En användbar present

Fick en tankeläsarbok av frida idag. Mycket användbar present.Mitt bidrag till konsumtionen

Okej. Nu har jag handlat. Dojor och strumpebraller och en liten kavaj och en lila mössa och en glittrig mössa och en överraskning till en frida.

SÅ HIMLA INTRESSANT!

Ja. Jag tänkte väl att ni skulle tycka det.

Fast i det förgågna

Var inne och checkade läget med grönsaksligans gamla blogg. En före detta fantastisk blogg om vardagslyks och livet som malplacerad naturelev. En blogg där inget skrivits på åtminstone ett halvt år. Trots detta är det enligt statistiken en liten stackare som är där och snokar. Varje dag.

Jag undrar så smått vem denne någon är. Och jag undrar så smått varför denne någon inte ger upp. Börjar läsa något annat istället. Den här bloggen till exempel.

Angående det där med ensamhet och min vän sara

Det där med att vara ensam är inte riktigt min grej. Inte alls min grej, för att vara lite mer korrekt. 
Nästan en hel dag i ensamhet klarade jag innan jag gick under och rejsade tillbaka till horred och föräldrar igen. Där fick jag glögg och kalkon och pesto och en kram och det var härligt.


Och imorgon ska jag träffa sara. Vi ska utsätta oss för mellandagsrean, bidra till överkonsumtionen och ignorera vår arbetslöshet. Eller min arbetslöshet. Vet inte riktigt hur det står till med den där sarans. Vet inte hur nånting står till med den där saran. Kära hjärtanes. Ja. En träff kommer sitta fint.


Såhär ser den där saran ut. Och såhär ser min råsa hårbotten ut.

Ja. Vi hörs.
Godnatt.

Ett popparty

Igår var det pop-party i underjorden. Ett hejdundrandes annandagskalas skulle det tydligen vara, och vi tyckte att det lät så festligt så, så vi iklädde ut/upp oss i de poppigaste kläder vi kunde hitta i hemmet, och tog sedan kort på oss själva i de mest svårmodiga poser vi kunde frambringa. Därefter promenerade vi de få metrarna till kalaslokalen i fråga. 

Där möttes vi av en festlig syn. En hel hög med människor, som alla såg likadana ut, som dansade likadant till musik som lät likadant. 

Det var håkan hellström och det var broder daniel. Och så var det håkan hellström och broder daniel. Och tidvis var där ingen musik alls. Men de likadana människorna var lika glada ändå. Fortsatte att dansa likadant och att se likadana ut. 

Exotiskt var vad det var. Exotisk annandag.   
Mer julIdag är det annandagen. En annan dag alltså. En dag då man så smått börjar återgå till normalt leverne. En dag då ni börjar läsa bloggar igen.

Vad har hon egentligen gjort hela julehelgen, frågar ni er då. Vad har hon egentligen ätit? Och framför allt: var är alla bilder?

Tat lungt polare, säger jag då. Här kommer den. Hela helgen. Med bilder. Håll till godo.


På juleaftonens morgon väcktes syster och jag av sjungande föräldrar. De ville äta julefrukost med oss. Bra idé tyckte vi, så vi åt julefrukost med dom. Skinkamackor blev det. Alla tiders var det.

Sedan rullade vi iväg till morfars hem. Där sjöng vi julevisor för damer och herrar som inte hörde så mycket men var glada ändå.

Och så fikade vi kakor och kaffe. Sen ville morfar visa upp sina ballonbasketskills. Mycket imponedade blev vi allihop.

När morfar tröttnat på vårt sällskap for vi hem igen. Syster var utmattad efter sjungandet och ballongandet så hon somnade en smula.

Sedan började något underligt program på televisionen. Det handlade om leksaker som hoppade och tjurar som luktade på blommor och sånt. Intressant tyckte syster och jag. Intressant tyckte tomten och lisa.

Och under tiden vi insöp julestämningen i varsin fåtölj fixade mor och far värsta julematsbuffén. Där fanns köttebullar och prinsakorvar och en potatisgratäng utan fiskar i. Alla ropade ÅH och åt tills de storknade. Sedan åt vi lite till. På detta moment finns dessvärre inga bilder. Antagligen för att vi alla var för upptagna med själva ätandet.

När alla var uppätna och nöjda skulle det fikas och sjungas. Då bullade modern upp med godisar och kakor och godisar och kakor i mängder. Sedan bildade vi en så kallad familjeorkester och spelade så ett par julevisor. Syster på violin och fadern på gitarr, modern och mostern tog varsinn flöjt och själv plinkade jag litegranna på pianot. Det lät fantastiskt.

Och klockan tickade. Vi åt godis. Vi åt kakor. Tiden gick. Vi åt godis. Vi åt kakor...

...Sedan bestämde jag att det var dags att ta itu med den där paketöppningen. Så vi öppnade paketen. Det var en härlig stund. Superhärlig verkligen.

Och härligare blev det. Syster och jag promenerade nämligen sedan till kyrkan i sakta mak. Där avnjöt vi en välsignad midnattsmässa. Syster stod för fotograferandet. Fadern stod för ljuständandet och klockringandet och jag själv stod för lyssnandet och tittandet. Horreds kyrkokör var större och ståtligare än nånsin. Violinisten (rakel) spelade vackrare än nånsin. Till och med o helga natt avklarades utan större svårigheter.


Efter juleaftonen och julenatten kom juldagen. En glädjens dag, ty då föddes jesus kristus, världens frälsare. Men också en sorgens dag, ty det var dagen då snön smälte.

Hursomhelst så firades det hela med tjocka släkten i moster och morbror och kusins fräcka villa i varberg. Där blev den tjocka släkten ännu tjockare än vanligt, eftersom hela helgens kakor dukades upp samtidigt.

Tillsammans spelade vi spel och tog kort på det.

Och så spelade moster gitarr och så tog vi kort på det.

