Spontanmaskerad

Igår hade jag och Jenny spontanmaskerad här hemma. Hon satsade på alladinstilen medan jag förvandlades till värsta fräscha greasebruden. Sen strikade vi några poser i hallen och plåtade det hela. Med blixt.

Tjusigt!

Jahaja. Annars då?

Mor och far

Mor och far är färdiga med besökandet och på väg hem. Kvar lämade de en jospress, en upphängd kökslampa, fyra smårepiga glas och en glad känsla i magen.  

jospress

uppsatt kökslampa


fyra stycken smårepiga glas

dammig mage med glad känsla


Hur gårdagens festligheter artade sig

Förstår att ni undrar hur gårdagens festlighter artade sig. Bra, kan jag svara på det. Slängde iväg kameran till random festdeltagare med förhoppningar om att helt utan ansträngning få kvällen förevigad. Det hela resulterade dock främst i benbilder. Nedan till höger  kan undertecknad skådas. Med fantastiskt fyllig höft till följd av mycket speciell hållning.  

Kvällen blev hursomhelst lyckad. Jag hittade en skön s-club7platta att spela upp för de glada kollegorna och kände efter en stunds socialiserande att mitt uppdrag var slutfört och for så med bil, buss och spårvagn hemåt för nattligt dillchipsfrosseri och ett avsnitt mumin. Härlligt!

Nu: föräldrabesök. Ännu härligare!

Så länge: ha det!

Angående jobbet

Höhöhö höö

Och nu: arbetskamratskalas. Det blir roligt.


Ett konstverk


Idag har jag försökt fjäska för mina elever genom att måla dem tjusiga teckningar föreställande hästar, hundar, kaniner och brudar. Som tack fick jag konstverket ovan, utifrån vilken jag drar slutsatsen att jag enligt barnets åsikt bör lämna detta liv snarast.

(bildförklaring: Emelie drar vagn med liten Max i. Clara metar. Ema leker med boll. Ida är osynlig i himlen. )

En sån där dag ja

Idag är en sån där dag då livets otacksamhet väller över mig. En sån dag då barnen vägrar lyssna och kunderna vägrar handla. En sån dag då jag möts av mejl med innehållet "tjänsten du sökt har tillsatts av annan sökande". Ja, närmare bestämt en dag då jag får fyra identiska mejl med innehållet "tjänsten du sökt har tillsatts av annan sökande" och jag bara känner att hej, jag fattar vinken!

En sån dag ja.

För att illustrera det hela giver jag er här en bild av undertecknad då hon utklädd till rysk farbror försöker sig på att spela melankolisk visa på dragspel.  


Piggelin

Idag har jag på taktiskt korrekt vis avslutat dagens arbetspass med en stunds umgänge med min nye vän. Lovande känns det inför det stundande insomnandet och morgondagens toktidiga vaknande.

NOOT!

Låt oss räkna ett par får.

Hångelskola!

Höll på och researcha en smula inför aftonens arbetspass då jag trillade över den här artikeln. Något att pusha lite extra för. Mycket lärorikt.
Bilder snodda härifrån. Fantastisk sajt!

Lite efter kälken

Idag jag läser Khemiris feta bok och jag känner mitt språket hamnar lite efter kälken.

Ensam står jag här, så ensamt är mitt hjärtaaa

Ikväll är jag ensam och jättemycket uttråkad. Försöker därför på ett desperat sätt att hitta passande aktivitet att sysselsätta mig med. Magnus förespråkar en tur till det lokala vattenpipekafet. Ensam.

Det hade nog varit uppskattat.

Random urval vattenpiperökande män från grannskapet.


Bra teve!

Idag tyckte Jenny att det var en dålig gåtillskolanda så hon och jag har tittapåtvmorgon istället. Det är härligt. Något program där man skall räkna ettor och ringa in och vinna tretusenkronor är det och Jenny hon räknar och räknar och räknar tydligen fel, för hon vinnger inga pengar alls.

"BYT KANAL" skriker hon och jag byter. Till byggare Bob. Mycket kvalitativ tv idag.   

Ungefär sisådär såhär ser hon ut.

God morgon!

Angående jobbet, helgen och en allt annat än fräsch spellista

Jahahaja. Hur har hon haft det på jobbet idag då, den där bloggbruden? undrar ni nu.

Johotack bratack, svarar jag då. Lite lagom framgångsrikt med allt som allt noll sålda prenumerationer, men än dock fantastiskt stimulerande, utmanande och förhoppningsvis även en smula utvecklande.
 
