Valborg och vår och så

Imorgon är den stora valborgsaftonen och det betyder att vintern är slut på riktigt och att våren officiellt är kommen. Det har jag lärt mina elever idag genom att tvinga dem att göra enorma vårkollage av gamla vi-i-villa-tidningar. 

Sen insåg jag att det faktiskt är på riktigt det är vår. För det är det när solen är uppe och skiner både vid iväggång vid sju och hemkomst vid halvtio och över det vill jag ropa halleluja!

Frågan är nu bara hur en valborgsafton firas i den här stan. Är det champagnefrulle innan jobbet och ett dopp i ån som gäller även här, eller lever jag kvar i min uppsalianska ungdom?
Våren som den såg ut i den uppsalianska ungdomen (dock utan champagne. inga oredigheter här inte).Tjejen i de tidstypiska invikta brallerna och den töntblå tröjan torde vara jag.

Vad säger ni? Ska vi hitt på nå eller?
Låtsaspengar

Okej. Det gick bra. Satsade stenhårt på glömtgympaklädermetoden och den fungerade som oftast utmärkt. Istället blev jag tillsagd att ansvara för promenadgruppen och fick därför leda en trupp om två elever runt kvarteren kring skolan. Excellent uppgift med tanke på mitt galna lokalsinne.Och för övrigt har de på arbetsplats numero två blivit alltmer fantasifulla i sina säljtävlingspriser. Biobiljetterna, blomstercheckarna och de fräsiga t-tröjerna har nämligen bytts ut mot någonting nytt och fäscht -låtsaspengar.

Jobbar ma tillräckligt bra har man snart ett helt monopolspel. En sån fest!


Jympa

Har ni hört om mitt nya jobb?

Inte det?

Inte så konstigt kanske, eftersom jag inte berättat om det.

Hursomhelst utgörs mitt fjärde deltidsjobb av elevassistentande på den käcka skola där Jenny jobbar och det hela känns än så länge både härligt och harmoniskt. Fram tills nu då. Jenny berättade nämligen alldeles nyss att jag imorgon förväntas deltaga i elevernas jympalektion. I JYMPAKLÄDER!

Genast började jag panika och i mitt inre återuppleva högstadiets ångestladdade volleybollmatcher och svimfärdiga biptest. På ett ögonblick förvandlades jag till en arm varelse. En vekling.

Och av bara farten började jag smida planer på hur jag skulle kunna smita undan det hela. Kanske är det här jag ska börja dra nytta av mitt invalida finger (som uppvisades i föregående inlägg).

(På tal om det. Ni glömmer väl inte att rösta i bloggbattlingen? )

Här skulle det egentligen vara en bild, på vilken jag av outgrundlig anledning (antagligen i ett ögonblick av fantastsik och oväntad tur) lyckas se någorlunda sportig ut. Men då jag för tillfället inte lyckas hitta den får vi leva i tron att den någonstans finns och bär hopp om en inte alldeles oduglig idrottsida.

Ja. Önska mig lyckatill.


BLOGGBATTLE!

Härmed utmanas prussy på bloggbattle i kategorin "mest synd-omiga hushållsarbetsskadade fingrar". Mitt bidrag ser ut som följer:


Nyligen hemkommen från arbetsam dag i hysterisk andraklass och därför ganska lidande av båd huvud-, hals- och magsmärtor. Driftig som jag är löser jag dock det sistnämnda problemet med omedelbar och panisk matlagning. 

Dock visar sig detta vara långt ifrån det ultimata viset att laga mat på, då stress, press och svältande magar gärna gör rörelser lite spretiga. Spretiga rörelser och varma stekiga pannor är dålig kombo. Se bara på pekfingret nedan.  Stekt finger

Stekt finger i närbild (med punkterad brännblåsa)Så, vad väntar ni på?

Fatta telefonen och sms:a BRÄNT FINGER till första bästa telefonnummer, eller lämna helt enkelt en kommentar i fältet nedan för att rädda kvar din favoritbloggerska i tävlingen.

Ta steget! Gör det.

.
Excuses (Ursäkter alltså)

Okejdåokejdå. Lite dålig helgbloggning då ja kanske. Eventuellt.
 Men hey, jag har förklaring! Se själva!


Annefika på munkebäcks torg. "Är det okej att kaféa hundra meter från sin bostad?" frågar Anne.
"Visstvisst" säger jag.

