Tre avvikande fenomen

Under min tid i Schweiz (som i skrivande stund uppgår till cirka tjugusex timmar) har jag lagt märke till några från Sverige avvikande fenomen. Vi tart i punktform va? Det gör vi.


1. I Schweiz ser mjölkpaketen ut som yoghurtpaket, yoghurtpaketen ser ut som kräm fräsch paket, jospaketen ser ut som mjölkpaket etc. och så vidare och vidare. Iockmeddetta kan det hända att besvärlighet uppstår för nyanlända volontärer som jag.

2. I Schweiz har man på sig skorna inne. Typ som i fräcka amerikanska komediserier. Det betyder att man inte bara måste ha vädertåliga och rejäla skodon. Det betyder också att man måste ha sköna och innevänliga skodon. Allt i ett. Hela tiden. Besvärligt.

3. I Schweiziska nyckelhål (eller åtminstone vissa schweiziska nyckelhål som leder till vissa volontärers dörrar) måste man trycka i nyckeln uppochner och dessutom vrida om den åt fel håll, två varv för att komma in i önskat rum. Tokigt. 

 

Rum i vilket man enligt seden bör bära skor.


Nycklar som bör stoppas och snurra runt på fel håll.

Säng, från vilken datoren min ännu inte kan uppkopplas till internätet.


Framme

Efter endel flygplanstrubbel är jag framkommen i Schweizerlandet. Trubbel bestående av ett trasigt flygplan, en oviss väntan och senare en löptur till en gate långt bort i fjärran.

Väl framme hos herr och fru Trygg, mina blivande kollegor, känns det nu, trevligt nog, väldigt tryggt. De har nämligen pysslat om sitt nya skötebarn (jag) på bästa möjliga vis, det vill säga genom servering av schweiziska ostfyllda specialiteter och en hel del choklad.

Och trots att regnet här målar gatorna lika grå som ett Göteborg i novemberskrud känner jag på mig att den här stan är snygg. Minst lika snygg som huset jag bor i.


Återkommer med bilder senare dåva. Nu ska här fikas och fixas.
Ajö!


Noll dagar kvar

Jag drar nu, kamrater.

På återhörende!

En dag kvar (HJÄLP!)

Okej. Jag far imorgon då va. Klockan halv fyra från flygplatsen och sisådär klockan ett från föräldrahemmet, om allt vill sig väl. Det lämnar ingen tid åt slöande. Med bara en dag kvar är det viktigt att vara effektiv!

Idag har jag alltså sysslat med viktigheter från morgon till kväll, något som först och främst betydde alltför tidig uppstigning vid sisådär halvniotiden.

Men, vad var det som lockade i en såpass arla morgonstund, undrar ni nu. Johominsann, var det inte biskopen själv, i egen hög person. Eller kanske ännu mer mostern som han idag hade äran att viga till diakon!

Uppbygglig gudstjänst, släktigt kalas och tårta -all in one- alltså. Jättebra!

En innovativ moster hade råkat hälla vitlök i en av tårtorna, närmare bestämt den nedan. Kul!

Och sedan när alla var adjöade och kramade var det dags att fara hemåt. Ingen ro och ingen rast liksom. Flygbiljetter var ju tvugna att skrivas ut,


,sista händer vid packningen var tvugna att läggas
och framför allt fanns/finns där en ytterst rar pojk som var/är tvungen att chipsa och kramas hela kvällen.

Nu alltså: chipsning och kramning.
Hejdå på er sålänge. Hejdå

Skrattochgråtkalas

Som en hejdåfest med omtycklingar bör, började gårdagens festligheter i skratt och slutade i tårar. Hejdåtårar alltså. Det är inte det allra lättaste att farväla sin bästaste vän bara sådär vet ni som provat. Ni som inte provat får lite på mitt ord. Det är inte lätt.


Såhär ser min bästaste bästis ut när hon är glad och visar tänderna.

