att jag är utvilad imorgon. Vill ju inte gå miste om någon viktig information angående den tyska kulturen. Nej o nej.

Outfit des Tages

Till er hysteriska bloggläsare som uppmärksammat att jag i söndags aldrig redogjorde för dejtandet som enligt lördagens uppgift skulle äga rum då kan jag meddela att den inte heller gjorde det. Jag blev så att säga downturnad av kavaljeren i fråga och blev därför tvungen att tröstshoppa två läckra tröjor. Men, vänner, var icke oroliga! Kavaljeren vars karaktär lyckligtvis är ytterst trevlig har lovat mig en ny, mycket bättre dejt ikväll. Härligt! Och eftersom jag ogärna vill tro att saker och ting sker förgäves tänker jag dra slutsatsen att poängen med själva downturnandet var att jag skulle hinna köpa mig en härlig outfit att iklä mig vid senare tillfälle. Det senare tillfället är ikväll.

Så här har ni alltså kvällens outfit:

Den längre av de två svarta tröjorna. Himla läckert!


Angående berlinmuren och släkten och så

Igår var det tjugu år sedan berlinmuren trillade itu. Det kan man fira på lite olika festliga vis. Genom den där fejsboken fick jag nys om att man i bror mins familj lagat till en urtjusig minnestårta. Så himla fräsch alltså!
 
(bild stulen från herr Alexander Resares feja. Hoppas det är så att säga OK.)

Önskar litegrann att jag kunnat vara där och ta del av festligheterna. Önskar litegrann att de där släktingarna skulle ta sitt förnuft till fånga. Samla sitt pick och pack och lämna norrlandet för gott och så. Eller hälsa på i alla fall.   

Angående kvällen, herrbesöket, föräldrabesöket och den supersympatiska adventsstjärnan

Ikväll har Loui varit här och hälsat på. Han är frisör och är ganska häftig, så Jenny och jag blev tvugna att jobba hårt för att göra ett bra intryck. Vi lagade massa mat och pyntade lägenheten med Jennys nya lite glittrande ljusstakeringar. Funderade en stund på att fixa frisyrerna innan han kom också men beslutade oss dock för att låta bli. Vi tänkte att han kanske kunde göra en insats på studs och på plats om han ansåg det var nödvändigt. Med kökssaxen då. Det gjorde han inte. Tvärtom så var han väldigt väluppfostrad. Klagade varken på maten, inredningen eller frisyrerna. Det enda han tycktes vara missnöjd med var vår bonings belägenhet, då han hann åka vilse en hel lång stund innan han kom fram. Jag klandrar honom icke. Sluter tvärtom in honom i medkännandets värme. Gläder mig i smyg åt att inte vara ensam om att lida av lokalsinnesbrist.

Nåväl.
Här har ni i alla fall kvällens bilder.

Här har ni Jenny. Hon lagar mat med händerna a la Jamie Oliver och gråter både av glädje och lök. Härligt


Och här har ni mig när jag i glädje över det nystädade hemmet, den väldoftande maten och det glada sällskapet dansar helhjärtat till fräsch diskomusik. La Roux närmare bestämt. Eller larou som Jenny lärt sig att säga. La roooou.


Sedan kom Loui och med honom kamerans blixtfunktion och de röda ögonen. (Julklappstips: fotokurs) Han ser kanske inte så glad ut på bilden men i hjärtat jublar han av glädje. Jag tror det i alla fall.


Och som om det inte skulle vara nog med de glädjeämnen vår dag redan berikat oss med tittade sedan föräldrarna förbi. (I bild: Min käre far. Utanför bild: Min något kameraskygga mor) De hade varit på seriös föräldramiddag hos kristi brudar på deras gruppboende, något som tydligen varit mycket trevligt och uppskattat och så, och tog tillfället i akt att besöka sin yngsta dotter. Hos mig lämnade de av en döläcker adventsstjärna och upphämtade den ljuva farsdagdikt jag igår snickrat ihop åt han på bilden.


Ett himla bra byte tyckte jag att det var. Se bara själva hur juligt det nu ser ut i köket vårt. Jättejuligt verkligen. Och juligare skall det bli. Så det så.


Värsta hemmafruarna

Idag är Jenny och jag klassiska hemmafruar. Städar och diskar och lagar mat. Och så sjunger vi högt och hjärtligt om denna undeerbaaaara kaaarl.