Posning med rosenhatt i trenska köket. Läckert!

Ätning av ollegrillad mat. Läckrare!

Analys av kafkanska skrifter med Kajsa. Intellektuellt.

Och diskodans (=brottningsmatch med illa klädda eurodiskodiggande markbor) på stället som ej bör nämnas vid namn (=Kinna stadshotell). Pinsamt!


Ja. Ursäktad?

Alfapet

Alfapetafton med Jonas och David ikväll

och för att hotta till det hela en smula utdelas dubbla poäng för alla pinsamma ord.
.
Framgångsrikt!


Back in school (tillbaka i skolan, alltså)

Mitt sårade brev till vikariebokaren gav lön. Så mycket lön att hon ringde och bad om ursäkt två gånger och så, hej och hå, var jag åter på banan.

Idag har jag alltså läst högt ur en bok om troll och agerat rymdskepp.

Ett rymdskeppOch för er som undrar är läget på åka-till-schweiz-eller-inte-fronten fortfarande mycket orolig.
Goda råd och livsvisdomar mottages tacksamt.


Jenny är shopaholic

Idag fick Jenny ett infall att handla ett doftljus. Ett som luktar fruktsallad och kostar hundrasextifem kronor. Så gjorde hon det.

När hon kom hem insåg hon dock att hon får huvudvärk av doftljus.
Och att jordgubbsglassljuset luktade godare.

Intressant tjej detdär.

Beslutsångest deluxe

Fick nyligen samtal från zürichske prästen. Ett trevligt med livsomvälvande samtal.

Han berättade att han var förkyld. Och sen sa han att han och övriga bestämmande sammanträtt och kommit fram till att de fått intrycket av mig som hyvens kvinna och helrätt för tjänsten jag sökt. Jobbet är alltså mitt. In case jag vill ha det.

Svar önskas mottagas inom de närmsta dagarna.

"HERREGUD" ropade jag inombords.
"Nämen, så spännade" sa jag utombords.

Och så drabbades jag av akut beslutsångest och blev tvungen att ta itu med källsorteringen i ryslig fart, för att stilla de upprörda nerverna.


Och nu har vi följdaktligen ett mycket prydligt underdiskbänkenskåp. Nästan tomt sånärsompå en pajad taklampa. Någon som vet hur man sorterar en sån?

Dejting i mörker

Igår när jag, efter mycket runtsnurrande och en del klurande över livet, insåg att jag led av insomningssvårigheter bestämde jag mig för att ta mig en titt på förra veckans dating-in-the-dark-program. 

Lite romantik och happy-ending är vad som behövs, tänkte nämligen jag. För det är väl ändå vad man får lov att vänta sig av ett programkoncept av det slaget? 

Tre karlar och tre tjejer möts i mörkt rum för att, utan påverkan av yttre faktorer såsom partnerns djupblå ögon eller det egna taffliga kroppsspråket, finna sin ultimata livspartner och leva lyckliga i alla dagar. 

Men det hela, som började så tjusigt med helt i onödan uppklädda damer och herrar utan egentlig social kompetens, slutade dessvärre i besvikelse. Dels för att hela datamaskinen hängde sig i avgörandets sekund och dels för att de tidigare så lyckliga dejtandena (bestämd pluralform för dejtande människor?) när allt kom till kritan och internätet åter började fungera som det skulle inte var annat än en bunt ytisar (substantiv för ytligt fixerade folk?) som i besvikelse över partnerns bristande snygghet lämnade stället precis lika ensamma som de kom.


Tröttsam upptäckt var det.
Jag somnade som en sten och drömde om olycklig kärlek.
Trist.

Dags att rensa?

Idag är en sån där dag som får mig att öppna fönstret och slänga på Lisa Ekdahls skiva från 2003. Och med ens förvandlas jag åter till en rufstufsig trettonåring med fotlång kjol och trasiga converseskor på fossingarna.

Jag jag finner att jag sjunger med i alla sångerna. Med båd hjärta och själ. Jag inser att jag kan alla texterna utan och innan. Framlänges och baklänges.

Och jag tänker: inte konstigt att man blir lite virrig och rörig i skallen om man ska gå ikring och släpa på sådan överflödig kunskap.  

En, på grund av bildbrist, kanske femtonårig jag med lång kjol och svårmodigt uttryck.