Sedan satte sig Vilhelm och Vilhems mor och mrmor och mormorsmor helt spontant ner i en stilig formation mitt på golvet och så tog vi kort på det.

Mycket stiligt blev det hela.

Och idag. Den andra dagen har vi återigen varit i kyrka. Där lyssnade vi till predikan kring martyrskapet och genomled ett par psalmer till gitarr och orgel. Höhö. Skämt åsido. Vackert lät det hela, ty det var far och morbroder som stod för musicerandet. Mor min läste texten och syster och jag och mormor insöp atmosfären. Värsta familjegudstjänsten skulle man kunna säga.

Därefter drack vi glögg.

Sedan åt vi en kalkon.


Ja. Jag tror att jesus kristus allt som allt är nöjd med sitt födelsedagsfirande.
Låt oss hoppas det iallafall.


PS. För att inte sno åt mig ära som jag inte förtjänar bör det tilläggas att fotografen till de flesta korten (de snyggare av dem) är systern min. Det är  hon som kan det där. Bara så ni vet.
Alltså, fotograf: Anna Bergström


En figursydd pyamas

Holger (datamaskinen) har fått en ny pyamas i julklapp. En figursydd rosa.
Han trivs döbra i den. Bra jul, tycker han.


Bra jul tycker jag.

Bra jul tycker ni?
Hoppas det.

Kul Jul
Idag har nästomten anlänt och gjort slut på advent. Ett ljus har han tänt. Och så har han åkt pulka i en slänt. 
Tror jag. Lite svårt att höra vad han säger när han tuggar på näsan sådär. 

Och imorgon äre jul! Kul!
Ja. Nu sover vi. 


 

Angående en julsång

Syster och jag lyssnar för tillfället på uppsala musikklassers julskiva. Vi fylls av stämning och minns den glada tid då vi själva var en del av denna härlighet. Jag minns den tid då vi sjöng om ett stackars barn som blev uppdrucket som te. 

Hiskeliga saker didär julevisorna

Hör själva kamrater.
Pour child for tea.
Fjärde versen. 
Hjälp.
  


Angående det här med att baka julgodisar

Det här med att baka julgodisar är inte alltid en dans på rosor. Ibland kan till exempel chokladsmältningen gå på ett lite annat vis än man tänkt sig. Det kan till exempel bli till chokladpulver istället för till rinnig choklad. Och då kan det hända att man måste äta upp chokladpulvret jättesnabbt innan någon märker något. Till exempel. 
 

En lista

I juletider som dessa då allt är frid och fröjd och härligt och stämningsfullt skulle man kunna tro att en etablerad bloggerska som jag skall ha samlat på sig en hel hög intressanta blogginläggsuppslag att författa litterära mästerverk kring. Det har jag dessvärre inte. För stunden. Märk dock att detta inte betyder att livet för stunden inte är festligt. Festligt är precis vad det är. Låt mig därför bjuda er en enkel, men härlig lista. (För att alla älskar listor) Här kommer den. Håll till godo!

Festliga saker som hänt idag:

1. Ida och Syster vaknar i systers rum. Inser att det snöar fantastiskt mycket. Att det antagligen snöat lika fantastiskt mycket hela natten. Att det är vinter. Att det är jul! Bestämmer sig därför för att väcka systers övriga gruppboende med spontanluciatåg. Festligt!

2. Syster inser att gruppboendet hon bor i har ett överskott på mashmallows som bör ätas upp. Till frukost! Festligt!

3. Syster och Ida springer under dagens hysteriska julklappsshoppingstund helt spontant in i sin gemensamma far. Far och döttrar grips samtidigt av hungrighet. Far bjuder döttrar på kinesisk mat i riklig mängd. Festligt!

4. Ida packar inför resa till lantligare trakter. Inser att Jenny snott Idas kjol. Inser att Jenny hamnat i underläge gentemot Ida. Inser att Jenny är utpressningsbar. Byter till sig megatrevlig stickad tröja. Festligt!

5. Idas och systers far har laddat bil med härlig klassisk musik inför hemfärd. Festligt!

6. Idas och systers och far möts vid framkomst av härlig moder, julpyntat hem och pepparkakerulltårtebakelser. Festligt!

7. Idas barndomspolares mor deltager i postkodmiljonären. Festligt!

8. Idas barndomspolares mor vinner sjuuukt mycket pengar i postkodmiljonären. Festligt!

9. Ida hinner välja sovplats före Syster. Ida får den goa sovplatsen. Festligt!  


Såhär kan det till exempel se ut då en mor har bakat pepparkaksrulltårtebakelser och plockat fram det rara porslinet som inte under några omständigheter får diskas i någon typ av maskin.

Såhär kan det se ut då man tittar ut genom ett vardagsrumsfönster och inser att det är ganska snyggt.

Ja. Tack för nu. Godnatt. Puss

En jättegod morgon

Ojojoj, kärahjärtanes och hoppsan vad det snöar.
God morgon kamrater, god morgon!

Angående ett lyckat kalas

För att ett kalas skall bli ett lyckat kalas är det viktigt att det hela är ordentligt förberett. Att det är planerat och strukturerat och sånt. Att rätt gäster kommer. Att tillräckligt många gäster kommer. Att hemmet är helt och rent. Att värdinnorna är hela och rena. Att kakor och grejer är prydligt uppbullade, och såklart att det är ordentligt skyltat.

Självfallet var gårdagens festligheter precis så lyckade och välförberedda som man kunnat hoppas. Se bara själva! 

Skylt

Prydligt uppdukade kakor och delikatesser

Tjusig värdinna

Tjusig värdinna

En helrätt gäst

En till helrätt gäst

Massa gäster

och fler gäster

och glada gäster

och härliga gäster

helt enkelt ganska nöjda gästerLyckat kalas alltså.
Härligt!

Och nu: en förtrollad film i en systers soffa. Godnatt pysar.