Det var hemma hos henne självaste kalaset ägde rum förstår ni. Finfin lägenhet har hon, som bekant. Plats för massa vänner har hon också. Dock inte så många stolar. Desto mer fantasi.

Kalasets tema var givetvis disko. Maria hade diskosvamp i örat.

För att klara sig i utlandet kan man behöva en redig pepparkvarn, resonerade vännerna och gav mig en sådan. Glad blev jag.

Eller. Glad och glad. Överlycklig är väl ett mer rättvisande ord. Jag pepprade med glädje allt jag kom åt. Båd gratäng och sås och senare kladdkaka.

Konstigt, kan tyckas, men det är så jag jobbar. Och faten tömdes som synes till sista såsdroppen.

Mums.Två dagar kvar

Har ni sett den nya headern? Fräck va? Alltså, fräck i dess positiva bemärkelse. Såklart.

Och med ny header är vi nästan redo för en ny bloggsäsong. En bloggsäsong som inleds med en ganska läskig flygresa om bara två dagar! Käranåndå!

Med bara två dagar kvar i sverige (och eventuellt också i livet) är det viktigt att tillbringa kvalitativ tid med omtycklingar till människor. Ikväll är det dags för hängpåbergetgängets avskedsfest. Festligt!


Berget dåvaNy header snart då ja. Syster håller f...

Ny header snart då ja. Syster håller för fullt på att skapa mitt framtida första intryck. Det är ett stort uppdrag att lägga i händerna på en syster, känner jag så smått. Det är trots allt i situationer som dessa som man får vad man förtjänar.


Tre dagar kvar

Idag är tre dagar kvar tills planet mot schweizernötternas hemland lyfter och jag är nervösare än nånsin. För att dämpa spänningen en smula bestämde jag mig för att idag umgås med två stabila annor.

Så jag for, efter att ha chillat en stund i Jennys hem, druckit upp hennes kaffe samt använt samtliga av hennes hudkrämer, ner mot staden och sushidejt med hon här nedan. Hon delade med sig av delar av sitt livs historia, skvallrade en aning om vänner och bekanta och lovade sedan att bli min trogna brevvän när hon i framtiden polar med nunnor på något fräckt landsbygdskloster.

Sen for jag hem till bruden nedan och det är hemma hos henne jag i skrivandets stund befinner mig och sörplar kaffe för fulla muggar. Eller. Halvfulla. Typ.Hade jag inte ätit mig mätt på avokadosushisar innan hade jag kunnat få smaka på lite uppvärmda spagettisar med grönsaksjofs på, säger hon.

Tackmennejtack, säger jag. En slätkopp räcker såbraså.
Och då känner jag mig jättevuxen.


Fyra dagar kvar

Med bara fyra dagar kvar till tillutlandetflytt (som fallet igår var) är det viktigt att tillbringa riklig mängd tid i goda vänners sällskap. Därför for jag igår in mot staden, in till vännerna och in till de många kaféerna.

Då dagen började i Annes gravida och ständigt hungrande sällskap började den även på det första matställe vi i staden kunde finna.
"Sådärja, nu blir det en bra dag" sa båd Anne och temuggen min efter kaféanhalt nummer ett.
Och därefter tog jag min mugg i handen och svängde väskan min sådär ledigt över armen i hopp om att litegranna likna en riktig bloggare. Lyckades sisådär bra.
Sedan rusade vi ikring i en hel hög olika butiker för att finna livsnödvändiga ting såsom :tjusiga sjalar inför hösten, andra tjusiga grejer inför hösten, bäbiskläder inför hösten och framför allt: tandtråd. Och under tiden vi rusade ikring hann vi även med att avverka ett kafé, ett konditori och ett stycke thaimatsrestaurang innan det blev dags för avbyte. Bra gjort!

Avbytaren blev Jenny. Hon tog med sig till sin nya superduperfräscha lägenhet för middag och mys. Härligt!