Ikväll ska vi nämligen få karlbesök. Finfrämmande från Kinna. Det ni.  


God morgon ja

När Jenny inte är hemma hamnar disken lite på efterkälken.
Idag äts det gröt ur tekopp.

Godmorgon

Angående mitt yttre och oönskade hårstrån och så

Idag skulle Frida plocka bort ett hårstå från min axel och insåg då att det satt fast. På axeln alltså. Ganska långt var det, kanske flera centrimetrar, och det hela såg väldigt konstigt ut. Jag ryckte genast bort det med mina effektivt vassa naglar. Tyckte inte riktigt att det passade mitt i övrigt prydliga och så gott som perfekta yttre och så.

Något som däremot passade mitt yttre är de två urtjusiga tröjor jag idag handlat åt mig själv. Jag ansåg dem vara både billiga, användbara och fantastiskt läckra. Nästintill befogade att köpa.
   
Precis såhär såg de ut. Svarta och seriösa. 
Det är lite så jag jobbar nu. Svart och seriöst. Utan hår på axlarna.  
  


Angående polarna och kvällen

Kvällen är så att säga slut och ni undrar självfallet vad jag haft för mig, vem jag sällskapat med och varför jag inte hört av mig på så länge.
Vänner, var icke oroliga. Jag har fortfarande livet och hälsan i behåll  och har dessutom haft en händelserik och go kväll. Magnus och Frida har varit här. Eller, Frida är fortfarande här. (Varför har jag då tid att blogga, undrar ni då. Varför tar jag inte vara på min besökande väninna? Jag kan förklara att Rebecka och Frida håller på att skratta hysteriskt och mycket åt någonting jag inte förstår och därför tar jag tillfället i akt. Är effektiv och lägger upp fräscha bilder) Här har ni kvällen, i bilder.

Vi har spelat alfapet. Rebecka slog upp alla tvivelaktiga ord i svenska akademins ordlista. Rätt ska vara rätt enligt Rebecka och det tycker vi är redigt och bra för det mesta.


Själv tycker jag det är väldigt bra att nitdoja är ett riktigt ord då det gjorde mig till matchens överlägsna vinnare. Grattisgrattis. Tack så mycket.


Sedan lagade vi massa mat med massa vitlök i. Magnus tyckte inte att vitlök var någon bra idé. Det tyckte vi andra. Mmmm, sa vi!


Sedan upplevde vi något alldeles nytt och spännande och fascinerande. Vi besökte det lokala vattenpipefiket. Där var vattenpiporna jättestora och jätteeffektiva. Gästerna var också jättemånga och såg alla ut att vara av utländsk härkomst. För säkerhets skull satte vi oss i det ena hörnet och lät dem sitta i det andra hörnet. Man vill ju inte integrera sig för mycket och så.
 
Ovan ser ni Rebecka in action. Hon provar tobaken med rödvinssmak. Funkade tydligen bra att döma av blicken.

Sedan provade jag också. Det gick bra. Jättebra. Jag blev snurrig och dan.   

Sedan gick vi hem och lökade med chips och notting hill. Bokhandlaren och skådespelerskan fick varandra på slutet och vi blev alla lyckliga. Kvällen kändes lyckad. Känns lyckad.
Nu ska vi sova djupt och länge. Imorgon är nämligen en stor dag. En söndag. En kyrkdag och en dejtdag. Härligt. Vi hörs Puss

Den där ungen

Igår fick jag äntligen träffa den där ungen jag pratat så mycket om på senaste tiden. Jag hade hört att man förväntades ge presenter till de nytillkomna och till föräldrarna och så, men insåg det där en liten smula för sent. Nedan kan ni därför skåda min spontandikt till den nya familjen. Jag tror de blev lite glada ändå.

Den lille och jag kom ganska bra överrens. Eller, han sov mest hela tiden och märkte nog inte av min närvaro sådär väldans mycket. Men jag var nöjd ändå.

Tyckte att han var en ganska spexig kille. Av mig fick han en ny frisyr. En tuppkam.

Han var nog ganska nöjd med den. Jag var nöjd med honom. Alla var nöjda och glada.
Så himla härligt!


Undrens tid är ej förbi.


Se själva! Den varma chokladen, eller den flytande chokladpuddingen som vi numer kallar den, är tillbaka på språkcafét. Den finns i överflöd och vår lycka flödar över med den. Halleluja!

Gå dit innan den tar slut vetja!