Angående den ultimata tjuguårspresenten

Nu när Jenny fyllt jättevuxen är det dags för henne att ta tag i sitt liv. Bli vuxen och självständig och ta vara på sig själv och sånt. Få fart på sin karriär och få hushållet på fötter, så att säga.

Turligt nog fick hon det ultimata redskapet för ändamålet som gåva från sin ömma moder.

Det bästa av två världar, i bärbart format. 

Mina damer och herrar, jag bjuder er härmed...badabadamm... BESTICKPORTFÖLJEN!Fantastiskt!

Angående kvällens festlighet och en alldeles speciellt välkommen gäst

Godmorgon och goddag.

Idag är det lördag och kalasdag. Det betyder att vi ska dricka glögg och knapra pepparkakor och fira julen och inflyttningen och jennys födelsedag. Trevligt och festligt skall det bli. Trevligast av allt är dock att Karin kommer hit. Direkt från Indiens översvämmningar och farliga frukter till vår julpyntade boning. Nästan.

Åhåhå. Alldeles glad i magen blir jag när jag tänker påt.

Halleluja Amen!


Angående mitt ljuva hårsvall


Idag är det dags för er att ta farväl av mitt ljuva hårsvall.
Bara så ni vet alltså.

Ojojoj så spännande.

Det tvåhundrade inlägget

God morgon/ förmiddag/ dag högt ärade läsare.

Låt mig bjuda eder bloggens tvåhundrade inlägg.
Av statistiken att döma verkar ni icke ännu ha tröttnat på mitt superexklusiva liv och det tycker jag är trevligt. Jag tackar alltså så hjärtligt för uppmärksamheten och så. För ni är ju rättså schyssta ändå.


Ja. För tillfället befinner jag mig föräldrahemmet där jag lyssnar till julig musik, spanar på snön utanför fönstren och läser lite sporadiskt i en rejäl roman. Härligt och helrätt skulle jag vilja kalla det. En utomordentlig start på ett jullov utan synlig ände.

För intresserade (er) kan jag också berätta att träffen med klassenkameraderna igår afton blev ett lyckat event.  Att alla var glada och att några av dom såg ut sisådär såhär.


Lite trötta och glada och nöjda och suddiga, med andra ord.

Härligt!För övrigt

För övrigt innebär detta att bloggen här är i behov av ett nytt namn. Hmmmm...

Angående den avslutade terminen

Jag är klar nu. Har plockat ihop mina första trettio högskolepoäng och känner mig synnerligen nöjd och tillfreds med min insats. 

Ja. Jag tror bestämt att den är värd sina fem pestoburkar. Insatsen alltså.

 
Och nu: Bier, stadochlad och en bunt med Klassenkameraden.

Härligt!


Angående en undring och en framtid

Undringar angående inlägget om gårdagens literaturtenta har kommit in till redaktionen.
Läsare förfäras över att vi inte läser vår kurslitteratur ordentligt.

Jag ber såklart om ursäkt för missförståndet. Självfallet läser vi vår kursliteratur. Vi till och med läser den från pärm till pärm. Vi läser kommentarsdelarna och baksidestexterna och diskuterar sedan texterna i fråga på ett djupgående vis. Alltid. Redigt.

Ängslas alltså icke, läsare. Enligt oss själva är vi väl förtjänta av våra finfina betyg. 
Sådetså.
Imorgon är för övrigt den sista dagen på terminen. Den sista dagen på kursen. Den sista dagen på mitt planerade och säkra liv. Sedan skall jag bege mig ut i arbetssökerierna och osäkerhetens dimmiga natt.

Så, om någon känner att de har lust att anställa en sådan som mig är det bara att höra av sig. Jag kan ganska mycket. Vika tvätt och översätta tyska texter och spela blockflöjt och allt möjligt.

I´m all yours liksom. Från och med imorgon.  


Angående kyla och hemskheter

Jag försöker snabblära mig den tyska historien. Försöker banka in årtal och datum och namn på politiker och upprorsmän och sånt.

Inbankande är dessvärre inte min starka sida.
Inbankande ger mig huvudvärk.


Och i huset mitt är det kyligt och dant.
En sådan misär, kamrater! Misäääär!


Angående en alldeles festlig kväll

Ikväll, kamrater, har batteribrudarna haft en alla tiders kväll. En festlig kväll. En matig kväll.
Ja. Ni ser ju själva.

Uppsnofsade och prydliga var vi alla tre och mottogs med ett leende av en käck servitris på en lika käck resturang. Hon placerade oss vid fönstret (eftersom man, som alla vet, gärna vill ha de snyggaste gästerna i fönstret för att locka fler gäster). Glada blev vi och beställde rikligt med mat. Pasta med ost och pasta med curry och pasta med svamp. Kära nån ja, så mycket mat det blev. Och så smaklig sedan! Verkligen mycket smaklig.

Efter det att rebecka sedan på ett diskret sätt skulle försöka fånga den käcka servitrisens fräscha bakdel på kort, utan att riktigt lyckas med diskretionen, bestämde vi oss för att bege oss från stället. Strosa en stund längs stadens gator och gränder.

Och just där fick vi syn på en galet stilig karl. En tiopoängare, skulle man kunna säga. Man skulle också kunna säga att våra blickar fastnade på karln i fråga. Att de hade lite svårt att slita sig.


Efter en stunds kamp mot instinkten att stanna hos herrn över natten vann vi dock åter kontrollen över oss själva och spatserade så vidare.


Det var då vi hittade en sån där pusstation. En sån som det talas så mycket om i tider som dessa. Vi stannade såklart till för ett kort men romantiskt ögonblick, innan vi vandrade vidare. (Vill här be en smula om ursäkt till pojkvänner och övriga svartsjukeberättigade varelser. Utropar som försvar att en skylt är en skylt och att det är svenskens skyldighet att lyda dem blint. Sådetså.)

Ja. Sedan tog vi oss en tur bort mot avenyn. Kände liksom hur vi mer eller mindre medvetet drogs till en viss attraktion som befinner sig alldeles där i närheten.