I underlandet

Härligt biobesök blev det. My var både punktlig, trevlig och snygg i sina tre-d-brills.

Och själv var jag lycklig som barnet över de danska färgämnesfyllda godisäggen, mynten och sågarna hon bjussade på.

Själva filmen var dessutom en fröjd för ögat. Ett sådant djup! Sådana färger! Och en sådan historia! Alldeles inspirerade blev vi av den vita drottningens eleganta gångstil, av hattmakarens tjusiga ögonbryn och framför allt av densammes avslutande funderwhacking dance. 


Jo. Det kan nog bli nånting, den där tre-d-grejen.


Framgångsrikt projekt


Frimärke är fixat. Det blev ett med äpplen på. Snyggt!

Exclusive sunday in cheap monday

Okej. Nu får det vara slut på inaktiviteten. Dags för exklusiv söndagsunderhållning i form av biodejt med My, och det i nya billigamåndagsbraller.

 
Nya billigamåndagsbraller och mycket vig bloggerska.


Härligt!

Och eftersom det är första gången jag och My träffas ansikte mot ansikte har jag tänkt bryta isen genom att välja en film som fordrar bruk av heltrendiga tre-de brillor. Någon om en brud som trillar ner i ett hål och blir polare med en kanin.

Vi får se hure går. 
Hajhaj! 

Lagom framgångsrikt projekt

Idag har inte mycket blivit gjort i batteribrudarnas hem. En bok har lästs ut, en kopp kaffe har druckits och så har jag varit en sväng i butiken. Målet med det hela var att köpa det där frimärket jag glömt bort att köpa varje gång jag gått förbi affären under den gågna veckan (och det är många gånger, vill jag be att få tala om).

För tydlighetens skull skrev jag en enkel och tydlig lista som inte skulle kunna tappas bort.

Enkel och tydlig handlingslista

 


Och hem kom jag såklart med alla nödvändigheter man kan tänka sig.

Men, är det någon som ser ett frimärke?

Allt möjligt man kan behöva.


Nej, inte jag heller.
Håhåjaja


Brallorna, brillorna, blåsten

Idag har jag hittat vårens brallor. På Weekday. Lagom tajta och i rätt färg. Och medan Olle förhandlade fram ett bra pris provade Jenny och jag säsongens brillor.  

Jenny...


...jag och säsongens brillor.


Sedan sprang jag i blåsten på en herrn nedan. Han tog mig med till ett franskt konditori, där vi för ett ögonblick fann lugnet i stormen. Han fick tala ut om sina pollenbesvär och jag om min framtidsångest. Mycket givande!

Emanuel i tankfull pose.

Kvällen som sedan följde tillbringades i Hanssonsyskonens boning. Maria som nedan kan skådas tillagade middag. En middag som Jennys skeptiska blick till trots blev ypperligt delikat.

Matlagande Maria och en Jenny.

Och aftonen som följde gick i tecknade serier och typsnittsdiskussioners tecken. Ganska harmoniskt och härligt var det, trots min ringa förståelse för såväl den tecknade serien och de avancerade samtalsämnena.  
 
En rättså avslappnad Olle.

En än mer avslappnad Petter.


Pch en kanske inte jättebra bild på Jakob med tillhörande Erikpolare.

En sympatisk men ändå ganska sömnig samling människor, som synes.
Litegranna som dagen i allmänhet, skullemankunnasäga.

Låt oss skylla det på blåsten. 
 


Lördag

Lördag idag ja. Vaknade gjorde jag klockan nio, somnade sedan om en smula och plötsligt var det mitt på dagen. Det låter som om Götenorg kommer blåsa bort vilken sekund som helst och till frukost bakar jag scones. Ja. Det var väl allt. För nu.

Vad det växer!

Runtglassning på stan med syster, kusin, kusinunge och maria idag.

Ville hade mognat en hel del sedan vi träffades sist. Men så växer de ju också sjukt snabbt de där små. 


Och de stora också för den delen. I alla fall om de planerar fortsätta med detta myckna glassätande.


Sedan har jag i moderns sällskap hälsat våren välkommen i trädgårdsföreningens rabatter.

Mor blev råttså euforisk och fotograferade allt hon såg på ett ganska hysteriskt sätt.

Pch jag gjorde ett försök jag också, med resultatet nedan. Inte helt olikt någon typ av gänglig mashmallowsspyende dinosaurie, om jag får säga det själv.