En lite orolig start på dagen.

Efter att igår ha läst fröken Älverbrandts senaste artikel i markbladet om den livsfarliga förtgiftning hon genomgått blev jag alldles nervös. Drömde om kamrater som försvann och trillade av pinn till både höger och vänster tills jag var alldeles ensam i världen. Det hela gjorde mig väldigt mycket illa till mods. Och att vakna blev därför en positiv upplevelse, trots att regnerusk såg ut att råda utanför fönstret mitt. Nu känner jag mig redo för att ge mig ut och varna världen för dess alla farligheter. Uppmuntra folk att låta vaccinera sig mot läskiga sjukdomar och att undvika okända potentiella mördarfrukter. Säga åt dem att inte prata med främmande mystiska män. Inte med kvinnor heller för den delen. Jag vill ju inte se dem kidnappade och mördade och bortgifta till främmande farliga länder. Jag vill ju inte bli ensam kvar liksom.
Hemskt glad är jag i alla fall att Karin lever.
Heja Karin!


Angående Jenny, kvällen och modet som råder

Jenny har kommit hem nu. Jag har fått prata med henne och det känns bra. Hon är bra. Nu sitter vi med varsin datormaskin i knät och kombinerar bloggläsande med EMAtittande. Lite ledsna är vi över att vi inte är där live. I Berlin alltså. Men det går ganska bra ändå.

Jag funderar lite över modet i dagens artistvärld. Jag tänker på den där byxlösheten som råder. Jag tänker på Katy Perry och jag tänker på Beyonce och jag tänker på att det verkar lite kyligt det där. Kyligt men läckert.  

Sällskapsfrisk

Jag vaknade nyss från min eftermiddagstupplur och kände mig sällskapssjuk. Jag kände ett hysteriskt behov av att prata med folk. En längtan efter att med mina närmaste dela mina innersta tankar och känslor. Dessvärre fanns inte mina närmaste till hands för att tillfredsställa min längtan just i det ögonblicket. De var iväg och fikade med systrar och pappor och så och skulle inte komma hem förens senare. Jag var ensam i hemmat och det kändes tungt. Jag kände mig som ett barn som tjurade över bristfällig uppmärksamhet. Jag insåg att jag var ett barn som tjurade över bristfällig uppmärksamhet. Jag insåg också att det var dags att ta tag i sitt liv. Göra något kreativt för att fördriva tiden fram till de andra batteribrudarnas hemkomst. Jag bakade en potatisgratäng. Och mitt i allt elände fann jag lösningen på alla mina problem. Jag hittade en ny kompis. En god lyssnare till kamrat.
Jag kallar honom för potatispercy.


Hej blogg. Hej värld.

Jag är hemma igen efter äventyrlig kväll. Hade ingen aning om att sjuans spårvagn slutade gå efter klockan tolv på vardagar. Visste knappt att det var vardag idag. Vad jag vet är att jag har haft en glad kväll. Och att det snöar.
Nu ska jag sova. Det borde ni också göra.

Dagens besökare

Den här dagen är en social dag. Det ringer på dörren stup i kvarten och jag öppnar lika glatt varje gång. Sedan bjuder jag och mina brudar våra gäster på mat och fika och lite hårda fruktkolor, såsom man i äkta husmorsanda bör göra. Här är ett urval av dagens besökare.

Det här är Johanna som tittade förbi. Jag bjöd henne på te och kaffe och hon hjälpte mig att studera ett slag. Så här ser hon ut när hon koncentrerar sig.
 
Sedan kom syster. Syster var tydligen i närheten och kaffesugen. Hon fick kaffe och romerska bågar och hur många kolor hon ville. Ändå ser hon inte riktigt nöjd ut. Kanske hade hon vaknat på fel sida.

Sara trillade in en stund för att smaka på Rebeckas premiärsoppa och prata lite om livets nyheter och så. Soppan var gul och gjord på linser och smakade mycket bra. Det verkade Sara också tycka. Ikväll skall sara på en startaegetföretagkurs. Hon ska nämligen göra det. Starta företag alltså. Läckra ekologiska tröjor ska hon sy och sälja till den som vill ha. Kanske till dig? 

Ovan ser ni Sara och Rebecka. Rebecka har alltså lagat sitt livs första soppa idag. bra betyg fick den. Fyra pestoburkar. Kanske fem med lite extra svartpeppar. 