Sne middag

Hihi

dsc-0080 (MMS)

Hihi


Fem dagar kvar

En av de bästaste sakerna med att enbart ha fem dagar kvar innan långtbortfrånföräldraflytten är den bortskämmning de gärna överöser en med. Föräldrarna alltså.


Oj oj oj, nu gäller det att passa på att visa upp vad vi har att erbjuda här i sverige, tänker föräldrarna. Oj oj oj, tänk om hon faller pladask för den schweiziska chokladen och aldrig någonsin kommer tillbaka, den där dottern, tänker dom. Och så radar de upp alla svea rikes delikatesser på bordet framför mig, och jag säger bara jatackjatack och bugar och bockar. 

Ostkaka från svea rike. Gött!

Att bliva vuxen

Ikväll, gott folk, har det varit damkalas i föräldrahemmet. Fyra stycken var dom, damerna, och livat var det hela kvällen.

Mummel mummel mummel hohohooo mummel mummel mummel hohoooooo, lät det oppifrån (ty vid denna tidpunkt befann jag mig i den spindelkryllande källaren). Och visste man inte bättre hade man kunnat tro att man hamnat mitt i värsta ståuppshowen på närmsta hönshus.En av damerna- moster lisen grisen.

En annan av damerna- moster titti, som för övrigt var väldigt tjusig i håret idag.

Inom kort kommer även jag att lägga mig till med denna underliga mummelgapskrattvana, sägs det, då just den tycks vara ett utmärkande drag hos den vuxna generationen kvinnor i min släkt.

Och vuxen skall jag alldeles snart bli. Igår var jag nämligen på kafé med min ömma moder, och fick helt sonika för mig att betala för hela kalaset. För att vara trevlig. För det får man vuxenpoäng såatt det både räcker och blir över.

Det säger iallafall min mamma.


Sex dagar kvar

Av någon outgrundlig anledning överlevde jag natten. Eller, outgrundlig och outgrundlig. Jag flydde helt enkelt fältet och gömde mig för faran i annat rum och annan inte riktigt lika sovanpassad soffa och nu är jag bara en smula sömnig och stel i ryggen. Ni är alltså inte av med mig. Än.


Och idag är det tisdag. Den tjugofjärde augusti. Sex dagar kvar till avfärd och mitt mål med dagen är att klämma ner hela mitt liv i denhär.

 
Röd resväska

Ellerja. Mitt liv komprimerat till tjugo kilo. Typ som en femtedels garderob. Eller kanske jacobs vänstra arm. Som för övrigt är prydd med en alldeles ny panda, som för övrigt heter Alf.

 
Alf 


Skräckdöden

Hej bloggen. Hej läsarna.

Jag såg just en spindel. En jättestor. Typ en sån här. Nu är den dock borta, och inte på något bra sätt den här gången. Det är alltså i ovisshet om dess lokalisation jag här och nu nödgas ta farväl av er alla. Tack för alla fina stunder. Det har varit en ära att få vika ut mitt privatliv för er.

Och nu: skräckdöden.
Hejdå

Sju dagar kvar

En vecka kvar till flytten till tobleronens hemland och jag bestämmer mig härmed för att det är dags för nedräkning. Vi börjar idag med sju dagar kvar. Hej och hå!

Den sista svenska måndagen innan avfärd har alltså tillbragts till hälften på inaktivast möjliga vis: i jacobs soffa med en påse överblivet biogodis från gårdagen och en fet platteve som enda sällskap.

Andra halvan blev en så kallad pärs. Skoshoppingtur med rediga modern stod nämligen på schemat, och de knöliga monstrena som ibland kallas fötter var dessvärre inte mer samarbetsvilliga än vanligt. Tyvärr.

Den tredje halvan (?) firades på indisk restaurant (som för övrigt inte serverar glass), med anledning av föräldrarnas trettiofemte bröllopsdag. Fattar ni? TRETTIFEMTE! Käranån.


Utanför indienresturangen som inte serverade glass.