Nu: helg
Här: helgmusik

Håll till godo.


Jäst

Och ett sånt resultat sen! Kära nån, vilken jäst! 

Jäst

Idag är den stora brödbakardagen och jag tänkte därför ta tillfället i akt och berätta hur mycket jag gillar doften av jäst. Jättemycket alltså. Tänkte att ni nog ville veta det.

Hej


And aaaaaaaaaaaaaaaaajl be lovin jo åål de tajm


Idalinns auktionsbyrå

Succén fortsätter med fler fynd. Här har ni dem: dagens varor:

1. Halv rulle toalettpapper. Tjock, mjuk och härlig kvalitét. Fungerar bra för snytning, mumifiering och dylika aktiviteter. Antal: 1 

2. Halv flaska chestnutlotion. Gör dig brun på tio sekunder. Ger mer eller mindre jämnt resultat. Antal:1

Så. Sätt igång och bjud!


På låtsas då

Idag har jag och mina nyblivna arbetskamrater lekt låtsastelefonförsäljare. Försökt sälja låtsasprenumerationer till låtsasmänniskor. Min låtsasmänniska ville inte ha mina prenumerationer. Jag skall återkomma om en månad.
Bra dag!

Idalinns auktionsbyrå

En av de roliga sakerna med att upplåta sitt hem för festligheter av olika slag är de lusigheter man i efterhand kan finna gömda lite här och där.

Då jag för tillfället försöker slå rekord i att ha många arbeten samtidigt tänkte jag här och nu börja min karriär som auktionsförättare genom att sammanställa ett urval av de prylar jag och frugan samlat ihop under lördagens efterföljande storstädning och så att säga bjuda ut dem till högstbjudande (alternativt dess rättmätiga ägare). 

Tillåt mig alltså att presentera: Idalinns auktionsbyrå- en garanterat bra deal!

Dagens varor:

 
1. Handske i skinn. Fin kvalitet. Lagom stor.
Antal:1 

2. Zebraöron på diadem. Passar bäst på huvuden av något mindre storlek.
Antal: 1

 
3. Voluminös afroperuk. Så gott som oanvänd.
Antal: 3


4. Sandal i naturvandrarstil. Storlek större.
Antal: 2


5. Napp i plast med fågelmotiv. Relativt fräsch.
Antal: 1

Ja. Det är bara att slå till.
Vad väntar ni på va?


Helt okej hemkomst


Efter andra dagens långa och lärorika säljutbildning (under vilken jag bland annat lärt mig att ett nej aldrig är ett nej) kom jag hem till en härlig Jenny och en massa köttfärssås och såna där snygga bakelser som kan skådas på bilden ovan. Jag tyckte att det kändes som en helt okej hemkomst.

Temledagen ju!

Idag käkar Ture Sventon temlor i Malous morgonprogram och det hela får mig att inse att det faktiskt är en alldeles speciell dag idag. En dag då jag borde äta en alldeles ovanligt näringsrik lunch. Åhåhå!

En ny och härlig vän

Första dagen på nya jobbet och jag har redan hittat en kompis! Kaffemaskinen heter han och han är både stor och stark. Tror vi kommer komma mycket väl överrens. Eller tror och tror. Jag är övertygad!

Dagens bloggtips


Den är här nu, Afrikabrudarnas blogg. Tycker ni ska läsa den. Det ska jag göra.

Den där hjärtedagen då?

Jag har efter aftonens research förstått att man som bloggare förväntas berätta för sina läsare hur man firat den där hjärtedagen idag. Vem man uppvaktat och med vad, hur många rosor man fått, huruvida man föredrar chokladhjärtan framför gelehjärtan, vilka hälsningar man mötts av i högarna av allahjärtansdagkort och så vidare und so weiter tills hela läsarskaran jublar av glädje över ens omtyckthet. Dessvärre har mängden rosor /chokladhjärtan /gelehjärtan /uppskattningskort  för min del idag varit synnerligen knaper, och följdaktligen kommer ni inte få så himlans mycket information om just detta. Det betyder dock inte att stämningen inte varit hjärtlig. Det har den varit. Så hjärtlig att jag kan tänka mig att dela med mig av lite hjärtlighet till er.