Snart ska också Frida komma på besök. Det blir trevligt. Jag undrar just vad vi ska bjuda henne på. Lite gammal äppelpaj kanske?
 


idalinn multitaskar

Hejhejhej. Vet ni vad? Jag kan steka köttbullar, torka av diskbänk, sjunga, läsa och blogga samtidigt. Är ni inte sjukt imponerade?


Värsta suddiga resturangkvällen!

Tjenatjenatjena. Ikväll har Jenny och den käcka Rebecka överraskat mig med värsta resturangmiddagen. Det hela kom precis i rättan tid, precis när jag börjat med kvällens studier på allvar och det är jag mycket tacksam för. Väldigt stiliga var vi allihop, för det har vi hört att man ska vara när man går på seriös resturang och självfallet försökte jag att dokumentera det hela med den nya fräscha kameran. Nedan finns resultatet att skåda. 
Själv är jag ganska nöjd. Ska jobba litegrann med det där med skärpan bara. 

Här är Jenny när hon sprayar håret med torrshampo. Torrshampo är en dösmidig uppfinning för den som lider av tidsbrist eller vattenskräck. Luktar ljuvligt gör den också. Jennys kommer från något fancy märke och kostar massa pengar. Om ni undrar vilket kan ni kanske fråga henne.

Så här ser hon ut när hon iklär sig ett par strumpor. Läckert!

Det här är Rebecka. Av bilden att döma skulle man kunna tro att hon inte har några armar. Det har hon faktiskt. Det är bra tycker jag.

Och här har ni mig och Rebecka. Ser ni så mycket vi tycker om varandra? Om inte kan jag berätta att vi gör det. Jättemycket.

Här är Jenny efter smaklig middag. Hon tyckte tydligen inte att jag fått nog av paketer för här ser ni hur hon ger mig en bok av nobelpristagaren Herta, ett kulturrött läppstift och en skrubbande grej som tydligen ska ge en en mjuk hud. Jag tackar så hjärtligt. Känner mig helt överväldigad och ganska bortskämd. Ganska mycket bortskämd.

Imorgon ska jag skämma bort mig själv med Saras sällskap. Det ser jag fram emot alldeles tokmycket och måste därför sova en blund. Så att morgondagen kommer fortare och så.

Sov snyggt kamrater.
Puss!


Räddar världen och sälarna lite och så

Idag träffade jag värvare på stan. Ni vet såna som går ikring med pärmar lite här och där, redo att i vilken sekund som helst kasta sig över en för att med förebråelser tvinga en att ge just dem en riklig månatlig summa. 

Till en sådan kan man inte säga nej. Det går inte att säga nej. För man vill inte vara en självisk människa som förgiftar torskarna, stjäl från de fattiga, dränker isbjörnarna och tillåter alla möjliga sorters hemskheter. Man vill vara en fin och snäll människa som räddar världen. Inte tvärtom.

En fin och snäll människa blir man om man samarbetar med dom med pärmarna. Om man ler och säger "javisst ska vi rädda världen, ja javisst ska jag ge dig femhund.. femhundra? jahaja okej ja det är klart att det går bra ja var ska jag skriva under?".
Såna träffade jag idag.

Redan på håll såg jag att de var ytterst många och att de såg ytterst målmedvetna ut och naturligtvis blev jag mycket nervös. Jag började som vanligt att studera marken där jag gick på ett ingående sätt och lyckades på så vis undvika oönskat blickmötande för en stund. En liten stund alltså. Snart stod jag öga mot öga med en av pärmpolarna. Han granskade mig ingående och sa någonting om något hav och någonting om något annat och jag kände hur mitt samvete började sticka så smått nere i magen.

Jag såg bilder av drunknande sälar. Jag såg missbildade torskar. Jag såg övergivna badstränder och ledsna barn och  jag insåg  att jag sett dessa bilder förr. Jag insåg att jag hört pärmkillens tal innan. Jag insåg att jag redan var en månadsgivare.

"JAG ÄR REDAN MÅNADSGIVARE" skrek jag glatt.
Lättad var vad jag var.  Mycket lättad.


Läget på snoozningsfronten

Okej. Jag erkänner det. Jag är stolt över mig själv.
Idag har jag nämligen gått upp innan det blev ljust ute. Efter tredje ringningen. Hejaheja! Tack vare detta hanns den tidiga bussen med och jag hann fara hem för att lämna prylar, byta strumpor och inta en second brrrreakfast. Härligt!