Mor och far åååhar rört över systers snyggelisnygga paket och mitt finfina poem.

Hihiiii, säger syster och ler sitt snyggaste leende.


Avklippta hår och koleansk middag

Nästsista helgen i Svea rike är nästan avklarad och käranån så trevlig den har vart.


I fredags fick jag leka med pojkar som klippte håren av varandra. Dramatiskt!

Kort ska det bli, ropte Magnus och fräste på med apparaten sin.

Och se, igår var den koleanska matens afton. Vi kokte koleanskt lis i en pipande, blinkande och talande koleansk liskokale ( koreansk riskokare). Himlans spännande detdär.

Min uppgift blev att strimla morötter och gurkor. Sen hann jag visst inte göra så mycket mer.

Alla kan ju inte vara lika snabbhackande som Jacob ju. Tjoff tjoff tjoff sa det och sen var maten klar.
Rysligt smaklig och ganska kryddstark blev den. Såpass att herrn i bild ovan blev tvungen att badda pannan sin med en näsduk. De något mer kryddtränade på bilden nedan klarade sig smulan bättre och åt med glädje och utan oönskade svettningar. 

Och under tiden gladdes jag åt min nyköpta, långa och ganskasåtajta strumpkjol. Ett inte så promenadanpassat plagg som med elegans döljer orakade ben. Fabulous!


Och nu: bio! Hejsan!

Cykelbyor och strumpkjol

Igår hade jag cykelbyxor på mig. Årets fulsnyggaste modefluga, som jag med glädje och en liten smula förundran tagit till mitt hjärta.

JAG HAR CYKELBYXOR PÅ MIG, skrek jag entusiastisk sisådär var femtonde minut tills det blev alldeles för kallt för att bära benblottande braller över huvud taget.
Och appropå lustiga trender har jag idag köpt mig en strumpkjol. Om ni har tur får ni se den. En annan dag.

Katter!

Bara såatt ni vet så tycker jag inte om djur. Egentligen.

De bara bits och rivs och så luktar de konstigt.


Men så var jag igår hemma hos fröken Frida och träffte där på hennes nya småkompisar, och mitt hjärta smäte.
Kanske är det för att de ännu inte har några tänder. Eller för att klorna inte är så vassa. Eller så har de helt enkelt inte blivit tillräckligt äckelluktiga än.

Här har ni iallafall min nya bästis. Jag kallar honom/henne för Tord. Fint!

Bröllopet

Trots det av spindeldödande orsakade regnet blev detdär bröllopet urvackert. Både bruden och gummen sade ja i kyrkan.


Och maria spelade och sjöng så tjusigt att vi alla grät.

Och den efterföljande festen var så festlig så. Brudabrodern /bröllopsvärden Jacob passade på att kasta skor på brudparet, eftersom sådana aktiviteter i gummens hembygd är alldeles förbjudna.Bra påpassat ropte jag.


Och till er outfittetörstande läsare kan jag hälsa att jag var hemskt läcker i ett av mosterns partyställ. Grön klänning med stålullskofta blev det. Några bilder finnes dessvärre inte, så ni får nyttja er fantasi. Sådetså! 


Hjältemamman

Min mor är en hjälte. Idag har hon räddat mig från den plågsamma skräckdöden. 

Världens största spindel hade hon ihjäl. En som säkerligen hade haft attackerat mig mitt i mitt utsatta duschande om jag inte skrikit så fasligt.

Stor som en stekpanna var den. Nästan.
Och nu blir det regn på morgondagens bröllop. Men det är sånt man får ta.


Hjältemamma som äter sallad

Frulle

Det käcka med att godmorgonjobba på gamlinghus är att man hinner äta frukost både två och tre gånger innan en normal sommarlovsmänniska ens hunnit vakna. En gång innan jobbet. En gång på jobbet. Och nu, en gång efter jobbet. Smakligt!


Och som alla vet utgörs den ultimata frukosten av en jordnötsmörchilisåspepparsmörgås. Smakligt!