Jaha, okej. Det finns inga såna.
Då säger vi väl att det är en vanlig blomsterknopp då.
En magnolia kanske?

Det där dragspelet

Ni vet när ni haft en låt ni inte vet vad den heter snurrande i huvet en hel natt. Kanske en hel natt och en halv dag till och med. När den där melodislingan står på repeat, lämnar dig sömnlös och lätt hysterisk. Och när du sedan helt plötsligt kommer på vad låten heter. Den känslan alltså. Hej och hå! Steget därifrån till fullkomlig lycka är minsann inte lång.

Här är den.

Det där dragspelet alltså. Ujahuja. En lömsk rackare!


Efterarbetstillställning

Igår då. Härlig kväll i ledighetens tecken. Ett fireri där vi (jag) fick glömma den förgågna veckans inte alltför lyckosamma resultat på arbetsområdet. Eftersom Stephanie konstaterat att min kärlekslycka skulle hålla i sig än en dag höll vi alla ögonen extremt öppna för eventuella lystna blickar.

De enda lystna blickar som fanns att skåda sändes ut av ingen mindre än herr trubadur/ kollega själv, som sjöng smäktande kärlekssånger till sin egen madam och ett par gamla flammor. Ja. Inte till mig då alltså.

Spelningen blev hur som helst en succé pch vi kände alla behovet av att överträffa varandra i vilt jubel, tack och smicker till den framträdande.

Stephanie tog dock priset när hon introducerade en helt ny form av busvissling. Det hela gick ut på att dra i den undre läppen för att sedan blåsa inåt för allt man är värd.

Jenny försökte tappert. (Hon fick för övrigt följa med som påhäng. Trevligt)

Lars satsade likaså. 

Sedan utmanade Jenny och jag Lars och hans kvinna (Julia) på en match foosball. Vi vann. Stort. 

Och eftersom man alltid skall avsluta en afton när man är på topp for vi då hemåt igen. Här hemma hängde vi ut genom fönstret och smakade på aprilnatten ett slag. Jag fick tillfälle att visa upp min piffiga hårrosett för kameran.

Och Jenny fick tillfälle att se lite drogad ut.


Härligt!

Helg då ja

Jahaja. Då var det helg då ja. Och då far vi allesammans till Henriksberg och lyssnar på musicerande kollega.

Skynda er och kom ni också vetja!


Dumpad

Så gott som varje dag hela långa våren har jag blivit ömsint väckt av min vän vikariebokaren. Varje morgon har hon försäkrat sig om mitt välbefinnande och bett mig komma och förgylla skolan med min närvaro. 

Varje dag fram till förra veckan. 

Trodde först att det hela hade någonting med det där påsklovet att göra, men nu när jag inte hört hennes ljuva stämma på snart två veckor börjar jag bli uppriktigt modfälld. 

Har jag sagt något som sårat henne? Har hon bytt ut mig mot en yngre och fräschare förmåga?


Modfälld och för stunden dagtidsarbetslös brud.What to dooo?


Det löser sig!

Okej!

Ni kan sluta rasa över den rådande oredigheten nu.

Handfatssituationen är löst.


Ibland är det härligt att ha en blogg. Och härligt att ha en bloggläsande sammanboende. Heja!

Handfatet /det bästa med att inte bo ensam

Hemma hos Jenny och mig finns ett badrum och i det badrummet finns ett handfat. Frågan är om man kan kalla det handfat fortfarande, då definitionen på ett handfat bör vara " något man kan tvätta händerna i". I vårt handfat kan man knappt tvätta händerna på grund av de av okända äckligheter igentäppta hålen i botten och den följdaktliga översvämningsrisken.

Bestämmer man sig för att borsta tänderna en morgon kan man vid hemkomsten finna att fatet alldeles blått och härligt av tandkrämsvatten som precis nyligen hunnit pressa igenom den tidigare nämnda massan.

Hursomhelst. Vad jag vill ha sagt är iallafall att detta är något som får mig att inse hur lycklig jag är över att inte vara en ensamboende kvinna. En ensamboende kvinna som inte har någon annan att skylla smutsigheter på. Någon annan att skjuta över städansvaret på.

Känner jag oss rätt kommer problemet antagligen vara olöst fram till utflyttningens dag. Men vad gör det? Ett blått handfat är väl alltid festligt?