Och tänka sig. Helt plötsligt stod vi där, öga mot öga med herr Timbuktu. Eller Jason som han brukar kallas i de mer familjära sammanhangen. Han var så charmig och vinkade så fint. Vi var tvugna att vara honom till lags genom att önska en låt och därmed donera en ring penning till malariabekämpningen.
Vi valde steps med 5,6,7,8. Bra låt. Festlig låt.

Så om ni skulle råka höra just denna låt på en radio nära er kan ni ju skänka oss en tanke. Eller så kan ni tänka på de malariasmittade barnen. Det kanske blir bättre så.

Ja. Jag tackar och bockar och önskar er en trevlig natt. Klappa en katt.
PussDamals, dann und danach. Liksom

Idag har jag och sara och johanna och viktor blivit godkända i vår literaturkurs. Vi pratade med herr magister i några minuter. Droppade några termer och log och nickade och tänk så nöjd han blev. Supernöjd verkligen. Så nöjd att han antagligen skulle ge en av oss ett väl godkänt betyg. Härligt och fantastiskt, eller hur?

Jag bara undrar bara litegrann över en sak. VEM av oss menar han? Vem sa något smart? Vem sa något insiktsfullt? Vem sa någonting som indikerade att personen i fråga läst någon av böckerna överhuvudtaget?

Inte var det jag. Inte var det någon av de andra heller. Men vi var glada ändå. Så vi gick och köpte ett par juleklappar. Sedan hängde vi en stund utanför musikhjälpen och spanade lite på kändisar i bur. Lyssnade lite på elin sigvardsson och posade lite för filmkamerorna. Tog vår chans att visa upp oss för den svenska befolkningen och så. Det var härligt.

Och nu ska jag duscha mig varm. 

Sen ska jag och mina kvinnor ut och göra stan. Äta spagetti och uppmärksamma jennys kommande födelsedag.  

Bara så ni vet alltså.
Hörs. 


Angående en sak jag finner en smula underlig

Jag wikipediar bittenfelden konferenz.

Wikipedia föreslår at jag kanske menar bitterfelder konferenz.

Jag wikipediar bitterfelder konferenz.

Wikipedia meddelar att det inte finns något som heter bitterfelder konferenz.

Why god, why?


Angående en dröm

Inatt har jag drömt om spöken och grejer.
Spöken som viker tvätt, närmare bestämt.
Lite konstigt. Lite otrevligt.

Ja. Nu vet ni.
Godmorgon.

Angående helgen och bilderna

Här kommer det. Det utlovade jättelånga bildinlägget.

Tänkte för att liva upp stämningen en smula och göra er en aning förvirrade börja från fel håll. 
Okej? Håll i er kamrater. Här har ni den. Helgen i bilder!

För en liten stund sedan var jag och syster och systers två sambosar på en hejdundrandes luciakonsert. En luciakonsert med såväl luciatåg som blåsorkester och en utomordentlig operasångerska. Fantastiskt och känslosamt var det. Där insåg jag att jag älskar körsång. Att jag älskar blåsorkestrar och framför allt att jag älskar begåvade operasångerskor. Nedan kan ni skåda fröken operasångerska och hela orkestern. Så stiligt! Så stämningsfullt! Jag grät.
 
Såhär såg luciatåget ut. Två av tärnorna var på smällen och lucian hade kort hår. Härligt och spännande tyckte jag att det var.

Såhär såg jag ut innan konserten började. En smula förväntansfull men ändå helt ovetande om de känslosvall som skulle drabba mig. Killen brevid hade en snygg flickvän. För övrigt.

Innan självaste konserten var jag, som tidigare nämnts hemma hos syster. Insåg då att mina sambosar i jämförelse med systers beter sig synnerligen vanligt. Nedan kan ni skåda hur man avslutar en måltid i systers gruppboende. Konstigt.
  
Måltiden, som slutade på ovan illustrerat vis föregicks som tidigare nämnts med tillverkning av pepparkaksstall. Nedan kan ni skåda resultatet. Inte riktigt så stabilt som önskat, dessvärre.

Här har ni ett bevis på systers överlägsna pepparkaksbakningsskills i jämförelse med mina. Det är alltså hon som tillverkat den avancerade kamelen. Det är jag som gjort den invalida noshörningen.
Fler pepparkakor har ni här. Om ni undrat hur en ängel med bröst av gelehallon skulle te sig efter ugnsvistelse har ni svaret nedan.   

Och ovan illusterade pepparkakor kom alltså till under gårdagens pepparkaksbakarparty hos hanssonbrudarna. Där satsade man på stort med hembakt deg och grejer och det såg ut sisådär såhär:

Det såg också ut litegrann såhär. Fast utanför fönstret  då. Snö och härligheter. I härligheterna halkade sedan, eller innan, det beror ju på lite hur man ser det, Jenny. Rakt på röven. Och det var då jag och Jenny insåg vad röven är bra till. Bortsett från att det är ett utmärkt ord att utropa då man vill uttrycka vrede då.


Innan pepparkaksbakarpartyt ägde rum, ägde en annan himla festlig grej rum. Nämligen ett hejdundrandes tjuguårskalas. Det var mikaela som fyllde år och hela släkten och alla polarna som var där och firade det hela. Där dansade mostrarna disko sida vid sida med di unga och det hela var sådär generationsöverskridande och härligt. Det såg ut såhär ungefär:

Men innan det blev dans hölls en ståtlig middag, vid vilken jag hade karln på bilden nedan till kavaljer. Han skötte sig såklart exemplariskt. Talade med sin dam på ett trevligt sätt och lät henne gå före i kön och sånt.

En annan som skötte sin roll exemplariskt var födelsedagsungens mor. Nedan kan ni skåda henne då hon framför en egenskriven schlager till dotterns ära. Intet öga var torrt. Jag tror inte det iallafall.
Inte födelsedagsbarnets iallafall. Tror jag. Här har ni henne nämligen. Ser ni så rörd hon ser ut att vara?  

