Luciandet och frimurarna

Ni undrar hur det gick igår, om vi fick ta del av nåra sektiska hemligheter och framför allt hur de mäktiga männen reagerade på vår skönsång. Lugn lugn. Jag berättar. 


Malin och utsikt från parken utanför frimurargubbarnas tillhåll en annan gång när det var höst.

Det var en förväntansfull och ganskaså nervös skara flickor som i god tid innan framträdandets start igårkväll anlände till de mystiska fira murarmännens anrika högkvarter, där de välkomnades av en serveringsmadam och leddes in till ett rum fyllt av vinflaskor och röklukt. Där bytte de så om till sina tärneställ, övade igenom sina sånger fnissade obehärskat över den mystik som där rådde.

När tiden sedan var inne leddes de av samma serveringsmadam uppför trappor och genom korridorer tills de kom till en stor, mörk och massiv dörr, innanför vilken femtiofyra prydliga ordensmän vistades. Deras hjärtan bankade, ljuslågorna fladdrade och rösterna darrade likt ojande pensionärers, och efter en stunds nagelbitande och blickflackande knarröppnades porten.

Med en natt som gick tunga fjät och en lucia som skred med tärnor som släp tog de sig in i salen där männen satt uppradade i stearinljussken, med lustiga små förkläden i knäna och troligtvis djupsymboliskt blingbling kring halsarna. Karlarnas blickar mötte de vitklädda tösernas och deras rödvinsfärgade läppar hummade med i sång som radades på sång, applåderade artigt och begärde efter uttågandet om förlängning av det hela. 

En sån lycka, tänkte flickorna sedan, att vi med våran sång kunnat tillfredsställa dessa mäktiga farbröder musikaliskt och på så vis sluppit bli kidnappade av latinbabblande, kåpklädda sektisar med ritualbok och döskalle i hand. Och så firade de sin framgång med frukterna av sitt arbete, som bestod i finvin i riklig mängd samt chokladpraliner från en stor och exklusiv ask.

Och snipp snapp snut, så var sagan slut.

Kommentarer
Postat av: Frida

Såg ni inte en enda lite döskalle?! Dåligt sektat av gubbarna :P

2010-12-10 @ 19:00:58
URL: http://minx.blogg.se/
Postat av: Nilla

roligt syftningsfel.... såg ut som det var murargubbarna som var nervösa, hade hjärtklappning, bet på naglar och flackade med blicken.... kul skrivet som vanligt!

2010-12-11 @ 07:21:59
Postat av: emmys bloggkalas

ok

2010-12-11 @ 11:52:07
URL: http://jonesochgiftet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0