 
Av trivselskäl väljer jag att inte publicera några bilder på härligheten, utan väljer istället att ge er en helt random bild på mig och fröken sambo är suddiga och har likadana kläder på oss.

Snyggt!

Nu: borsta tänderna. Godmorgon!


Romantiken

På min arbetsplats har vi fått som vana att noggrant studera våra horoskop varje dag. Så bliret när man arbetar i en miljö som kryllar av tidningar av alla dess slag, förstår ni.

Vanligtvis brukar författaren till konkurrenttidningens horoskop förutspå mig ganska sparsamt med lycka (antagligen för att dennes elake kollega/ föredettas nye flamma /annan random person författaren önskar olycka likt mig är född just i  skorpionens tecken). Men de senaste dagarna tycks det hela helt enkelt vara påväg att vända. 

Tydligen skall någon i min omgivning visa sig attraheras av min behagliga personlighet. Ja, denne person skall rentutav påverkas så till den milda grad av stjärnornas fördelaktiga positioner att den kommer skänka mig stor lycka på det romantiska planet.


Fantastisk information, tycker jag. Frågan är bara vad en ska göra med den. Fixa någon typ av blinkanordning som kan leda drömprinsen med det smäktande hjärtat och mandolinen till rätt fönster? Fläta mitt hår till en repstege som kan bära honom de tre våningarna upp till min kammare?

Vad tror ni? 

Öl på jobbet

Jahaja. I danmark strejkar man för att man inte får öla på arbetstid.  

Och jag bara känner: så lustiga de är didär danskarna.

Uppdrag slutfört


Naglar: klippta (dock ej filade eller nagelacksborttagna)

Berg: bestiget


Och dessutom har jag hunnit förtära glass i solsken med en piffig syster.


Bra jobbat!

Måndag igen

Idag tänkte jag klippa av mig mina naglar och bestiga ett berg. Det blir trevligt.

Ni då?

Uppsalalala

Och ja. Resan norrut gick bra. Framför mig på tåget satt en grupp damer som av allt att döma var på dam-resa. Skrattade högt och gällt gjorde de. Och så hade de med sig en virkad duk att ha på kupébordet. Och så poppade de champagnekorkar mitt på ljusan dan och tycktes ha det så festligt så.  Själv färdades jag ensammen och kom fram ensammen, vandrade längs gågatan helt allena och lyckades även med konsten att luncha ensam utan att se alltför mobbad ut. (Tog till hej-jag-är-intellektuell-och-läser-tjocka-böcker-på-café-metoden)

Gött rättvisemärkt kaffe och svårläst bok.

Därefter nervösshoppade jag två stycken jumprar på gina tricot och vankade sedan av och an i väntan på självaste intervjutiden. Sedan kom självaste intervjutiden då jag i en timmas tid grillades av ett stycke präst, ett stycke prästfru och någon typ av personalrekryterar /ställasvåraintervjufrågeextpert i ett försök att visa mig värdig att till hösten arbeta som alltiallovolontär i den svenskkyrkliga församlingen i Zürich.

Själv tyckte jag att jag skötte det hela på ett både kompetent och trevligt vis. Vad övriga deltagare i mötet ansåg återstår dock att se.

Lättad som en heliumfylld ballong mötte jag sedan upp fröken Falkman för fika. Vi fikade på bra. Lovisa fick berätta om det tuffa livet som gymnasist och jag fick peppa henne inför det stundande högskoleprovet. "Du klarart!" ropade jag och klappade henne på axeln.

Lovisa och smygfotograferad busschaufförinna med mycket lång fläta.

Därefter mötte jag upp Kerstin, min värdinna för helgen. Hon tog mig med till sin kollektivboning där vi åt romantisk pastamiddag.  

Multitaskande Kerstin
 

Och sen chillerillade vi med hennes kollektivpolare aftonen lång tills det helt plötsligt blev ny dag.

Då blev det dags att fika med festivalkarolina, som av en händelse också råkar studera i stan. Hon tog mig  till ett konditori där jag handlade grodbakelse som var snyggare än god och så berättade hon om sitt liv som student, aktiv feminist och kårkvinna. Inte vilken kårkvinna som helst heller. En med vip-kår-leg! Wow! 

Karolina med fika.


Grodbakelse

Men så kände jag att det inte riktigt var färdigfikat, så jag drog vidare till nästa café där de gamla klasskamraterna Maya och Elinor möttes upp. 

Maya med morotskaka.