Okej, här kommer den: Jag gillar er. Ni är goa. Puss

Förändringens dag

Idag är dagen då vi lämnar det gamla bakom oss och kastar oss ut i det nya, spännande, okända livet. Dagen då vi byter ut Rebecka mot en soffa. Dagen då bloggerskan Bergström byter upp sig till ett rum med dörr. Dagen innan dagen då hon börjar sin telefonförsäljarkarriär! Jag förstår såklart att ni alla nu blir fantastiskt nyfikna och att ni vill veta ALLT! Därför: bilder!

Här har ni Rebecka på gårdagens avskedsparty, piffig i schlagerställ.


Och här har ni Frida på avskedsparty. Också piffig i schlagerställ.

Soffan som skall ersätta Rebeckan, i viken jag för tillfället ligger utfläkt ser ut ganska exakt såhär. Skön, tjusig och välkommen!

Sist men inte nödvändigtvis minst kan ni här skåda er favoritbloggerska pysslande i det nya rummet. Med dörr.

En sån dag. En sån dag!

Dagens hushålleliga fråga


Kommer ni ihåg kladdekakan jag häromdagen slängde ihop. Ja. Här är den nu. Inte uppäten. Fasttorkad i formen. 

Så blire när man inte har några vänner att dela sin glädje med.

Ja. Och såhär i storstädningstider undrar jag så smått om det kanske eventuellt finns någon som har något tips på  hur man separerar själva kakan från själva formen. 

Tacksam för svar. Hej.

  

Celebrityspotting

Idag har vi varit på ikea Jenny, Olle och jag. Vi har slöat i soffor

och sett fräscha ut i en fräsig mörkbrun soffa.


Sen gick Jenny på toaletten. Då tog jag posarbilder på Olle.

Några stycken.

Sen drack vi läskeblask (fri påfyllning) och spottade kändisar. Vi hittade två. En föredetta idoldeltagare som Olle tror eventuellt hette Erik och sedan en fräsch programledare/ poet/ musiker /storbloggare. Hemskt starstruck blev vi allesammans och försökte därför ta ett par smygfoton på händelsen. Resultat kan skådas nedan.    

WOW!


Morotsmackor?

Åhåhå. Det låter som om Olle och Jenny vaknat. Det blir nog frulle idag också! HURRA!

Dagen och glömskan

Jag är hemma nu. Har i timmarna tre kastat tidningar ikring mig och sagt "gladallahjärtansdagönskarpumamedtjugoprocentsrabbat" till varenda människa jag mött. Jag har mött ganska många människor idag. Därefter har jag i timmarna sju hängt i skolan, pysslat allahjärtansdagkort och varit allmänt trevlig. Känner dock att en så här överdrivet aktiv dag minsann tär en smula på krafterna och kanske främst på koncentrationen. Som bevis på detta tänkte jag giva er en presentation av prylarna jag råkat sno med mig från jobbet den senaste veckan. Håll till godo!

 
Låt oss börja med det superfräsiga allahjärtansdagkortet jag idag tillverkat åt min Jenny. Är ganska nöjd själv och ville därför gärna visa upp det. Inte spontanknyckt alltså. Man får ta med sig sina kort hem.

Här har ni en nyckel och en legopirat som inte syns sådär överdrivet tydligt. Den sistnämnda tillhör egentligen en rar gosse i åttaårsåldern.


Här har ni en röd whiteboardpenna och dagens fräschaste fynd, ett orange rastvaktsband.

Nu ska jag och Jenny leka skola. Hadet!


Nu drar ja te jöbet

Vaknade upp med en riktig störtsköning till frisyr. Hade jag haft tid att plåta det hela hade jag gärna gjort det. Det har jag dessvärre inte, så ni får lite på mitt ord, alternativt söka upp mig för personlig visning.

I will be at the korsväg, spreading the message of the alla hjärtans dag, in case ni vill mig nå. 

Yes. See you sen. 
Puss 


En liten skola i ledsenhetshantering.

För er som börjat oroa er över min psykiska hälsa efter föregående inlägg kan jag berätta att jag numer börjar hantera det hela. Har hittills provat på tre taktiker och funnit dem alla framgångsrika. Tänkte därför bjussa er på en liten skola i ledsenhetshantering. Här har ni den:

Metod ett: Identifikationsmetoden, där du ser på dokumentärer om tragiskheter, förslagsvis om kraftigt överviktiga amerikaner, och inser dina egna problems litenhet. Se sedan hur tragiskheterna löses på smidigt vis, i detta fall amerikanernas övervikt med hjälp av by-pass kirurgi och sedan kirurgi av det pastiska slaget. Dra sedan slutsatsen att alla problem kan lösas med en smula vilja (eller med hjälp av läkare och kniv (eventuellt inte i mitt fall.)). 