Nästan lika rörd som dom på bilden nedan är snygga.
Snygg skall man vara när man är på kalas nämligen. Helst i höga klackar och röda läppar som bruden på bilden nedan.


Och nu kom bruden nedan hem. Inga fler bilder för er alltså.
Jag hoppas ni är nöjda. Jag är nöjd.

Ha en glad lucia kamrater.
Puss
Angående pepparkakor och kockmössor och sånt

Jag är hos syster och julbakar. Syster bakar en pepparkaksjulekrubba och har givit mig i uppgift att fixa didär snubbarna runtomkring. Två stjärnor, två hästar, två kvinnliga herdar, sju manliga herdar (varav en är huvudlös och en är benlös) och en julnoshörning har jag gjort och tålamodet börjar så att säga att tryta.

När familjen i min ungdom ställde till med pepparkaksbak brukade den låta mig ha på mig en käck kockmössa. Då jag iklädde mig den iklädde jag mig nämligen också rollen som pepparkaksbagare. Jag fylldes med tålamod och kreativitetoch var sådär hemskt duktig.

Dessvärre har syster ingen sån där käck kockmössa. Därför ägnar jag mig åt att äta degen istället.
Bra val!

Angående cdon.coms inte helt förträffliga hyrafilmtjänst.

Ikväll har jag och Jenny insett att det inte är en bra idé att internäthyra film från cdon.com. Vi har insett att tjänsten inte uppfyller våra förväntningar. Att den inte vill ge oss den ljud- och bildsynkroniserade film vi så gärna vill ha. Tråkigt är det, tycker vi. Mycket tråkigt.

Cdon.com har berövat oss trettionio kronor och en actionkomisk upplevelse. 
Fy, cdon.com. FY! Ja. Imorgon är det söndag. Luciadag. Dag med mycket överflödig tid. Därför kan jag redan nu sågottsom lova er att ett fräscht bildrepotage från helgens festligheter kommer dyka upp då. 

Känns det bra?
Jag tycker att det känns bra. 
Godnatt.


 

Angående ett barnkalas och ett annat kalas

Kolla vilka käcka killar och tjejer som kom på besök alldeles nyssens! Värsta barnkalaset!
 Jag bjussade dom på chokladbollar. Dom bjussade mig på käcka ljuslyktor som man kan hänga i fönster och på krokar och grejer. Alla tiders. Alla nöjda! Och nu ska jag rusa iväg till en spårvagn som skall ta mig till en buss som ska ta mig till en frida som ska ta mig till ett födelsedagskalas i kinna. Eller skene. Vet inte riktigt. Trevligt skall det bli i alla fall.

Aktiv dag.

Ha en bra kväll kamrater.
Puss!

Angående det härliga översättningsprovet

Som väntat gjorde chokladbollarna succe på tentan. Bidrog till att en hel hög användbara och hittills okända ord kom till världen. Etablieren och refuzieren till exempel. Galet användbara i texter om bokutgivning och sånt.

Jag hoppas att herr magister är lika imponiert som jag.  

Angående kvällens bakverk

Vad blev det för kaka egentligen, undrar ni nu.

Jag kan stolt berätta att det blev en hel hög med chokladbollar.

Kan du inte visa nåra fräscha bilder, frågar ni då.

Jag kan vänligt men bestämt berätta att jag inte kan det. Inte för att jag inte vill vara er till lags, utan för att inte tagit någon bild på dom och redan lagt mig så bekvämt tillrätta i min säng att jag inte känner någon större lust att stiga upp och ta någon heller. Däremot kan jag berätta hur dom ser ut. Och vad dom innehåller. Om det kan vara till någon tröst.

Hur de ser ut:
1. De är runda
2. De är rullade i kokos (alla utom två då, eftersom jag fick lite brådis då mammas pojkar började mitt under kokosrullningsmomentet. Bra avsnitt för övrigt. Den gamle killen utan hår på skallen valde den unga bruden med blont hår. Den brunhåriga bruden blev mer ledsen över förlusten av karlns moder än över karln själv. Den skånska killen med musklerna valde bruden med kort hår som var brunt. Tjejen som inte blev vald hade en snyggare klänning. Bobby valde oväntat nog den blonda skrattande bruden som talar roligt framför den allvariga bruden med det överdimensionerade bystpartiet. Alla var förvånade. Bobbys mamma var nöjd. Hon applåderade när sonen hånglade upp bruden som pratar roligt. Och så sa hon till tjejen med det överdimensionerade bystpartiet att hon tyckte om henne. Tjejen med det överdimensionerade bystpartiet alltså. Jag tror inte att det var särskilt många som blev särskilt övertygade. Gott initiativ dock.)

Vad de innehåller:
1. Två decilitrar socker
2. Fyra matskedar kakao
3. Fem decilitrar havregryn
4. Hundra gram smör
5. Ganska många matskedar vatten (eftersom rebecka druckit upp kaffet)
6. Kokos (utanpå då)

Jag hoppas att ni är nöjda. Det är jag.
Genialisk tentamat verkligen.

Nu. Godnatt.
Angående de nya tallrikarna

Idag har Jenny varit på ikea och handlat. Nya tallrikar blev det. Vita.

Angående dagen, tankekvoten och en kaka

Nu har jag varit i skola i massor av timmar. Översatt mycket underliga texter om gafflar och knivar och potatisar har jag gjort, och jag har tänkt så himla mycket att dagens tankekvot uppnåtts. Nu kan jag inte göra nånting mer. Inte på hela kvällen.

Eller ja. Eventuellt baka en kaka. På sin höjd. En som man kan ta med sig till en tenta. Som är lagom god och inte knaprar. 

En god morgon

God morgon kamrater.
Ville bara säga att jag är vaken och att jag tycker att ni skall uppmärksamma det.
Ja. Ha bra dag. Puss

Dagens läsetips

Tentaängslan kan lätt fördrivas av en glad bok. För tillfället har jag en glad bok att fördriva tentaängslan med, som jag fått låna av den rare tyste pojken i klassen.