Maya försökte i största möjliga mån undvika kameran och lyckades sisådär med det hela. Hon berättade om värsta dans och biståndsresan hon gjort till stora los angeles staden och om karriären hon numera gör som frukostvärdinna /sång och steppdansunderhållerska på en av stadens trevligare hotell. Tufft, tänkte jag!

Elinor med glass.


Elinor som numer tillbringar sina dagar på den stockholmska balettakademien kände behovet att kompensera sin ständiga dansträning med en härlig sommarglass.

Och sedan var det dags för mer fika. Kerstin och jag begav oss till de Nilssonska föräldrarna (Kerstins föräldrar alltså). Där fick vi välsignad köttgryta och skånsk spettekaka. Härligt! 

Håkan sågar kaka.

Och efter allt fikande började jag här bli en smula tröttt.
Ida med dålig hållning i nervösshoppad jumper.

Men lite trötthet är inget som inte kan botas. "Kein Problem" skrek den tyskstuderande Kerstin . Jag peppar  upp dig med lite Lady Gaga!

Kerstin med data.


Och med ens fick jag energin tillbaka, piffade till mig för röj i en paljett-tröj och lånade en värmande päls att värja mig mot kylan med. I den utstyrseln for jag med Kerstin till partaj.

Päls-ida.

Och på partaj hittade jag helt otippat ännu en föredetta klasskamrat som gått och blivit alldeles stilig. Blenda hade bestämt sig för att bejaka sin konstnärliga ådra och studerar därför konstvetenskap vid det uppsalska universitetet.

Snygg-Blenda.


Tillsammans for vi till kalmars nation för att uppleva det riktiga studentlivet. Där var jag råsnygg på toalett och Kerstin släppte loss hårsvallet sitt på dansgolvet. Hon var så tjusig att hon fick med sig värsta killen hem. (Tydligen någon typ av permanent pojkvän. (Bör kanske tilläggas))

Snyggida i röj-paljetttröj/ väst.Kerstin på dansgolv.


Den där poljkvännen visste hur man charmar en kvinna. Här med valrosspommes.

Kerstins boffrend.


Och så mycket mer än så hann jag faktiskt inte med innan det var dags att styra kosen hemåt igen. På tåget hem hann jag med både att sova, att spana på det svenska landskapet och att fundera över min egen plats i tillvaron. Lite över hur jag hade kunnat tänkas arta mig om mitt fjortonåriga jag istället för att flytta söderut hade fått utvecklas på uppsalianskt vis.

Hade jag då varit lika snygg som snyggblenda? Hade jag dejtat en valross, som Kerstin, haft vip-kårleg som Karolina eller steppat på hotellfrukost som majsan?  

Och så tänker jag att det kanske är ganska okej att vara en lagom framgångsrik telefonförsäljare på sveriges framsida. En lagom framgångsrik telefonförsäljare med en eventuell framtid inom den svenskschweiziska kyrkan. Vädret är i alla fall bättre här.


Älsklingar, jag är hemma!

Hemma från gråaste barndomsstaden nu
och härligaste Göteborg tar emot mig med öppna armar.


Välkommen hem, säger tuppen.


Nu ska jag se efter vad världen haft för sig i min frånvaro.
Sen: bilder


Nu bär det avJag säger som the storbloggers: att jag berättar mer om utfallet senare.
Lite tålamod får ni la ha. Va? va? vaaa?


Säg lyckatill till morgonpigga tjejen!


Bra läsning idag förövrigt.

Puss darlings!

Framtiden

Imorgon ska jag fara upp till Uppsala för att få min framtid avgjord i superduperseriös intervju. Försöker därför ägna dagen åt att motverka den hysteriska nervositet jag vet kommer smyga sig på ju längre tiden lider.

Hittills har jag bockat av följande punkter:

1. Snicksnackat med Johan (eller var det Martin) på SJs kundtjänst, som fixade så att utebliven sms-tågbiljett inte längre är utebliven.

2. Köpt en påse nötter att knapra på, för att förebygga nedgnagning av naglar.

3. Skrivit ner intervjuarens namn på ett papper.

Ja. Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för. Hej och hå!

Brö

Så var det morgon igen och jag slänger helt spontant ihop en liten formfranska till frulle. För det är ju sån jag är.

Spontan formfranska

God morgon!


Kusinkalasets bilder

Jo. Just det. Släktträffen. Den var som väntat härlig.