Oj oj oj, så snyft

GOD MORGON högt ärade läsare. 

Till min och förhoppningsvis även er stora glädje kan jag berätta att lägenheten nu är färdigutstädad. Med ett paket svinto, en redbull, ganska mycket tålamod och en påse från karamellkungen gick det hela om inte som smort så åtminstone framåt, och nu är vi alltså lägenhetsbefriade. Käranån!

Det hela blev vi tvugna att fira med kaffe och lyxmuffinsar och en hög dos kulturigheter på detdär kalaset. Kulturkalaset alltså. 

Och nu är alltså batteribrudartiden på riktigt och officiellt över. En ny era börjar. En era som dessvärre inte kommer utspela sig i min käraste Jennys omedelbara närhet. Fantastiskt sorgligt och otroligt konstigt känns det, varför jag idag tillbringar dagen i hennes nya lägenhet, snyftandes över gågna tider. 

Här kan ni få ett smakprov:
Oj oj oj så snyft

Idag är stora flyttstädardagen. Tanken var...

dsc-0077 (MMS)

Idag är stora flyttstädardagen. Tanken var att vi mest skulle ropa bang, och så skulle smutsen bli väck. Dessväre är smutsen fortfarande närvarande, på ett ganska så obehagligt sätt, trots att vi knappt gör något annat än att ropa bang. Lång natt framför oss då ja.


Ljuset i mörkret

Inget ont som inte för något gott med sig, kamrater!

Idag har gårdagens onda flytt från den glada batterigatan nämligen fört med sig god träningsvärk i de små så kallade bicepsarna som så stolt figurerar i bild nedan.

Stolt biceps.


Och med träningsvärk i bicepsarna blir man snart stark och snygg. Och är man stark och snygg behöver man aldrig vara ensam. Hoppas jag.

Det kommer gå bra, det här tillutlandetflyttandet. Tror jag.


Obloggträffad

Idag har göteborgs alla sköna bloggare samlats i slottets skog för fika och träff och härligheter. Alla sköna bloggare utom jag.


Själv har jag nämligen ägnat mig åt aktiviteter av mer muskelbyggande slag. Såsom ihopapackande och hemtilllandetflyttande av kastruller, fåtöljer, filtar och sockar och sisådär hela livet.  

Tungt dårå

Dyslexilandet

Turkland var det alltså. Skönt land. Varmt land. Dyslektiskt land. Ja.


Vid min ankomst möttes jag av värsta sköna välkomstskylten.
Vanligtvis brukar jag använda mig av ett d och ett a, tänkte jag, men bestämde mig snart för att less is less. Iddaa var namnet. Gött.
För att hämta mig från namnbytarpärsen bestämde jag mig ganska snart för att bege mig till kiosken för att införskaffa drickligheter och dylikheter. Ellerja. Kösken då.
Och inom kort började jag känna av att ett damrumsbesök kanske vore på sin plats. Tuvaletlen alltså.


Därefter var jag redo för den första shoppingturen, under vilken jag insåg att det hela nog skulle bli billigare än väntat.

Dock inte riktigt gratis. Men ändå. Fyraochnitti för en tisört är inte helt illa.
Så tisörten fick följa med till kasan för betalning.
Och så lyksade jag till det med en taksitur tillbaka till hotellet. Hotelet.
Ja. Ni fattar.

TILLBAKA!

Häromdagen vaknade jag efter natt fylld av drömmar bloggardrömmar. Det var blondinbella hit och spiderchick dit och ett enda virrvarr av sköna brüdar som alltför länge lyst med sina frånvaror i mitt liv.
Och där och då, i den ljumma turkiska gryningen, bestämde jag mig för att slutet var kommet. Slutet för bloggsemestern alltså.
Det är dags att åter ge sig ut i cyberspejset. Dags att börja om på nytt. Hej och hå!


Återkommer inom kort med bilder från dyslexins hemland.
Snart.

RSS 2.0