Bra utlånat, rare, tyste pojke!

Om man dessutom, samtidigt som man läser den goda boken ligger nerkorvad i en säng, med en varm och musikspelande datormaskin på magen, då kan man känna sig lycklig.

Det är ungefär så mitt läge ser ut för stunden.

Bra kväll!

Angående vaccinsjukan och en trevlig parfym

Fröken Sandgren har fått vaccinssjukan och har därför skjutit vår dejt på framtiden. Det är något jag finner ytterst tråkigt. Det betyder nämligen inte bara att jag går miste om en fantastisk kvinnas sällskap, utan också att kvällen kommer att fördunklas av tentaängslan och grejer. 

En ljusglimt i det hela är dock den fantastiska parfym jag sputat på mig lite här och där under julklappsjakten som sysselsatt mig i eftermiddag. Om man luktar riktigt gott kan man nämligen inte vara riktigt olycklig. Det är min teori.  

Angående fröken Sandgrens kommande besök

Det är morgon igen kamrater! Dags att ta tag i sitt liv och vakna. Klä på sig något anständigt och koka gröt och sånt. Göra sig redo inför dagen, så att säga.

Själv är jag redo och peppad som aldrig förr. Idag är det nämligen tänkt att den ljuvliga fröken Sandgren skall komma på besök. Fantastiskt exklusivt känns det. Direkt från den tyska huvudstadens fart och fläkt till batteribrudarnas smuliga köksbord kommer hon. Nästan. 

Hon skall få berätta om sitt tjusiga storstadsliv och göra mig så avundsjuk som bara en berlinare kan. Och sen ska jag tvinga henne att lyssna på mina berättelser om allt som hänt i det svenska landet sedan hon lämnade det. Jag har en känsla av att det kan komma att överstökas ganska raskt.  
Så här ser den ljuva fröken Sandgren när hon imiterar en döende svan.
In case ni undrat över det alltså

Fröken Sandgren alltså. Vilken ära!
Men först, skola.

Hav en fräsch morgon kamrater. 
Puss 

PS. Jag hoppas att också DU får en fräsch dag.


Angående den åttonde luckan


Idag har Jenny fått en puff att exfoliera ansiktet med. Den ska tydligen göra henne ännu mjukare än vad hon redan är. Jag funderar litegranna på hur mjuk man kan bli egentlligen. Tror att Jenny börjar nå sin gräns faktiskt.

 

Angående en alternativ framtidsplan

Tydligen har antagningsbeskeden till vårens universitetskurser kommit. Och tydligen har jag en fräääsch reservplan om jag mot förmodan skulle få för mig att tröttna på livet på batterigatan.

För säkerhets skull alltså.
För att hålla alla vägar öppna.
Och för att skjuta upp besluten till en annan dag.

Kära nån då


Angående kvällen och studierna

Ikväll har Jenny och jag börjat inse allvaret i våra studier. Att slutet börjar närma sig. Att det avgörande rycket bör göras. Att prepositionsuttrycken inte kommer automatisera sig på egen hand. Tyvärr. 

Så vi sitter bägge två, halvt panikslagna med kaffekopparna och laptopparna i högsta hugg, och försöker få någonting gjort. 

Det går halvbra skulle man kunna säga. 
Därav den dåliga uppdateringen. 
In case ni har reflekterat över den alltså.

Hörs. Puss!   


Angående Rebecka och strumprackarna

Rebecka sorterade strumprackarna. Tack och lov. Sen blev hon utmattad och somnade. 
In case ni undrar alltså.

Nu. Godnatt.
In case ni tänkte sova alltså.


Angående dagens slutsatser

Idag har jag tagit hand om hela hushållets tvätt. Hängt, tumlat, vikt och sprungit uppochner för trapporna har jag gjort, nästan hela dagen lång, och det hela har varit ganska fint och harmoniskt. Mycket tid har det gett  för meditation och eftertanke och sådana saker, vilket har lett till att en del slutsatser angående livet har dragits. Här har ni dom. Slutsatserna alltså.

1. Angående lacktajts.
För att ett par lacktajts skall vara ett par snygga lacktajts bör de vara ett par tajta lacktajts. Otajta lacktajts är inte tajt alls. Snarare döfult. Hässlich rentutsagt.

2. Angående tidsfördriv.
Det bästa sättet att fördriva tiden det tar för en torktumlare att göra en hög lakan extra torra är inte som många tror att läsa en god tysk bok. Ack nej. Det bästa sättet att få tiden att gå är att pilla med sitt eget hår. Man kan till exempel byta bena. Från en vänsterbena till en högerbena eller från en högerbena till en mittbena. Själv har jag idag valt att satsa på det sistnämnda alternativet och förundrades då väldigt över hur fräsigt det såg ut. Dessutom kändes det hela väldigt kul i hårbottnen. Ett faktum som icke bör underskattas. 

3. Angående tvättvikning.
Själv är jag av åsikten att tvättvikning är något av det trevligaste man kan sysselsätta sig med. Ett konkretare sätt att se frukterna av sitt arbete är svårt att finna, har jag fått för mig, och då jag är ett stort fan av arbete som ger resultat kan jag sysselsätta mig med just detta i timmar. På senare tid har min glädje dock mattats av något. Jag har nämligen insett att trevligheten har en gräns. Att det finns ett undantag från trevligheten,som förstör min ordning och så att säga suger glädjen ur mig. Undantaget är de svarta strumporna.

De svarta strumporna är nämligen oändligt många, oändligt lika men samtidigt ack så olika. Mörksvarta, ljussvarta, lite smågrå, svarta med text på, svarta med grodor på och svarta utan grodor på. Det värsta av allt är dock att  dessa små svartingar dessutom tillhör tre olika damer, utan att det på något vis går att urskilja på varesig storlek eller mönster vilka som tillhör vem.  

Hemskingar är vad de är.