Metod två: Utfyllnadsmetoden, där du köper någonting festligt och låter detta ta det saknades plats i ditt liv, i detta fall en fet soffa att ställa i den förlorade rumskamratens del av rummet. Eller, låt din andra lägenhetspartner köpa en soffa. Mer ekonomiskt så.

Metod tre: Förnekelsemetoden, där du ser till att hålla dig extremt sysselsatt, helst med dubbla arbetspass och storhandling och långkok. Se sedan hur alla dina göromål fyller upp din tankeverksamhet och vips, problemet är ur världen!

Bra kommer det gå det här!
Nu: sova.
Godnatt kamrater.


Ett armband!

Till min och skolbarnens stora besvikelse tyckte bambabrudarna att det helt enkelt blev för mycket glädje till folket med både lasagne och solsken samma dag, så de beslutade sig för att istället servera soppa till lunch. Trots detta tragiska faktum har dagen varit god. Jag har exempelvis anammat systers tips och lärt ungarna att vika lådor och det gjorde succé. Stor succé! Så stor succé att jag av de små överöstes av presenter och ömhetsbetygelser. Bland annat fick jag ett fräsigt armband, tvinnat av rosa och lila tråd. 
 Seizar dagen

Idag är det lasagnedag och fint väder. Jag peppar med peppar och kaffe och headar därefter mot stadens mer avlägsna delar. 

Bra dag idag. Yes.
Puss 


Känslosamt inlägg i depressiv ton. Varning varning!

Idag är det onsdag och idag har Rebecka flyttat ur boet for good. Jag har litelitegranna hjälpt henne att packa trots att jag mest kände för att motverka det hela genom exempelvis hungerstrejk i dörröppningen. Men ut kom hon hur som helst och kvar sitter jag ensammen i ett ödsligt rum. Försöker dämpa känslan av övergivenhet med hela livet som var ett disko, en hink blåbärste och ett brev till en vän i Afrikatt och det hjälper lite. Ytterst lite.  

Känner lite att det är i sånnahäringa lägen man borde vara glad och exalterad över att vännerna tar tag i sina liv, att de gör nånting viktigt och nånting spännande. Kan dock i förtroende berätta för er att dessa känslor för tillfället överskuggas av otrevligheter. Lite "jahaja här är jag kvar i snötyngd stad med ett liv som inte gör någon skillnad för någon"-känslor. Och så känner jag mig lite som en dålig person och lite som en missunnsam vän men mest som en ensaming och det hela känns rättså kasst. Därför skall jag nog lämna det hela här.

En dag, snart, skall jag vara glad igen. Då skall jag skriva hyllningsinlägg till vännerna som tar klivet ut i världen. Då skall jag ge er bilder från glada tider. Då skall jag bjuda er på länken till brudarnas nystartade blogg och sen kan också ni ta del av vad de egentligen sysslar med där borta i fjärran. En annan dag. Nu: sorg.

Ha det.Här har ni Rebeckas före detta rum, mitt försök att fylla ut det hela med fåtölj samt en del av min nedstämda figur i form av ett finger i vänstra hörnet.

Fett ogött


När jag kommer hem möts jag av en tragisk syn. En rumskamrats liv i lådor /påsar.
Det känns fett ogött.

Så nu far jag till Frida och sörjer en smula.

Onklar, kusinbarn och ett sjuttionioårsparty.

Jag är tillbaka i hemmets lugna vrå efter krävande arbetsdag. Pärlplattor och modellera alltså. Sjukt ansträngande grejer. Så nu måste jag pusta ut med apelsinläsk och meditativ musik. Tänka tillbaka på helg och ledighet och frid och ge er en hög bilder i samma veva, det ska jag göra!

Här är dom, helgpicsen. Håll till godo!

 
Här har ni en bild på Ville, killen jag hängde med i fredagskväll efter jöbet. Vi käkade mjölk och chips och jag sjöng sånger för honom och han sjöng litelitegranna för mig också (vill jag gärna tro) och så sov vi och hade det allmänt gött. Villes morsa var för övrigt också där (fötterna till höger i bild). Hon var snygg och snäll och bjussade på kaffe och allt möjligt. Härligt!

Efter go hemmakväll for vi alla till hembyn där vi hittade en hel hög släktisar, med vilka helgen sedan tillbringades. Där dracks kaffe och där lagades semlor. Där slöades det i soffor och där skådades melodifestival. Härligt var det. Mitt hjärta smälte för Fakirpojken och jublade vid hans framgångar. 