Anne var båd käck och snygg i puffiga ärmar och leende.

Anna höll en beskyddande hand över den lille.

Per blundade och insöp lyckostämningen.

Och Alfred med mor njöt av leopardpimpade kanelbullar.

Ja, det är så man undrar om det kan bli mycket bättre.

Och visst kan det det!Man kan till exempel få en superduperfestlig popmusikspellista av en glad kollega att förbereda sig inför nästa svankalas med. En härlighet att sova till.

Godnatt kamrats!

Problemet löst


Ingen fara. Ni kan sluta oroa er. Problemet är löst. Bossarna har nu som belöning för goda insatser försett mig med ny moderiktig klädnad. Jag är back on track!


Bloggare på jobb med världsvan present.

Slutet för fräsching-ida

Kanske har någon av er reflekterat över de superduperfräscha kläder jag haft på mig den senaste tiden. Kanske har någon tänkt "ojojoj, så fräck och ungdomlig hon är, den där bloggerskan".

Ja. Nu är det alltså slut på detdär. Det hela har nämligen enbart varit fasad och ett lureri! De fräscha kläderna är alls inte mina, utan långtidslånade av en kär vän/kusin som på sista tiden genomgått ett livsstilsbyte och därför inte har behövt vara särskilt snygg.


Av någon anledning känner nu vänkusinen att det är dags att ta tillbaka sina ägodelar, vars existens jag litegranna hoppats på att hon skulle ha glömt bort, och till min stora sorg är det tänkt att återlämnandet skall ske under dagens släktträff.

 
Säg farväl till fräschingida som från och med nu enbart och ständigt kommer vara iklädd sig sin noppriga akryltröja från 2004. Systemproblem

Är nu åter på arbetsplatsen och säljsystemet börjar starkt med att kollapsa efter cirkus fyrtio minutrar. Det betyder betald slösurfning tills vidare och jag känner mig helt okej nöjd med upplägget. Heja!

Ni kan alltså känna er fria att tipsa om alla trevligheter inernätet har att erbjuda. Gört!


Något hysteriskt rosa

Hemma i stan igen och redan i farten med syskondejt av det kreativa slaget. Fotografsyster har nämligen fått i uppdrag att plåta person hon känner väl för att illustrera dennes personlighet. Uppenbarligen är modellen hon valt ingen mindre än jag."Jag tänker mig något hysteriskt och rosa" säger hon och börjar flytta runt möbler och grejer.
Himla spännande dethär.


Hembygdsvännerna

Ikväll har hembygdsvännerna varit hos mig i hembygdshemmet. Det var ett härligt återseende och vi hällde i oss en kanna kaffe, roulettade lite på chatten, mölade en påse chips och spanade på en film där två random dudes byter ansikte med varandra och skjuter annat random folk, sina familjer och sig själva/varandra (lite klurigt att hålla reda på  vem som är vem) med rejäla gevär i två timmars tid utan att någon av egentlig vikt dör.

Filmen får enochenhalv pestoburk av fem möjliga, chipsen och kaffet får tre och vännerna toppar med en femma. Härligt med lite kändisar i vardagen liksom. 

  

Hembygdsvän Jonas och hembygdsvän David för en himla massa år sedan när de, likt idag, hälsar på i min horredska boning.
 

Hembygdsvän Sara för en himla massa år sedan när hon i hembygdens huvudkvarter församlingshemmet filosoferar över livets mening (eller dylikt).

Härlig avslutning på hembygdsvistelse. Imorgon bär det av mot stadens brus, ,sus och dus igen. 
Tills vidare: god natt!


 

Arbets uppgifter

Som alla säkert vet är far min goaste kyrkvaktmästaren i bygden. För er som inte visste det har jag glädjen att berätta att så är fallet.

Jaja. Hursomhelst är detta ett faktum som inte bara är glädjande för bygden i fråga, utan också för oss i familjen. Se bara vilka härliga lappar vi får hem. Håhåjaja!

Glad gospel

Ikväll har far och jag varit på gladaste gospelgudstjänsten, med härligaste kören och käckaste dirigenten i fullaste kyrkan.

I kören fanns bland annat en tant som såg ut som meryl streep.

Och en solist som dansade lustigt.

Och en saxofonist som med sina solon gjorde en alldeles dansig av glädje.