 
Yes. Det var allt. Slut på slutsatser.
Tack för nu.
Puss


Angående den sjunde luckanFour steps to nail heaven. 
NAIL HEAVEN!
Fantastiskt!
Tack bodyshop

Nu. Tvätt.
Godmorgon

Dagens filmtips

 
Loui har varit här och julmustat, gett frisyrråd, berättat blodhistorier och kollat på film. Han bestämde att vi skulle se filmen på bilden däruppe. Bra bestämt.

Se den! Det är mitt råd till dig. 

God afton.  

En liten parantes

För övrigt kan jag, för att klargöra och avdramatisera äventyret jag här om dagen var med om, berätta att badrumssvimningen som drabbade mig gick mycket lugnt och sansat till. Att jag hela tiden hade läget under kontroll och hann lägga mig ned med en stor och mjuk handduk under skallen innan jag gick in i mitt avsvimmade tillstånd. Inga huvuden slogs alltså i några handfat. Inga sår behövde sys. Ingen sårades över huvud taget. 

Jag hoppas att detta kan lugna alla oroliga läsare (mor, anders 42, m.fl.)

NU, åter till inaktiviteten.

Angående tentan, gårdagen, dagen och den sjätte luckan

Tentan var mycket svår och mycket otrevlig kan jag berätta för den som undrar. För den som undrar kan jag också berätta att fortsättningen av gårdagen var något trevligare. Trevligast har dock varit dagen som varit. Den har nämligen gått helt och hållet i inaktivitetens tecken och det känns fabulous och fantastiskt.

Kanske undrar ni hur det går för oss med kalendern och paketöppnandet och så. Tillåt mig att berätta att det går bra. Rebecka har öppnat det sjätte paketet idag och däri fanns en mandelhandochnagelkräm  för dagligt bruk och en hel massa små nagelfilar. Dessa skall Rebecka bära med sig vart hon än går och göra henne till en sån där seriös människa som har med sig en handkräm vart hon än går. En sån där person som har en speciell kräm till händerna. En krämperson. Med mjuka händer.
  

Härligt blir det.
Nu, åter till inaktiviteten.

Angående gårdagen, tentanaglarna och en död spindel

Det är tur att jag har en schysst mor som inspelar herr Lindström då jag tvingas (på ett ganska frivilligt sätt) att se tove bli utröstad ur idolkalaset. Det är också tur att jag då har en skön kille till sällskap som spyr innanför tröjan på mig och på så vis tar uppmärksamheten från den supderduperförkrossade toveraringen.

Om ganska exakt tvåochenhalvtimme är det tentaskrivningsdags. Det blir spännande. Jag har såklart förberett mig genom att pynta naglarna. Röda denhär gången. Så att jag har någonting att vila blicken på då inspirationen lackar. 
 
Och när jag ändå håller på att visa konstiga närbilder på naglar och fingrar och sånt kan jag ju passa på att visa upp vad torsdagens matlagning åsamkat mig.

Det är inte helt ofarliga grejer, di där gulascherna. Ack nej.

Och när jag ändå håller på att berätta om farliga saker kan jag berätta att jag just skådade lägenhetens första spindel. Liten och svart var den. Nu är den död. Krossad av mölndalsposten blev den. Jag visste väl att den skulle komma till användning en vacker dag.  

Ja. Ha en fräsch dag.
Puss

Angående kvällen och fredrik och idolerna

Nu får det vara slut med redigheter. Icke får man glömma bort det svenska språket och den svenska kulturen bara för att det är tentatider. Ack nej. Det går inte an! För att undvika det bär det nu av till kusin och kusinbäbis för en smula socialt utbyte. Lyckades dessvärre inte få igenom påspåretspanande till kvällens dagordning och kommer därför att tvingas svika min not so secret crush Fredrik Lindström till förmån för de inte riktigt lika charmiga idolerna. 

Det är tur att jag inte är lagd åt det bittra hållet.

Puss  

Angående en dålig vana

Jag har gjort et igen.
Duschat för länge i för varmt vatten och därefter svimmat av en stund på badrumsgolvet.

Mycket dålig vana.
Mycket konstig vana.

Trevligt är i alla fall faktumet det var alldeles nystädat. Golvet alltså. 

Angående de mycket rediga grammatikstudierna

Okej, innan jag börjar på riktigt måste jag bara få fråga

Jag upptäckte just deras dagliga photo
Jag upptäckte just deras dagliga photo
Jag upptäckte just deras dagliga photo

?

Hur tänkte de egentligen här, de här fejsboköversättarna? Vilka är de här fejsboköversättarna? Hur ser de ut? Har de någon utbildning? Börjar de närma sig pensionsåldern? Behöver de ersättas inom överskådlig framtid? Vart skickar man sin ansökan?


Angående den fjärde luckan

Eftersom planen för dagen är att jag i ensamhet och tragik skall tentaplugga och pluggtenta och sedan plugga lite inför morgondagens tenta bestämde jag att det var helt okej att inleda dagen med lucköppning.

För alla intresserade kan jag berätta att jag i dagens paket hittade en sånhär:


Det är en room fragrance.
En white musk room fragrance.
En klassisk, sensuell och sammetslen doft som passar i alla rum.

Vad jag funderar på är dock hur jag ska få ut själva fragrancen i roomet.
Hälla en droppe i varje hörn kanske?

Angående den tredje luckan

Ni kan sluta oroa er. Luckan har öppnats även idag. Av Rebecka.
En aprikosdoftande bodylotion i häftig svart flaska fick hon. Jag hoppas att doften föll henne i smaken. Själv föredrar jag att titta på den, om man säger så.


  


Angående en kulinarisk sensation

Idag har jag för ovanlighetens skull lagat ickevidbränd lagomkryddad mat. Jag är extremt nöjd och ger resultatet FEM pestoburkar av fem möjliga (och jenny håller för trevlighetens skull med).


Generös som jag är vill jag gärna bjussa på det fantastiska recept som hjälpt mig på vägen. Håll till godo vänner!