Sedan blev det söndag och kyndelsmässodag. "En sån fest" ropade vi då och rusade iväg till kyrkan där vi tillsammans firade det lilla jesusbarnets tilltempletframbärande.

Sedan for vi alla iväg till ett hejdundrandes sjuttionioårskalas där vi åt marsipantårtor och småkakor och sånt.
Syster och jag drämde till med våra allra lyckligaste miner och fastnade så på bild.

Mormodern fick tjusiga presenter...

..och var själv piffigare än nånsin.


Jag fick spela spel på onkel tomas fräsiga telefon.


Och onkel Erling var som vanligt vacker som en dag.


Modern och mostrarna fastnade dessvärre inte på bild, men de var där ändå. De var glada och klädda i lila. 


Just kiddin

Okej. Skojade bara. Fröknarna är tydligen sjukare än nånsin och jag har avancerat till mellanstadiefröken! Fantastiskt.

Bilder kommer sen. Ikväll kanske.

Inbillar mig att ni är sjukt intresserade nämligen.

So long!

Sysslolös, så att säga.

För första gången på veckorna tre är alla fröknar i hela stan friska som nötkärnor. Ingen Lisbet har ringt. Ingen annan har ringt heller för den delen och det betyder att ni nog blir tvugna att dras med mig idag. Jag är alltså back in bloggbusiness, så att säga. 

Kan redan nu fresta er nyfikenhet med ett löfte om kommande bildrepotage från helgen. Snart. Först frulle.
  


Angående morgonen

Den här dagen har börjat bra med kaffe i hela sängen.
Det värmde, så att säga.

God morgon! 

Ett till jobb

AHA! Er favoritbloggerska har i torsdagspresent fått sig ännu ett jobb. Ett fräscht ett. På göteborgs största morgontidning.

Som gratulation till sig själv skall hon nu baka sig en kladdekaka. En fet en.   


Törnrosa, Tjejer, Tapas

För ett litet tag sedan var det en helg. En ganska trevlig en om jag får säga det själv. Tänkte därför bjussa på ett gäng bilder därifrån, så att ni inte behöver känna er snuvade på konfekten.
 Håll till godo!

Såhär såg det ut när en massa tjejer samlades, klädde på sig kulturella klädnader och tog en gruppbild.
Jenny fick inte följa med, men hon var glad ändå, för hon  hade klippt sig en lugg. Det var hon som fick ta gruppbilden.

Sedan åkte brudarna spårvagn en stund. Där försökte de ta snygga kort på sig själva. Det såg ut sisådär såhär.

Och sedan anlände de på röd matta till premiärpiffig opera. "Piffigt", tänkte de. "Låt oss ta ett kort!" Kortet blev dock suddigt men flickan Mickan blev bra och det är ju huvudsaken. Hon skulle ju ändå föreställa födelsedagsbarnet. De spanade på en törnrosa som stack sig på en knarkarspruta och födde ett lila ägg. "Fantastiskt!" ropade hela operan och applåderade stående i många minutrar. Brudarna fick lov att hålla med.

Sedan begav de sig till stadens inre delar där de drack varsin tjusig drink med jordgubbar i, och de var både glada och snygga. Så glada och snygga att de kom in på en schtekig diskodansarklubb där de bekantade sig med ett gäng norrmän och en glad brud som hette Jenny och så dansade de disko tills tårna deras blev blå. 

När de till sist kom hem sov de som stenar i några timmar och vaknade till fantastisk sushifrukost. Sedan for brudarna hem. 

Lyckligtvis innebar inte detta slutet på festligheterna. Jenny och jag plockade nämligen framåt aftonen med oss vår Rebecka till en trivsam restaurant där vi proppade i henne ett helt gäng smårätter, som tack för tiden hon uthärdat ihop med oss som sambosar. 

Det hela var mycket vackert men mycket sorgligt. Så vackert och sorgligt att vi var tvugna att be en random grabb på spårvagnshållplatsen att plåta det hela. Det gjorde han lyckligtvis med glädje, och han gjorde det bra.

Goda brudar. God helg! 


Tvättafton

På grund av våra extremt hektiska liv fick Jenny och jag igår för oss att tjuvtvätta nattetid. Dessvärre var detta något grannarna också fått för sig, något som gjorde torkrummet synnerligen upptaget.

"Torkrum" fnyste vi då.RSS 2.0