Nu skola. 
puss
 

Dagen ur den lilla grönas perspektiv

Wowowow. Trodde aldrig riktigt att jag skulle få möjligheten att säga det här, men idag kan jag dela med mig av dagen (kvällen) i bilder som varken är snodda eller webbkamerade. Föräldrarna är tydligen duktiga bloggläsare, som uppfattade min dolda önskan i ett inlägg för längesedan. De gav mig nämligen värsta kameran i present! En grön en. Tjusig och fungerande. Alla tiders!
Nedan ser ni hur glad jag blev.

Jätteglad verkligen. Kanske bidrog också den jättestora och jättemjuka gråa tröjan jag fick av syster och ovan bär.  

samt faktumet att jag fick besök av värsta goa kusinen som gav mig värsta goa pussarna all night lång


goa var också alla de släktingar som bjussade på sina sällskap och så. Både systrar och mödrar och mostrar och mormödrar dök upp och jag kände mig i sanning som en rik kvinna.

En annan kille som förgyllde aftonen var han här ovan. Det är min pappa, far och papput. Man kan kalla honom lite vad man vill för han lyssnar till det mesta. Det var han som fixade den goa kameran. Bra där pappseponk!

Och kollakollakolla här! En massa härliga presenter! Så himla tjusiga alltså!

En helt klart rekorderlig afton, alldeles i min smak.
Värsta födelsedagen!

-Godmorgon ida!

-Godmorgon godmorgon.

-Får man lov att gratulera på födelsedagen

-Det går bra ja. Tack så mycket.

-Ja, det är ju en väldigt stor dag idag. Hur ser den ut än så länge?

-Jadu. Festligast hittils är Rebeckas godmorgonskönsång och den här fantastiskt kreativa ljusstaken hon pysslat ihop åt mig.-Nej men oj så tjusig. Hoppas den kommer till användning och hoppas du får en bra dag!

-Jag tackar och bockar.Det artonde året och bilder och så

AIK vann matchen. IFK förlorade matchen. Jag vann tio kronor. David förlorade tio kronor. Känns bra tycker jag.

En annan sak som känns bra är att kunna se tillbaka på sitt ganskaså händelserika artonde år med ett leende på läpparna och en nöjd känsla i magen. I sann blogganda tänker jag giva er bildbevis på några av årets goaste händelser. Varsågoda gott folk!

Låt oss börja just med när jag fyllde år sist. Förra året, den andra november alltså.Värsta fräscha dagen som firades på ett nattåg mellan Berlin och Malmö. Med choklad och paketer och stämsång.

I Malmö hos den årfyllande farmodern. Med massa tårta och festligheter.

och i Göteborg på värsta överraskningsmiddagen. En bildbefriad tillställning. Tyvärr..

Och vidare har året fortsatt i festligheternas tecken. Mycket disko har dansats och allt möjligt har firats.

Massa människor har fyllt år


Det har blivit nytt år


Världen har fått skåda massor av tjusiga utklädnader

Och nytt fräscht mode


Ett utsökt projektarbete har komponerats, ihopdiktats och framförts


Den danska huvudstaden har besökts

Det har grillats

och valsats

och balats

och studentats.

Festivaler har besökts

Coldplay har skådats


Dessutom har vi hunnit flytta. Tyska har studerats. Nya vänner har dykt upp. En blogg har kommit till. En unge har fötts. Slutligen har även jag insett hur lång tid det tar att ladda upp bilder på en blogg.

Ja. Min slutsats är hur som helst att det kommande året kommer få svårt att slå det föregående. Men jag önskar det ändå lycka till. Lycka till året!

Angående fotbollen, fruktkolorna och tävlingsinstinktslösheten

Det är söndag. Min sista dag som adertonåring. Dagen då det avgörs vilket lag som vinner den där fotbollstävlingen. Folk är galna. Verkligen helt galna. Främst över det där med fotbollen då.

Själv är jag inte alls galen. Inte överväldigad av göteborgskärlek och stockholmshat. Tvärtom är det här en dag då jag visar prov på hur tävlingsinstinktslöshet ser ut. Jag diskar och torkar och sopar och dammsugar och plockar upp efter gårdagens kalasigheter. Sitter i godan ro och tuggar på de lite för gamla och inte jättedelikata fruktkolor Rebecka tagit med sig hem från jobbet och funderar på vilken känslokall person jag är.

RSS 2.0