Vad du behöver till en mustig gulasch:
3 gula lökar  (eller gör som jag, ta röda) 
1-2 msk margarin (eller gör som jag, ta olja)
2 msk paprikapulver (eller gör som jag, ta mexikansk kryddblandning)
8 dl vatten (eller gör som jag, ta jättemycket)
400 g grytbitar av nöt (eller gör som jag, ta djupfryst köttfärs)
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin (eller gör som jag, ta en deciliter)
1 1/2 köttbuljongtärning (eller gör som jag, ta grönsaksbuljongtärningar)
2 vitlöksklyftor (eller gör som jag, ta tre)
4 lagerblad (eller gör som jag, ta inga)
2 dl krossade tomater (eller gör som jag, ta fyra)
2 msk tomatpuré (eller gör som jag, låt bli)
1 tsk socker (gör som jag. följ receptet på denna punkt)
1 chilifrukt, t ex spansk peppar (eller gör som jag, ta jättemycket chilipepparpulver)
4 potatisar (ca 350 g) (eller gör som jag, ta fem)
2 paprikor, gärna av olika färger (eller gör som jag, ta enockenhalv. Röda)
ev salt (gör som jag, ta salt)

 
Om du sedan gör precis som jag, sänger i ovanstående ingredienser och lite extra morötter och kokar alltsammans jättelänge, kommer resultatet se ut ganska exakt som ovan. Dösnyggt alltså. Dösmakligt också.

Slå till vetja.
Puss

Angående mina kommande resor ut i världen

Jag försöker lära mig vad olika orter och städer och länder och berg och öknar och sånt heter på det tyska språket. Kan vara bra att ha koll på, om man någon gång skall bege sig ut i världen, tänker jag.

När jag någon gång beger mig ut i världen skall jag åka till sylt.
Känns som ett härligt ställe.


Angående de tyska damernas något tvivelaktiga smak

Idag när vi studerade den tyska filmhistorien stötte vi på denne man. Hans Abers heter han. Trettiotalets tyske kvinnotjusare lär han ha varit. Dåtidens sexsymbol enligt herr magister. Själv ser jag honom som ännu ett bevis på de tyska damernas tvivelaktiga smak. 

 
Lite som att dregla över Ture Sventon känns det.
 

Dagens jullästips

Mina vänner, tillåt mig att såhär i ganska tidig morgonstund bjuda er på ett litet nätt lästips.
Ett utmärkt val för den julstämningsjagande bibelintresserade bloggläsaren. En klassisk julsaga i något ny tappning, så att säga. Fantastiskt.

Ta steget. Läs den. Gör det Här.

God morgon.  

Angående den lingvistiska termen "fras"


I allmänspråket innebär "fras" alltid en flerordskonstruktion, men den lingvistiska termen "fras" används alltså även om konstituenter med endast ett ord. Jämför exempelvis indianspråket mohawk, där ordet Washakotya'tawitsherahetkvhta'se ordagrant betyder Han gjorde saken man bär på sin kropp ful för henne – eller i överförd betydelse Han förstörde hennes klänning.


Ikväll gläder jag mig åt att jag inte studerar indianspråket mohawk. Så härligt! 

Dagens outfit/ställ


Vad jag önskar mig i julklapp?
Tjaa... Ett par nya strumpr kanske.


Angående den andra luckan

I dagens paket, som i rättvisans namn öppnades av Jenny, låg det en sånhär. Det är en ögonkräm som bör undvika direktkontakt med ögonen. Vad den skall vara bra för förstår vi inte riktigt. Men det ska nog gå bra ändå.
 

Nu steker vi fiskpinnar.
Wiedersehen.

En till god morgon


Det är nästannästan så att hoppet om en vit jul tänds inom mig.
Bra jobbat december. Bra jobbat.

God morgon


Läget på vuxenhetsfronten

Hur det går med vuxenheten? Jotack bra. Jag tittar på Berts röjiga rockliv och inser att den den ganska store, världsvane grabben sedan jag såg honom sist har gått och blivit en pojkvasker i mina ögon.

Håhåjaja. Jag säger då det. 
Känner att det börjar bli dags för en gammal dam att krypa till kojs.
En fridefull natt önskar jag eder. Ungdomar. 


Angående den första luckan

Jag har lugnat mig en smula. Kom i sann vuxen/duktighetsanda fram till att adventstiden blir en gladare adventstid om den fantastiskt lyxiga julkalendern används som en julkalender skall användas. En lucka om dagen alltså.

Fantastiskt nog fick jag äran att öppna den första. Blå och fin och ganska liten var den. Såg ut ungefär som nedan.
 
Däri fanns en liten flaska med någon typ av badochduschgrej. Nutmeg and vanilla doftar den. Lite lagom smaskigt och synnerligen vuxet om ni vill ha min synpunkt (luktpunkt?).
 


Såhär avundsjuk blev Jenny då. Jätteavundsjuk verkligen. Så avundsjuk att jag var tvungen att bjuda henne på en lussig bulle och låta henne tända det första adventsljuset. Sedan klappade jag henne lite lätt på huvudet och förklarade att hennes dag kommer. Såsmåningom. Att hon, om hon är snäll kanske kan få öppna en nästan lika fin och vuxendoftande present som jag idag fick. Kanske får hon det också. Det beror ju litegranna på om vuxenheten håller i sig för min del.

Angående duktigheten

Sedan jag på biblioteket i stor koncentration och tystnad i timmar studerat den tyska passivformen har jag samlat på mig så mycket duktighet att den är på väg att svämma över. Jag behöver göra något oduktigt och jag behöver göra det snart.

Kanske kan jag tjuvöppna hela julkalendern och sedan återförsluta paketen igen, på ett diskret sätt. Like in the good old days liksom. Eventuellt.


En god morgon

Kollakollakolla! December börjar bra i år. Med blå himmel och grejer.

Bra jobbat december!


RSS 2.0