Hemma!

Jag är sedan cirkus två dagar hemma. I Sverige! Resan gick bra och jag är alldeles välbehållen. Lycklig över sommarlovet och i blandad dos relaxad över hemmavaron och superstressad över allt som måste göras innan det bär av igen. (Imorgon klockan halv tolv alltså (till amerka alltså))

Hittills har jag hunnit med att våldgästa en mormor, krama andan ur en vegan, dricka mycket kaffe med en far, kittla en syster, krama en mor, knapra sallad med kamrater, låna fyra biblioteksböcker, prata svenska med en kassörska på ica, växla till mig en hög med amerikanska dollars......och utöver det hela vandra 5293 steg. 

Fantastiskt!

Och till råga på allt så har far min har helat datorn (genom att racerbeställa ny laddare) och jag är på så vis befriad från mitt teknikcelibat. Uppdejt

Jag har gjort mitt sista arbetsryck och konfirmerat klart mina tre små rara konfirmandrar. Det var så vackert och så bra trots att budorden bytte plats i redovisningen och att jag spelte lite fel på pianot och nu är mitt arbetsår här i Schweizarlandet såattsäga över.

Jag har loggat ut ur landet (sagt upp mitt arbetstillstånd då alltså), sagt upp mitt schweiziska bankkonto och av misstag blivit tvungen att vandra ikring på stan med hela min förmögenhet uttryckt i kontanter. Problemet har dock lösts, efter litegranna om och men.

Och så har jag genomgått en hel rad med farväldejter. Det har lunchats och fikats och kramats och så vidare och vidare. Och så igår, mitt i all röra, hittade jag min låtsastvilling. En skön brud som är född på exakt samma dag som jag. Kan ni tro vilken extas jag hamnade i eller? Inte ? Okej. 

Jaojao. Nu ska jag bara städa upp mitt liv, så är jag straxt (typ imorrn) påväg norrut till den svenska sommarn igen. 
Äti glass har jag gjort mä. Mövenpick. Gött.

  


Ida-Platz

Idag har jag besökt platsen jag hela mitt liv längtat till, utan att veta om det.

Platsen där jag kommer till min rätt. Där hör hemma, passar som handen i handsken, trivs som fisken i vattnet och så vidare och vidare. Det känns så rätt liksom.

Se själva!

Emma blev dock sjukt ledsen över att inte ha någon egen platz, så jag lovade att hålla ögonen öppna efter en sådan.

Ni kan väl höra av er om ni hittar nåt?


Ernst Billgren och datordöden

Ni undrar vart jag tatt vägen.

Relevent undran. Faktiskt.

Det ser nämligen ut som så att min arma datorladdare bestämt sig för att lämna detta jordelivet och följdaktligen har jag blivit lämnad ensam och utan tillgång till internät, bloggverktyg samt övriga möjligheter till digital underhållning.

Tragiken flödade och frustrationen likaså. Men så kom jag plötserligen på den briljanta idén att jag istället för att sörja ju kunde ta och underhålla mig själv på annat vis. Här har ni lista:


1. Jag har umgåsats rikligt med snart hemåkande kamrater. Badat, druckit kaffe samt besökt loppisar och försökt låta bli att köpa något.

2. Jag har begravt mig i en hög med böcker, som hur mycket man än trycker inte kommer få plats i resväskan min.

3. Jag har ätit upp samtliga marsipanbitar ur chokladasken jag av en vän dam presentades med vid min avtackningsgudstjänst.

4. Jag har firat nationaldag med en hel lög andra svenskar på knökfullt galleri. Poserat lycklig framför en tavla föreställande djur och kringfladdrande smycken. 

5. Jag har blivit kändisnervös och hetsat Theres att smygplåta Ernst Billgren bakifrån
 Och det var väl typ allt.

The höjd of disträness...

...är när man några timmar efter att ha börjat måla naglarna inser att man helt och hållet glömt bort att man har en högerhand. Fett svårt att på egen hand plåta sina bägge händer, förövrigt. Utifallatt ni skulle undra.

(Det är alltså hakan min som inkräktar på bilden ovan.)

Månadens man

Första juni idag och jag har med ett leende välkomnat månadens karl. Ett kortklippt muskelknippe med fräknar på axlarna.


Och ironiskt nog har vädret, för att ära den första officiella sommarmånaden, brutit den ihållande solstrålande trenden med småspiksregn och blötkyla. 

Jag vill dock inte vara den som klagar. Nej nej. Istället har jag tagit tillfället i akt och rastat paraplyet mitt på långpromenad och även passat på att förbereda mig själv på en sommar i Sverige.

Som börjar om tretton dagar. Hahaaa!

RSS 2.0