Och jag undrar så smått om det möjligtvis finns någon som har någon härlig gospelkör undangömd någonstans. Gärna en som övar efter klockan nio om kvällarna, alternativt innan klockan halvåtta på mornarna, som kompas av glad saxofonist och är i behov av en lagom from, stämsäker sångerska.

 Kanske? Eventuellt?

Jag är intresserad.

Mat och gamla släktisar

Påsken har börjat, fortsatt och går fortfarande i det överdrivna ätandet tecken. Följden blir därför självfallet att bloggen följer samma linje.

Alltså: mer mat!


Rostisar på säsongsaltaninvigning. Jag går in i rollen som min mors dotter och klär mig i lila från topp till tå.

Påskparty hos moster. Jag silar påskmust. Fortfarande i lila.

Moster. Som inte äter mat, men får vara med på bild ändå. Också hon i lila.
Mormors superduperavancerade fruktgelejoxpåsktårta i närbild. Smakligare än snygg.

Mor fixar mittinattente åt frusen dotter efter midnattsljusochhallelujagudstjänst. (Klädd i lila) 

Skönaste Bror-Axel bjussar på laxpaté.

Lilja har hittat attraktiv skål. 
 
Och jag dricker kaffe ur ljuv blomsterkopp. (Får här även tillfälle att visa upp den senaste fotografikompositionstrenden. Låt oss kalla den "Mat med människor i bakgrunden")

Och utöver själva ätandet har jag sysselsatt mig med aktiviteter av avslappnande slag, såsom att jaga en citronfjäril i skogen, att elda upp en julgran, att fira herr Jesus Kristus uppståndelse med sång och ljus i kyrka och att vandra runt byn i en god väninnas sällskap, lite sådär som man bör i påskatider.

Kakan

För övrigt har mor lagat den där morotskakan nu. Jag fick göra det där gojset uppepå och se så nöjd far över det.

"Perfekt syrlighet" tyckte mormor och mormorssyster.


HÄRLIG PÅSK!

Påskmust

Igår hade jag och far mustprovsmakningsceremoni. Han serverade. Jag smakade. Först icas och sedan nygårdas och sedan apotekarens och så vidare och vidare. Och alla var goa!
Och vi kom fram till att det där med provsmakning kanske inte riktigt är vår grej ändå.

Kollegors kalas

Jag förstår att ni undrar hur den där kickoffdagen artade sig och jag kan glatt berätta att den artade sig väl. Vi blev alla mycket mentalt vältränade efter två timmars framgångsanalyser och gruppsamtal. Laserskjutandet var inte lika framgångsrikt för min del, men rakt inte otrevligt för det. Och sedan blev kvällen bara festligare och festligare.

Se bara själva!


Stephanie var så i farten att hon knappt fastnade på bild.


Nisse snusade och var glad över att han kunde skriva avancerade ord med fingrarna.

Andreas satsade på en filosofisk look som i kvällens slutskede visade sig gå hem hos damerna.

Och Micke hade med sig ett paraply och gick mest runt och såg svår ut.Sen tog han med oss till jazzhuset där vi dansade som svanar hela natten. Jag försökte ta kort på det hela och lyckades som vanligt utmärkt.

Bra kväll!

Nytänkande

På senare tid har jag insett charmen med att laga pannekaksfrulle och har således gjort så även denna morgon. Idag gör vi det dock med en lite oväntad touch. Jenny lagade nämligen lax i stekpannan igår.

Laxpannkaka med grädde och jordgubbssylt.


Kändiskontakterna

Idag när jag som bäst höll på att sprida cyklandets glada budskap, och då kanske framför allt vissa cykelbutikers galna påskprisers budskap till världen råkade jag helt spontant springa på värsta kändisen. Hon var himla snygg och jag var himla glad, så jag slängde åt henne en tidning och uppmanade henne att slå te på en cykel.

 Så när ni i framtiden ser denna madam räddandes världen på tvåhjulat fordon, då vet ni vem ni har att tacka.

 

Härligt!

Den första aprillen

Är vaken hysteriskt tidigt idag för att sticka iväg på fräckt reklamjobb några timmar (För att undvika försovningar har allts mobilrackarn ringt sen klockan fem.)

Och jag undrar så smått vad grejen med att vara vaken och framför allt med att jobba denhär tiden är.


Kan det vara så att någon skämtar med mig aprillo? 

'
sovande grannar

RSS 2.0